966

бг паметници в чужби

преди 1 година

Колко български паметника има например в Северна Гърция. България е запазила като улици старите гръцки имена на чмерномовските градове-.в Несебър има улица Месемрия.Но в град Килкис няма нито една улица с името Кукуш, или един паметник да напомня за българското минало на града. Гоце Делчев е роден в Кукуш, днес Килкис, защо няма негов паметник там? Той е историческа личност, защо Гърция не позволява да има паметник на исторически герои, само защото е българин?

965

местят, а не демонти

преди 1 година

Паметника ще остане-но в музея на соц изкуството. Съвременната техника дава възможност цели сгради да бъдат местени. Не знам дали паметника ще бъде на високия постамент, или ще останат само фигурите на паметника. А на мястото на паметника ще има парк-с алеи, тревички, дръвчета, пейки ,зелена площ. Друг паметник там няма да има. Не е подходящо за паметник на Аспарух-мястото е обременено. Ще си бъде градски парк.

964

Мене

преди 1 година

По голема глупост не може да направи " българина" *** не признава нищо!

963

по света

преди 1 година

Че и в най-големите демокрации имаше премахване на паметници. В САЩ например-на ген. Томас Лий, на Джеферсън, на ген. Алберт Пайк, а в гр. Портланд бутнаха дори паметника на президент Линкълн(а ние в София дори булевард сме му кръстили, но в Порланд не искат да чуят за него). В Англия премахната паметника на Едуард Колстън. А паметника на Чърчил сега се пази от полиция, щото и него искат да бутат.

962

Анонимен

преди 1 година

До Урбанист 1239 Ти като ходиш да си вземеш хонорара от Мустафата носиш ли букет за паметника на американските летци (които са изравнили с земята къщата на баба ми на Витошка)?

961

статията е неточна

преди 1 година

Статията е неточна е преждевременна. Посочено е гласуване на ниво КОМИСИЯ. Самия столичен общински съвет се състои от 61 съветника, хайде прочетете бройката на гласувалите в статията ви-тази бройка е недостатъчна за решение на целия ОС. Тоест това не е решение на целия СОС, а на комисия, тепърва СОС ще гласува. Какво ще реши общинския съвет това ще се определи от друг брой общински съветници-поне половината плюс един от 61.

960

Алекс

преди 1 година

Предизборна пушилка.Паметникът не може да се пипа без разрешение на областния управител.

959

Анонимен

преди 1 година

Ни мой да бъди....

958

ля ля

преди 1 година

заплашителна цел!!! същото като Мавзолея - какво напвиха на негово място!!! нищо едно голямо нищо - олицетворение на днешния депутат!!

957

Анонимен

преди 1 година

Хора без работа чудят се каква глупост да измислят .Паметници махат

956

Урбанист

преди 1 година

да го дарят на Русия, а те може да си го сложат в двора на посолството. има място. така Копейкин и компания ще има къде да поставят цветя на признателност, когато ходят там да си получават хонорарите!

955

А пасольството

преди 1 година

кагда?

954

Хубава новина

преди 1 година

русофилите в музея тоже.

953

До 1196

преди 1 година

От българина по-пиян няма! И по-наркоманизиран! Доказали сме се достойно, особено по пътищата на бг! Оттам започна и Великото зануляване!

952

ПРЕД ВРАТИТЕ НА АДА

преди 1 година

Честито! Фашизмът се възгражда с пълна сила! Подминахме Украйна по всички показатели! Няма други като нас! Да се мразим и самоунищожаваме! Народ от самоубийци!

951

NNnnn

преди 1 година

Когато е деня 9 май като празнуват края на втората световна,къде ще слагат венци ?

950

Българин

преди 1 година

Тъкмо всички плъ'хове, продали се за жълти копейки ще изплуват на повърхността!

949

Бай Боеб

преди 1 година

СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ КАТО ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !

948

Младияпремиерсхарема

преди 1 година

Представяте ли си как лети торта към него, истинска атракция

947

Младияпремиерсхарема

преди 1 година

Предлагам вместо надпис да нарисуваме Путин/ББ там и всеки които мине да си изрази отношението към него както иска, особени някои собственик на фабрика за торове, чак да почне да ухае "ароматно" из цяла София:))))