48

Програмист

преди 1 година

Сред моите приятели няма нито един човек, който да получава под 12 хиляди лева чисто на месец. Ако получаваш под тази сума, значи си некадърен и мързелив.

47

Mitaka

преди 1 година

70% от хората получават по-малко. Трябва да се смята не средна а медианна заплата - колко получава средния човек. Ако от всички работещи изберем човек, при който 50% взимат повече от него и 50% по-малко този човек заплатата му ще е 700-800 лв максимум. Т.е. поливината взимат по-малко от 800 лв. Това е истината, колко точно не се знае, защото не се изчислява.Изсислява се средната заплата, която е 2 пъти по-виска, защото на нея базират заплата на депутати, министри, президент, чиновници.

46

Анонимен

преди 1 година

До Статистика 50 : Смятам че разпределението на заплатите е напълно правилно, докато е в моя полза.

45

свинско със зеле

преди 1 година

то средно всички ядем и свинско със зеле, но едни ядят свинското, а други зеле.масово заплатите из страната са 800-1000 лв. В София сигурно 3000, средно се получава 1900.

44

Статистика

преди 1 година

Когато заплатите имат неправилно разпределение т.е много малко вземат високи заплати, а повече -ниски, не се използва средни стойности, а медианни, които отразяват реалната централна стойност. Все едно да кажете в едно предприятие ако 9 човека вземат 1000 , а един 30000, че средната е 3900 лв.

43

Вижте ТерористСадист

преди 1 година

Лице на име Димитър Георгиев е унищожил над 10 000 Българи, лицето явно е от ДАНС или МВР!

42

Анонимен

преди 1 година

До щирлиц 44 : Докато мисленето ти е на ниво плюскане и мусака - и минимална заплата ти е много.

41

Анонимен

преди 1 година

Значи е покрила инфлацията.Какво ревете тогава?

40

Анонимен

преди 1 година

Ми то и инфрацията напасна 20% последната година-така че пак смеот бедни по бедни!

39

Лош

преди 1 година

Тия стъкмисти не са добре!

38

щирлиц

преди 1 година

1 947 лв,така ли??? значи едни ядат КЮФТЕТА,други ядат КАРТОФИ...ама средно всички ядем МУСАКА!

37

Анонимен

преди 1 година

До Пешев - Тоя път, обаче на кредитните ще се търсят дълговете премсетнати в долараи, преди инфлацията ... Няма да има, отй ми дължи 12 млн. лева, ами плаща с 7000 долара, или някаква такава смешка ...

36

Начева

преди 1 година

Скоро ще направят минималната 5000 лева и пак няма да има кой да работи в нашата бананова республика! Всичко извън София е леш! Навсякъде има купчини от отпадъци!

35

АнонимеН

преди 1 година

НСИ Е ПИ АР СТРУКТУРА КЪМ ДЪРЖАВАТА БЕТЕР СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ СА!! С НАД 20% СА ЗАВИШИЛИ СТОЙНОСТТА НА СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА ДА КАЧВАТ РЕЙТИНГА НА РАДЕВ!

34

Наско

преди 1 година

Една друга статистика преди няколко години казваше че само 10% от хората получават заплата над 1000 лв. И без цифри е ясно че имаме една полу-фалирала държава на старци и роми, без сериозна икономика и производство, основно консуматори на вносни стоки. Половината население е в чужбина за истински заплати, а една трета са в сивия сектор заради безумни закони.

33

Наглите

преди 1 година

Толкова безочливо манипулиране на обществото не е имало и при диктаторите.Нещо идва ама какво ще видим в близкият месец.

32

Анонимен

преди 1 година

На Запад от бране на домати се правят повече пари отколкото програмист тук ,проверено

31

Българин

преди 1 година

Странно. Не съм усетил...

30

Анонимен

преди 1 година

Все недоволни, винаги може и да е по-зле , професиите не са създадени специално за работиниците да стават богати , това е навсякъде

29

Анонимен

преди 1 година

Стига бе, не думай