66

Анонимен

преди 9 месеца

ИНФЛАЦИЯ В БГ НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ ЗА МЕСЕЦ ЮЛИ 2023Г- 8.5%

65

Анонимен

преди 9 месеца

Проблемът не е в това, че доларът рухва. Отмяната на долара като резервана валута ще създаде технически проблеми в целия свят които ще доведат до финансови загуби, но скоро ще се решат от друга валута. Проблемът е в това, че доларът като резервна валута е единственият източник на съществуване за САЩ. Всички ресурси на САЩ произтичат от долара, и всичко което има големия хегемон - армия, стандарт на живот и т.н. се базира изключително да долара като световна резервана валута.

64

Анонимен

преди 9 месеца

Индия забрани износа на редки метали, на първо място литий. Освен Китай, само Индия и Русия имат големи количества литий, но Русия още не произвежда защото не е разработила находищата. Китай вече забрани износа на редки метали и на литий още преди Индия.

63

Анонимен

преди 9 месеца

Санкциите срещу Русия тотално разрушиха енергетиката и вътрешните връзки на европейсктата икономика. Първата година ситуацията се облекчи от редица благоприятни фактори най-вече меката зима и дгуги, но сега прогнозите за мрачни. Болният пациент Европа вече е напуснал лекарския кабинет и диагнозата е в джоба му - ще живеете, но не дълго.

62

Анонимен

преди 9 месеца

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ РЕЙТИНГИТЕ- ИНТЕРЕСУВА МЕ- МИН И СРЕДНА ЗАПЛАТА- В ГЕРМАНИЯ И БЕЛГИЯ- 4000ЛВ И 5780ЛВ- В РАША- 300ЛВ- ДА СИ МЕРЯТ РЕЙТИНГИТЕ КЪДЕ ЩАТ.

61

Анонимен

преди 9 месеца

То пък някой да не би да ви кани в БРИКС!

60

Анонимен

преди 9 месеца

ЕС счупи рекорд по банкрут. През последните шест тримесечия броят на фалиралите организации в Европейския съюз нараства. Най-голям спад отбелязват хранителните услуги (23,9%), транспортът и складирането (15,2%), както и образователните, здравни и социални услуги (10,1%). Лидерите по фалит са Унгария (40,8%), Латвия (24,8%) и Естония (24,6%).Причините включват енергийната криза и растящата инфлация на фона на отказа от налични руски суровини.

59

НЕЩЕМ В БРИКС

преди 9 месеца

ГРОХНАЛИЯТ ЧЕРЕП СЕ ВЪРНАЛ ДА "ЗАВЗЕМЕ ВЛАСТТА"- А ПОСЛЕ КЪМ БРИКС И РАША- ОТВОРЕТЕ С ГУГЪЛ И ВИЖТЕ КЪДЕ ИСКАТ ДА НИ ЗАВРАТ- ИНДИЯ- ПОТРЕСАВАЩА МИЗЕРИЯ, РАША В 19 ВЕК ЗА РАБОТЕЩИТЕ 300ЛВ МИН И 1400ЛВ СРЕДНА- РОССТАТ, КИТАЙ- ПЪРВА СВЕТОВНА ИКОНОМИКА- НАЙ ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА- ХРАНЯТ СЕ С МИШКИ, ПЛЪХОВЕ, КУЧЕТА КОТКИ- ЮТУБ ПАЗАРЪТ В УХАН, БРАЗИЛИЯ- ТЕ ТОГАВА НЯМА ДА ПОЛАГАМЕ АСФАЛТ- ТРЪМБОВАМЕ ПРЪСТТА И ЕЙ ТИ УЛИЦИ КАТО У БРАЗИЛИЯ- НЕ ЩЕМ В МИЗЕРИЯТА

58

ами

преди 9 месеца

Рубли не щем хич не ми ги фалете

57

ъъъ

преди 9 месеца

Браво само така

56

Анонимен

преди 9 месеца

Рейтингът на Световната банка: по отношение на БВП Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни държави през 2022 г. и става първа икономика в Европа. Рейтингът се изчислява по паритет на покупателната способност. БВП на Русия по паритета на покупателната способност възлиза на 5,51 трилиона долара. Русия изпревари не само Германия, руснаците живеят на по-добър стандарт не само от немците, но и Италия, Франция, Великобритания и Канада. Напред са само Япония, Индия, САЩ и Китай. Засега.

55

Анонимен

преди 9 месеца

Евродепутати внесоха проект за реформа на ЕС. В реформата наред многобройните промени се предвижда, че вече не е необходимо единодушие при взимане на решения, достатъчно е обикновено мнозинство, а Европейската комисия се преименува и ще се казва Европейска изпълнителна власт. Всичко което се отнася до външната и вътрешната политика, законодателство и финансова политика на страните ще се решава от новата изпълнителна власт в Брюксел. Реформите ще позволят троянските коне като България и Унгария да бъдат преодоляни, а ЕС става все по-консолидиран, все по-стабилен и все по-мощен.

54

Луна25

преди 9 месеца

Хубава работа ама руска.

53

Анонимен

преди 9 месеца

За Асен ли е добре еврото,за мен не е

52

РОМИ

преди 9 месеца

Браво. Айде да влизаме вече ,че Аман с тея конвертирания на валута и такси.

51

Анонимен

преди 9 месеца

В къв клуб на богатите в Европа ,в флъба на джендъРете ли?Леля ми в Източна Германия се задъхваме с еврото,а ние с гайдите ще сме топ нали.Лтжете като дърти римляни,аз в К8ми нямам работа защото съм българин ,ходи си ти на запад и си харчи евраците.

50

Анонимен

преди 9 месеца

САЩ отиват в AUKUS да "сдържат" Китай в Тихия океан, конфликтът в Украйна приключва по един или друг начин, и коя е тогава Европа, каква е Европа? Напълно деградирала в промишлен, социален и нравствен план. Територия изцяло запълнена с мигрантски анклави, дори и в Полша ги има вече. В момента състоянието на конфликт в Украйна и хибридна война с Русия е спасение за ЕС. Ако конфликтът приключи ЕС се превръща в никой и нищо, бивша успешна в социален план територия и настояща социално икономическа пустош.

49

Анонимен

преди 9 месеца

Изпълняват се условията Еврозоната да приеме - всички по света да използуват Българският Лев и да си Купуват Ракия от Тракия, поднесена от Сийка - наща мила Тракийка!

48

Анонимен

преди 9 месеца

А какво става със зелената сделка, индустрията на ЕС мина ли на зелени енергии от вятърни перки и слънчеви панели?

47

***

преди 9 месеца

ЕВРОЗОНАТА И 100 % ОТ РОМИТЕВ БГ СЪЩО ТАКА СА РАЗБРАЛИ ЧЕ НАПРАВИШ 5 ЧХАВЕТА И ДЪРЖАВАТА ТИ ПЛАЩА 5 ЗАПЛАТИ ВСЕКИ МЕСЕЦ