29

Анонимен

преди 5 месеца

До Чефо - Е да, де. Ама самите топ-философи от времето на социализма казват, че фашизмът всъщност е уродливото отроче на комунистическата идеология.

28

Анонимен

преди 5 месеца

Каква "война" е отрязана от скулптурния образ на войника, бе? Да нямате предвид ръката? Толкова спешно ли ви юркат да пишете кратки текстове, та нямате време дори да ги прочетете, за да поправите евентуални механично допуснати грешки, каквито всеки прави, когато бърза или е разсеян?

27

Христо Христов

преди 5 месеца

Той и тиквата с риск за живота си се изпуснал на едно партийно събрание, та преди 10тина години се обяви за дисидент.

26

Анонимен

преди 5 месеца

И едно време комунистите са репресирали хората без причина и сега внуците им които все още властват и имат големи фирми в България и влияние по службите, все още го правят това да се гаврят с достойнство на хората. То тези които днес се пишат сини, а не червени, са излезнали от червените.

25

Анонимен

преди 5 месеца

Абе сороски пропагандатори и платени "журналисти", стига писахте инсинуации, полуистини и измислици с политическа цел! Тая физиономия е типично руска и може да я имат хиляди руснаци. Как пък не пропуснахте един ден да публикувате пасквилите на западната пропаганда в подкрепа на безобразията на марионетките на посолството??? Но дори и да е била истина вашата партенка, дори и да е бил репресиран конкретния човек, какво от това??? Това не е паметник на човека, а на тези, които не ни размазаха 1944г

24

Стела се подмокри

преди 5 месеца

толкова много символизъм в тази статия, Стела е ползвала целия достъпен за нея обем от лит. похвати, за да ни покаже колко може. и чака "Пулицър".

23

Minuva42

преди 5 месеца

Много им пукало на комунистите, кой е позирал.На руския маршал единственото нещо, което го е интересувало, е да има вдигната ръка с автомат! За това направил голям проблем за Альоша-та в Пловдив, че ръката с автомата е спусната до тялото. На откриването е казал: Да я вдигнете ръката с автомата веднага! Отказали са с предтекста, че това ще наруши центъра на тежестта и целия паметник трябва да се преправя... Та така за съветската армия и скъпите ни паметници с вдигнато оръжие...

22

Анонимен

преди 5 месеца

"само победа НАД ФАШИЗМА" - Един от проблемите на образователната система в България е това, че за толкова години не се намериха хора да образоват народа и да му обяснят, че разликата между "комунизъм" и "фашизъм" е много малка.

21

Пак

преди 5 месеца

Глупости.

20

Анонимен

преди 5 месеца

Сериен убиец също може да стане лице на художник и скултор. Картината или скулптората може да станат шедьоври, и то не защото са направени на база лице на убиец. Едното няма нищо общо с другото. Като са ползвали лицето като модел, човекът с лицето не става герой. Пък и лицето от скицата не отговаря на главата на скулптората. Пак някакви изиислици, митове и легенди.

19

Червен каскет

преди 5 месеца

Да бе......

18

Анонимен

преди 5 месеца

Братя имаме новина! Комунистите лъжат! Чухте го първо тук.

17

Анонимен

преди 5 месеца

Само да кажа извън темата, помним всички драскачи-журналисти от днес.бг и ще ги насочваме обратно, когато решат да променят вижданията си, по принцип.

16

Анонимен

преди 5 месеца

За 45 години не можаха да слязат от Балкана всичките партизани и активни борци, сега след 35 години демокрация още не можем да изброим всичките репресирани. Хвала на толкова все още знайни и незнайни герои на България.

15

Анонимен

преди 5 месеца

Лицето на статуята мяза на Леонардо Ди Каприо. Не ми прилича на тоя вдясно.

14

Анонимен

преди 5 месеца

Ха, това сигурно ще да е дядото на Кирчо, така репресиран от комунистите!

13

Анонимен

преди 5 месеца

Абсолютно никаква прилика няма. Ама починалият бай Васил не може вече да каже той ли е, не е ли той, та затова някакъв разказва във Фейса какво му било казано някога от някого си. Я моля ви се! По-добре дайте репортажа за момиченцете с цветето от паметника, жената, която е позирала навремето е още жива и нарича събарянето на паметника "безчинство", в Дир-а има репортаж за нея.

12

който не вярва

преди 5 месеца

да пита едната жена, която е разказала на другата тази история

11

От 9 кладенеца вода

преди 5 месеца

извадихте за тоя паметник. Значи не ви е чиста работата.

10

Анонимен

преди 5 месеца

Преподавателят му разказал историята за модела, когото Пейо Колев рисува в този момент, и Пейо Колев не се сеща да разпита модела за такава любопитна история от първа ръка! Лъже като дърт седесар!