58

Стойчо

преди 4 месеца

Приятелката ми кръсти детето от мъжа си Олiксандр. Защото било модерно на запад.

57

Анонимен

преди 4 месеца

До "една жена". Не е въпрос на уважение на традициите. Аристотелис и Чезаре звучат красиво, затова още се котират. Цоко - не. Звучи смешно.

56

Анонимен

преди 4 месеца

Догодина Меди и Дебора

55

Анонимен

преди 4 месеца

Аз съм кръстен на вулкан, Кококатепетъл!

54

една жена

преди 4 месеца

До до една жена 43 Мара изобщо не е Мария :) Мара е старо българско име и значи "слънчева", а Мария е видоизменено еврейско Мариам, което не е съвсем сигурно какво значи :) Това, че звучат подобно е позволило на църквата да го приеме.

53

Моята сестра

преди 4 месеца

кръсти сина си-Казимир, накратко му викат Кази, само майка му вика Казю. Ама той си го харесва името.

52

Ташунко

преди 4 месеца

е най-хубаво име за мъж! На Вовата щеше много да подхожда!

51

Анонимен

преди 4 месеца

Буквата "к" е точно начинът за образуване на умалително при българските имена--------------------------------------------------------------По принцип да, но познавах няколко възрастни жени, приятелки на баба ми, всички имаха "к" в рожденното си име - Любка, Марийка, Ганка и т.н През 20-те години, когато са родени, явно е имало такава мода

50

ъ

преди 4 месеца

Пък аз познавам един, който унижава русофили. Казва се Педко. Малко като Гея, ама мъжко.

49

една жена

преди 4 месеца

До Анонимен 44 Защо да е нелепо? Гърците и днес имат Аристотелис. :) А италианците Чезаре. Всичко е въпрос на уважение към традициите и родолюбие. :)

48

Разширител

преди 4 месеца

Любовницата ми кръсти новороденото си дете О'Бонго. На мен.

47

една жена

преди 4 месеца

До до една жена 43 Буквата "к" е точно начинът за образуване на умалително при българските имена :) Самото име е Стояна, но на дете се казва Стоянка. :)

46

Петя Здравкова

преди 4 месеца

Моят внук го кръстиха Златимир. Викаме му- Злати.

45

УНИЖАВАМ русофили

преди 4 месеца

Порочен кръг: бедняшката русофилска и3мет кръщава децата сижс пенсионерски имена от 60те на бабата и дядото, за да дадат някоя копейка за внучето. Децата ги спукват от подигравки и бой в училище. Израстват пълни лузари и аутсайдери, не могат да си намерят хубава работа и така бедняшката русофилска и3мет култивира новата генерация бедняшката русофилска и3мет. Взимайте пример от Цончо, който е кръстил малкия си цайс Силвестър. Казвали му "Ей, Рокииии" :))))

44

една жена

преди 4 месеца

До Анонимен 41 Няма как да звучат селски. :) Всичко е въпрос на гледна точка. Име Мара има при италианците и не им звучи селски. Име Пени има в САЩ и не им звучи селски. Както реши човек, така ще му звучи. :) Всъщност някои имат дълбок смисъл и са хубаво пожелание към детето.

43

ГЕРЕН

преди 4 месеца

А КЪДЕ ОТИДЕ ИВАН. БЕШЕ НАЙ РАЗПРОСТРАНЕНОТО ПРЕДИ 25 ГОДИНИ. А.. ДА. ВЕЧЕ РУСОФОБИТЕ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ РУСОФИЛИТЕ.НИЩО ЛОШО. ЛОШОТО Е, ЧЕ СЕ ДЕЛИМ НА ТАКИВА И ОНАКИВА А ВСЪЩНОСТ НЕ ВИЖДАМЕ ПО ДАЛЕКО ОТ НОСЪТ СИ. И ЗА ТОВА НИ ОБЯЗДВАТ СЪС 200.ЖАЛКИ СМЕ.

42

хе хе хе

преди 4 месеца

Тука има един фен на Кръсчановците. Голям селинджър.

41

Анонимен

преди 4 месеца

Познавам един Цоко, възрастен човек. Било много старо българско име от хански времена. Ама в днешно време е нелепо. Имам и съученичка Пелагия, отдавна извън България, на запад, естествено.

40

до една жена

преди 4 месеца

Имената са хубави, но повечето имат по едно "к" в средата, като умалително. Радка, Недка, Янка, Цонка, Донка. Пък Мара си е Мария:)

39

Анонимен

преди 4 месеца

Моята майка се казва Агнеса и кръстихме дъщеря ни на нея.