28

Анонимен

преди 1 година

До Някой 25 : Не ти се плаща да си купуваш жилище а да ПРОИЗВЕЖДАШ. Ако произвеждаш по-ценен продукт ще взимаш повече. Ако си ниско квалифициран и лесно заменим - тогава проблема си е твой. Марш на работа!

27

НЕ САМО НА ЖИЛИЩАТА

преди 1 година

На всичко скока ще е двоен . САМО ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ СЕГАШНИТЕ ИЛИ ПО-НИСКИ . ТОВА Е МЕЧТАТА НА БИЗНЕСМЕНИ И БИЗНЕСГЪРЛИ С ВИСШЕ ЕКСПЛОАТАТОРСКО ОБРАЗОВАНИЕ ! ПЪК СЛЕД ТОВА КАЗВАЙТЕ ЧЕ НЯМАЛО АНТАГОНИЗЪМ В НАРОДА НИ .

26

Анонимен

преди 1 година

Аз пък не познавам младо семейство, което да не е наследник на поне 3 апартамента, 1 крайградска вила, 2 селски къщи и 50 дка. земя. За какво пък да им е още един апартамент, като ще имат само 1 дете,...ако изобщо!?

25

Анонимен

преди 1 година

Аз живея в София в сграда построена през 2013 година. Само в един апартамент никой не живее, собствениците са от Ямбол, направиха си го годен за живеене, но стои празен. Един празен от общо 21 апартамента.

24

Някой

преди 1 година

"От 1300 лева на 1300 евро скокът на цените на жилищата в София"А заплатите така ли ще станат и те или кучета ни яли? Само питам...

23

Българка

преди 1 година

Огромно количество празни апартаменти седят. Абсолютен балон. То не е и балон даже, защото няма кой да ги насели. Пълен въздух. И ежедневен разход за инвеститора,който скоро ще започне да се руши.

22

Анонимен

преди 1 година

Около мен в последните 15 години построиха много нови жилищни сгради и на практика всички се продаде на зелено и навсякъде си живеят хора. Най-много 2-3 жилища в сграда да са купени с цел инвестиция или нещо друго и там още никой не живее.

21

Анонимен

преди 1 година

В Стара Загора е пълно с полупразни нови кооперации по на 3-4 години. Хората с парите отдавна си купиха жилища.

20

Други са причините

преди 1 година

Част от народа има спестени пари - работещите в чужбина и младите специалисти, които са намерили работа в офисите на чужди фирми, локализирани у нас. Искат да вложат парите си, защото се помнят изкуствено предизвиканите банкови фалити отпреди четвърт век. По-интелигентните знаят как могат да бъдат изиграни, ако си дадат спестяванията в хедж фондове, а по-простичките не разбират какво е това и също нямат доверие. За диаманти и художествени уникати нямат достатъчно пари. Остават жилищните имоти.

19

до 13

преди 1 година

По време на пандемията имах доходност около 28% от Нетфликс, Амазон и Тесла. В момента съм на вълна фондове. Особено ме блазнят високорисковите в Русия, защото по време на войната за жълти стотинки купуваш какво ли не. Разбира се, за да съм сигурен, влагам и в такива с много нисък риск.

18

Анонимен

преди 1 година

Понеделник е,има бум на имоти в столицата,вторник ще има бум на имоти по морето,сряда на къщи по селата,четвъртък къщи по градовете,петък на апартаменти в малките населени места,събота на земеделска земя,неделя на парцели за строеж.

17

Йосарян

преди 1 година

Около мен в последните пет години построиха около 8 нови кооперации. Оттогава стоят почти празни всичките апартаменти. Правете сметка.

16

до 9

преди 1 година

В Америка никакви вноски не са скочили с никакви 75%, не си измисляй. Случайно имам жилище там. Лихвата ми е фиксирана, наемът е по-висок от вноската. Малко апартаментче в топ квартал на СФ. Работих известно време в ИТ компания в САЩ и ми финансираха ипотека или наем. Избрах ипотека. Относно ипотеките тук- имам 2. И двете с фиксирани лихви до края на срока им. Слабо ме вълнува лихвата де, мога да ги погася още днес, но няма смисъл при лихва 1.9%, при условие, че въртя пари с доходност 6%.

15

Пениз Селски

преди 1 година

Селските хора масово изкупуват жилища по големите градове особено в Софийско. Трябва да се върне ограничението градско и селско жителство.

14

Анонимен

преди 1 година

Според статистиката жителите на София вече намаляват - няма откъде и да дойдат, и провинцията е празна откъм младо поколение, изключая мypгавеляци. Крайно време е да спрат да се строят нови жилища - пенсионерите освобождават предостатъчно....завонаги. Апропо дъщеря ми се прибра от София, защото работата й е там, където си занесе лаптопа. И се оказа, че имам апартамент за продаване в София! Кой ще ти се занимава с шuвaнu вандали-наематели!?

13

До 2

преди 1 година

Тази "доходност" в акции я имаше до преди 2 години. В момента всичко е надолу по пързалката. Единственият шанс да спечелиш от акции в момента е да играеш против пазара, но този шанс го имат само просветените в далаверите като Нанси Пелоси например. За останалите един по-дебел. "Сигурни компании" като Амазон и Фейсбук се сринаха в пъти. Естествено, който го влече хазарта може да послуша твоят "съвет".

12

Софиянец

преди 1 година

Били им тесни жилищата? Били бедни? В Западна Европа масово се живее под наем. Тук всеки със собствено жилище и все повече претенции. Нормално е цените да растат щом има кой да купува и щом търсенето изпреварва предлагането. Това е пазар! По-скоро трябва да излезе на светло откъде въпреки галопиращата инфлация и поскъпванията толкова много хора имат 6-цифрени суми и ги дават? Защото май официалните данни не показват това!

11

Анонимен

преди 1 година

Не говорете за инвестиции на ***. Имоти- не. Фондове- не. Криптовалути- не. П2П кредитиране- не. Акции- не. Давай там ракията и салатата, да бичи чалгата, да караме БМВ-то, а парите под възглавницата и бързия кредит с 50% лихва, че банките с 3% крадат.

10

Анонимен

преди 1 година

Питайте украинците, колко "изгодно" да се влагат парите в тухли...

9

Али Реза

преди 1 година

В Америка е сеч- вноските скочиха със 75% за една година, а тук още брокерчета си чешат езиците. Щом там лихвата скочи на 7% се чудя тук какви ли върхове ще достигнем след някой месец. Кой какво купил, кой какво изплатил и кой колко имота има, няма вече никакво значение. Картинката от вчера няма да има нищо общо с картинката утре. Просто много люде са качиха на един клон и естествено той отива към счупване.