61

Инфлация!

преди 1 година

Инфлация над 30%, повишение на заплатите 14... Или не можете да напишете такова заглавие, че е неудобно за някого?

60

Изроди...

преди 1 година

Ми нормално да е изглежда така в %. Като заплатите са били 600лв. и сега са 780. Въпроса не е в това, а в това до каква степен тези пари са достатъчни за нормално оцеляване. В белите държави взимаха нормални заплати и преди да им ги вдигнат!

59

Анонимен

преди 1 година

До 63 : Не са нужни концлагери. Панелните гета вършат същата работа. Достатъчно е да не ми се мотаят в краката, иначе нека си живуркат.

58

Анонимен

преди 1 година

"средно повишение България изпъква с рекорден скок от над 16%. Най-голямо е увеличението в добивната промишленост - 14,2%." Три висши математики съм взел, но това не мога да си го обясня.

57

Българин

преди 1 година

Всички сме милионерчета!

56

До аноним мрън мрън

преди 1 година

Грешиш. В Северна Америка видях фиш на ватман-ка. Беше спестила 450 000$ кеш от работа без образование на 19 години е почнала работа. Така че в богатите страни, дори необразовани са милионери за разлика от тези държави като България, Нигерия, Конго и други които с а определени за ресурси и няма как тук да вземаш заплата като същият от запад. Просто няма да стане, защото ако това стане, след 10 години може да имаш швейцарка прислужница, а това не е допустимо. БГ= социално слаб работещ!!!

55

Аноним

преди 1 година

Къде е този скок на заплати незнам може би депутатите но защо не пише за истинската инфлация за стоките за услугите и за всичко тук

54

Бай

преди 1 година

Единственото което скача е минималната заплата, с което се подкрепят едни хора, които все още получават заплати в плик. Аз вземам 1900 лв като плащам осигуровки, данъци и т.н на заплатата си от порядъка на 4-500 лв. Като тегля чертата чистите пари са ми 1400. Тези с минималната, на хартия вземат 700 лв, а под бюрото получават още 800-900 . Къде е справедливостта? Тези пък със заплати от по 4-5000, плащат осигуровки като за 3500. И най-прецакана е пак средната класа

53

учител

преди 1 година

Понеже преподавам програмиране и имам вземане-даване с разни програмисти, които влизат в училище да обясняват на учениците, мога само да кажа, че има доста да се учите как се обяснява на деца и въобще как се комуникира с жии хора. Отделно, че и знанията на някои от вас (особено от прехвалената "СофтУни" не са на необходимото ниво) Няма да пиша повече, понеже часа запова и имам доста сложни неща да преподавам.

52

Анонимен

преди 1 година

Тези 16% на колко стотинки се равняват ?

51

Анонимен

преди 1 година

Мрън, мрън, мрън в коментарите. 4-5 смислени и казващи нещата, както се казва "Право куме в очи". Бедни сте, защото сте *** и с възможности, които не отговарят на пазара на труда или на бизнес средата. Аз защо не съм беден? Защо никой мой роднина или приятел не е беден? Защото сме образовани, мислещи и АДАПТИВНИ. Днеска се търси това, а утре- друго. Няма как шофьор, склададжия, касиерка или камериерка, рецепционистка или финансист да очакват каквито и да било нормални доходи. Няма.

50

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 50, те и преди не можеха. Разликата е никаква. Просто ще продължат да си кретат колкото могат.

49

Тошо

преди 1 година

Ако скокът на РЗ е по-голям от ръста на производството, редно е да очакваме скок, но в обратната посока на възможностите за покупка след 3 месеца!Или ...където няма ред, има ....безредие, което ще се плати от всички ни!

48

Анонимен

преди 1 година

Народна република България, през тези 45 години когато бяхме с Русия. Развита промишлена държава със стандарт на живот близък до този на развитите страни.

47

Анонимен

преди 1 година

еми в нашата фирма са 20% ...

46

Математик

преди 1 година

Всяка държава, трябва да си знае мястото. България е определена да бъде бедна, изнасяща сурови материали за да могат богатите да ги преработят и продадат с печалба. Никога България няма да бъде просперираща държава, защото е прекалено малка и без собствена валута и интерес. Единственото което може е да се подчинява на Големите . А животът е прекрасен и кратък. Кой има време да живее в мизерия..и да чака 270 депутати да се наживеят, че да почнат и хората да живеят.....освен да работят на максимум

45

Анонимен

преди 1 година

70 процента от работещите българи, около два милиона души, вече не могат да се изхранват от заплатите си.

44

Весел

преди 1 година

Къде е това увеличение..явно на депутатските заплати.

43

Анонимен

преди 1 година

Очевидно е, че след 30 години лижeнe на западняшки *** българите още не могат да пътуват свободно в ЕС и без визи в САЩ? 30 години българите мизерстваха и чакаха да опитат от западния консуматорски начин на живот, богатите колониалисти да ги сложат като равноправни на масата и да споделят с българите богатсвата които столетия са ограбвали от колониите, защото българите са ногу убави - ха, ха, хааааааа!

42

Анонимен

преди 1 година

До селянин - Ами сметни си и обезценяването на парите/левчетата в проценти и всичко си идва на мястото. Не ти е виновна математиката, а способностите ти да смяташ... :) ... Нали знаеш, когато на някой винаги другите или нещо си му е виновно, значи най-вероятно проблемът си е в него. Мъдрецът се учи от чуждите грешки, умният от собствените, а другите не се учат... :)