135

бай х. у. й.

преди 15 години

кво става на първия и единсъвен опит за гей-парад в сърбия, 2001, и тогава да говорим за станалото в София. аман от "парадиране", аман от п.едали.

134

kalin

преди 15 години

malee tazi sgan ako sa mi desni,egati maitapa ..radikalni desni ama drug pyt minali pokrai dqsnoto!

133

евЗЕНи

преди 15 години

Как точно преведе "горделивостта" спрямо "гордостта" и коя е оригиналната дума, която имаш предвид? От коя книга също?Иначе - един мъж няма защо да е горд наистина, че е жена. Нито обратното. Но човек трябва да се приема какъвто е (без да е горд / горделив от това) и да приема и другите каквито са си.Ти примерно се заяждаш виждам, ама това е ОК. Аз няма да правя същото, щото не съм като теб, което не значи че ще те мразя за това, нали? :-)

132

преди 15 години

докато средния българин започне да мисли като разкрепостен европеец! Бай *** е жив и ще живее още дълго :-(

131

преди 15 години

Абе какви обратни какви пет лева бе ... хората гладуват, вие ни занимавате с глупости. Само му е до гейове на пенсионера, който като си плати тока, водата и парното и ВЛИЗА В ДЪЛГ, какво да говорим за храна или дрехи ??Комсомолците искат от човек който има 2 лева, да вземат 20 ако може.Народеца загива, вие с гейове се занимавайте ...

130

харабийко

преди 15 години

евЗЕНи, умнико, горделивостта е смъртен грях, а не гордостта. И докато за поводи един мъж да се гордее че е мъж, както и една жена да се гордее, че е жена, можем да се досетим без особено усилие, то се изискват значителни лупинги и пируети на въображението за да намерим повод за някой мъж да се гордее, че е жена или пък обратното.

129

DZERZHINSKI

преди 15 години

Toi e profesionalen revoluzioner - sthe gi izpravi do stenata i -.K-r-r-r-r-r-!Krai! Ima obratni - ima problem, niama obratni, niama problem!

128

преди 15 години

*** като политика е начин за подмяна на скалата на ценност, както комунистите са подминили семейството с това на партиятя. *** е също античовешка колкото комунизма и нацизма. *** е престъпление срещу човечетството и трябва да бъде преследвано със закон.

127

преди 15 години

tova li vi e vode6tata novian??!! vsi4ko mara vtasala, samo pederastite da si opraime i sme na 6

126

VAZDUHAR

преди 15 години

OBRATNI STE I OBRATNI SHTE SI OSTANETE !!! NJAMA DA VI POMOGNE IZTRIVANETO I NA TOZI MOJ KOMENTAR .

125

GADATEL

преди 15 години

Mnogo dobre napisano...Da ne bi da si rodena na 13.01.19....?

124

преди 15 години

Символните тълкувания пораждат тъй.нар. суеверие поради индивидуалните тълкувания. Примерно аз мога да разтълкувам по съвсем различен начин символа на тай-чи, но това няма да промени реалността, а дори и да се смени мястото на тъмната и светла част на хълма в неговата цялост, само ще сменим гледната точка и позиции. "мерките" пак ще останат едни и същи. Единствено няма да се промени скалата на ценност.

123

евЗЕНи

преди 15 години

А защо си горд, че си мъж !?По си добър от жените или ?И апропо - гордостта е порок и смъртен грях според църквата :-)

122

eвЗЕНи

преди 15 години

Тук не се разбираме нещо. Явно не следиш какво има в nick-а ми :-) Не става дума за мислене. И не става дума за борба. Двете страни на хълма не се борят. Нито двете страни на една монета. Без двете страни - няма монета! Борбата поражда съпротива, а достигането до Съзнанието изисква Само-предаване. Поради което методите на медитация, йога и тай чи водят до това, до което повтарянето на фалшифициране книги не води. Важно е да изживяваш и осъзнаваш. Това е пътя на мистика и той е този, който води.Просто погледни Тай Чи Ту (символа) и помисли над него, ако не си.

121

tankista

преди 15 години

kva tolerantnost wee ave kat si m1j b1di m1j gordei se s tova kat si sb1rkan peperudek kako si tr1gnal po ulicite da pokazva6 kolko si jal1k

120

преди 15 години

evala 4e sa izskali da gi izbiqt... bravo

119

преди 15 години

117 за това се допълват и се борят защото съществуват и са във вечно движение и са противоположни -отблъскват се борят се!

118

преди 15 години

117 за това е единство и борба !!! ако разбираш какво стои зад тези думички! Мислии а не се пъни!

117

eвЗЕНи

преди 15 години

Е тук грешиш! Yin и Yang например не се борят. Те се допълват взаимно, ако и да са противоположни. Произхода на думите идва от "огрятата" и "сенчестата" страна на един хълм. Хълмът не е нито огрят, нито сенчест - той е и ДВЕТЕ! Едното става 2, двете стават 3 и от тях произлизат милиардите неща (Дао Те Чинг). Едното (Съзнанието, Дао, Браман, Бог) може да се промени едиствено в изявата си в 2. Което е и истината за всичко на света. Включително и това, че всеки един от нас има в себе си и мъжкото, и женското. Баланса на двете довежда до проявата на сескуалните наклоности.Така че сме си изяснили доста философията. И Западната, и Източната. Дуализма на първия води до разделянето на Духовното и Материалното, който ти не хареса по долу. Така че не заставай зад него :-)

116

VAZDUHAR

преди 15 години

POIZDIGNA MI SE V OCHITE ! MNOGO GREHOVE SHTE TI SE PROSTJAT ZA IZKLJUCHITELNO PRAVILNOTO TI OTNOSHENIE KAM OBRATNITE I VREDATA OT TJAH .