33

Анонимен

преди 1 година

Аз имам 3 позиции в линкедин за над 8К. Който е учил и има опит няма може да се позиционира в линкедина.

32

Анонимен

преди 1 година

Много ясно. Трябва си крадене или крванлък.

31

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 34, абсолютно! Добави и опит.

30

селянин

преди 1 година

апа ние къде само пиеме сме богати еле за тва избрах да съм пияница оти ного паре ми даваха кат инженер

29

Анонимен

преди 1 година

зависи какво работиш и колко си учил....

28

Анонимен

преди 1 година

Ако Южен поток беше построен сега нямаше да имаме енергийна криза, а България щеше да е глобален енергиен играч в Европа. Евтина газ, евтино отопление за всички и за бизнес и за население, около половин милиард приходи за държавата от транзит, с които ако не се крадат можеха да се строят болници, детски градини, пътища, висoки заплати за учителите, образование и университети.

27

Гиб Мелсън

преди 1 година

Проблема с ниските заплати е заложен в манталитета на българите. Аз съм работил в чужбина и по едно време можех да избирам дали да работя за българин или за чужденец. Българина ми предлагаше двойно по-малка заплата, макар, че беше в пъти по-богат от чужденеца за който реших да работя. Другия проблем, който е причина за ниски заплати в България е липсата на чаоово заплащане. Където и да съм работил в чужбина и в Англия и на други места винаги са ми плащали на час. 50% повече в съботи и недели

26

Забравихте ли

преди 1 година

Ама това е така от поне 20 години. Вината не е само у Кирчо и Кокорчо, а и у Боко, Доган, Симеон, Сергей, Ваньо и т.н. продажни управници и техните приближени

25

До 24

преди 1 година

Не е толкова просто - работил съм преди години като Hr manager в голяма компания, разбирам какво казваш, но нещата са по-сложни.Давам пак пример с училищата, защото имам 2 малки деца.Младите учители бързо се демотивират от заплащането - напускат и на тяхно място идват пенсионери или хора без никакво желание или качество да работят тази работа. Нивото пада.Не може да ме убедиш, че е нормално 1200 лева чисти заплата за един учител. Тука е ролята на държавата да осигури нормално заплащане.

24

Капиталист

преди 1 година

Че си одим на запад да работим за капиталистите на висока заплата 3 хиляди еврака, нема да им работим на комунистите за 700 лева. Аз се естимейтвам на 3 хил евро при капитализма, комунистите да си гледат работата.

23

ХОРА!

преди 1 година

Хора, разберете - бедност, студ, глад, мрак и жажда, болести, висока смъртност, мобилизация и човешки жертви в Украйна - за нас не са толкова страшни и убийствени, колкото дружба с Путин и Русия. Ако трябва ние българите предпочитаме още 10 зими да студуваме и да гладуваме, но няма да бъдем роби на Путин. Трябва да направим всичко възможно да помагнем на Украйна с оръжие, с човешка сила и войници, с пари, бежанци, каквото и да ни струва това.

22

за тва пък

преди 1 година

работодателите са богати, ама така е всеки се продава за толкова за колкото се оценя, акооценяш времето си, знанията , уменията си на 700лв , за толко и работиш на някой бивш комунистически номенклатурчик или на някой от наследниците им. А на тва време да стоиш турския нужник е въпрос на избор

21

До 19

преди 1 година

Ако всеки напусне, заплатата се сменя, защото кадри няма. Пример- ИТ сектора. Ако преди 12 години junior започваше на 1600лв., днеска никой няма да дойде за под 3200 и то още студент. Кадри няма, заплатите са космически. Преди 10-15к беше мираж, а в момента всеки втори с над 15 години опит ги взима.

20

Нямам нищо против

преди 1 година

неспарвящите се да получават повече. Така тези по-горе ще имат и по-високи заплати. Съжалявам, но е факт. При комуникация със случайни хора извън приятелски и професионален кръг стигам до извода, че доходите отговарят на интелекта. Когато един човек си отвори устата става ясно каква заплата получава. Изводът е: самообразовайте се. Никой на никого не е длъжен! #СтигаМрънка

19

Гиб Мелсън

преди 1 година

33 години след избухването на демокрацията у нас повечето българи карат на минимална заплата с която могат да си платят сметките за ток, вода и телефони и да си купуват храна по един хляб и кофичка кисело мляко на ден. А едно време какви песни само имаше "45 години стигат, стигат, времето е наше, наше, вземи панелите, трабанта, но въздуха и остави." То май остана само въздуха.

18

До 14

преди 1 година

Смени работодателя. Иначе е ясно какво работиш. Финансист или счетоводител. Логично да взимаш таван 4-6к, колкото студент в кол център с екзотичен език. Смени професията, преквалифицирай се, започни нещо свое, нали си висшист?! Ама явно има нещо, за да работиш 7 години за жълти стотинки. Сам си си виновен.

17

Не беше ли

преди 1 година

вчера тук една статия "Само 100 000 души в България са със заплата над 2000 евро"? Процент и половина са добре в тази държава.

16

До 7

преди 1 година

Разбирам какво искаш да кажеш - аз лично имам добър доход, но ти не си прав изобщо.Например имам позната начална учителка в училище в София - чисто към 1200 лв взима. Всеки и казва - да напусне, че за тези пари не си заслужава, но ако всеки нормален млад човек разсъждава така - Кой ще учи българските деца?

15

Анонимен

преди 1 година

Работещите хора са бедни...а настоящата номенклатура от "политици и партии" милионери..та някои дори милиардери ..Защо ли ..или как се става от политик, или държавен чиновник - милионер в най-бедната държава...А ?Питайте ЧЕКМЕДЖАН и производни кадри и назначени магарета ..

14

Пен

преди 1 година

Къде са ИТ специалистите да се похвалят с големите пари и да обяснят на другите ,че за нищо не стават? Сигурно са заети да изкупуват имотите и да им вдигат цената :)))