140

Анонимен

преди 1 година

Никой не чака валутният борд да падне. Той си беше стабилен. Левът беше дори подценен. Сега обаче, левът е надценен. БНБ се бори да държи валутният курс. И с тази инфлация все повече не може да го направи. Търговските банки са в пълен потрес - ако не вдигнат лихвените проценти по депозити, капиталите ще почнат да изтичат натам, където има лихви и приходи от депозирани суми. Ако го направят, ще взривят отново имотния балон като през 2008. БНБ има нелеката задача да удържи лева.

139

Анонимен

преди 1 година

Тези, които умират също се включват усреднено. Някои умират по-рано от пенсия, другия доживявяат. Средностатистически претеглено и погледнато това е сметката. Защото тези, които са умрели по-рано от пенсия, след това не влизат в статистиката за излизане от пенсия като достигнат възрастта. Дали по-рано са умрели или са доживели до пенсия, няма как да има ни повече, ни по-малко хора. Средно претеглено - това е.

138

До Ружа

преди 1 година

Минималната за София от много отдавна е минала 1000лв.

137

Анонимен

преди 1 година

Хора няма дори за най-обикновени дейности. Всяка година хората в трудоспособна възраст намаляват с около 40,000 души. Сметката е проста - излизат 105-110 хил в пенсия, на тяхно място идват наборите 70 хил родени преди 20-ина години (дори са и малко по-малко заради емиграцията междувременно за тия 20 години). Нормално е да няма хора. И все повече няма да има. До 5 години пенсионния фонд ще се е сгърчил ако не измислят откъде да събират данъци, за да го захранват (аз знам откъде - от айтитата).

136

До Катя

преди 1 година

Здравей, моята годишна заплата е малко над 60000лв. не покривам критериите за забременяване, но все пак смятам, че е достатъчна за да те бодна поне веднъж. Ако имаш интерес пиши на лично.

135

РужА иГНАТОВА

преди 1 година

Минималната от 1 ви януари става 1000 лева ако не се лъжа.

134

Кравар Евроатлантик

преди 1 година

Вдига се средната заплата, защото депутатската се изчислява на нейна база. И за да не се минат, взимат Софийската средна заплата, и я изчисляват на всяко тримесечие (ама само нагоре, няма връщане надолу).

133

До Жоро 123

преди 1 година

Здравей, Жоро,За под 2000лв. в София никой не иска да работи. Във всички хранителни вериги се търси персонал. Заплатите започват от 1700-1900лв. стартова +200лв. ваучери за храна. Свободни места колкото искаш, кандидати няма. В складовете на тези фирми заплатите са + 300, 400лв. От написаните по-горе. Не знам в какъв склад работиш ти, но ако наистина ти дават толкова, виновен си ти, че още стоиш там.

132

Гост

преди 1 година

Искаш да кажеш минималната?

131

РужА иГНАТОВА

преди 1 година

Средна нетна заплата в София е 1500-1900 лева.

130

Един

преди 1 година

Реално ако всички в сивия сектор , строители , майстори, таксиметрови шофьори и прочее започнат да се осигуряват на колкото получават реално средната заплата ще скочи сигурно с едно 20-30% още

129

Анонимен

преди 1 година

След 1 януари токът скача двойно, а бензинът става 4 лв. Ще я видим тогава Сглобката, да не се окаже, че ще избухнат гладни бунтове!

128

Един до Жоро

преди 1 година

Пич като се каже средна се има в предвид всички, без сивия сектор. Т.е. разбирай квалифициран и неквалифициран работник. Тези , които са неквалифицирани и работят общи неща , бензинджия, оператор на машина и прочее са много и съответно заплатите са им около 1500. Тези, които са по-редки специалисти и по-квалифицирани взимат в пъти повече. Но тяхната работа не могат да я вършат всички и затова са по търсени и взимат повече пари. Така работи капитализма.

127

Анонимен

преди 1 година

Не гледаме другите.

126

младен

преди 1 година

"Средната заплата в София скочи до 2697 лв. през второто тримесечие" - Да ама само по новините :)

125

Даааам

преди 1 година

Ако се въведе само електронно разплащане средната заплата в България ще стане 4000 лв

124

Комуняриии

преди 1 година

Кви са тия социални помощи бе Бел камик сенкя да ви пази!

123

Жоро Учи се

преди 1 година

Да показваш среден пръст на комунистите

122

кзвк

преди 1 година

До жоро е ти като общ работник колко искаш да взимаш? Учи нещо, развивай се . За общи работници се дават и по 2000 но става дума за по тежка работа, а сега ще кажеш и че те мързи. Изкарай един курс за мотокар и вече си на поне 2000 заплата, стани професионалин шофьор и отиваш на 2500 - 3000 . Ако сега в София не си намираш работа за повече пари или те мързи или не търкиш

121

Ханко Брат

преди 1 година

Горо ходи при тая психоложката която взима по 80 лв на час добре ги върти е все пак за тия пари те очаквай да е нещо кой знае какво.