164

Пак по опорката?

преди 1 година

До Анонимен 161: "бомбардират с ракети хубавата Одеса"? По-точно военното пристанище на Одеса и предприятия, които произвеждат военна продукция. Не е съвсем същото, нали?

163

Нищо ново

преди 1 година

Обстрелват и рушат украинците каквото могат. Всеки ден изстрелват по стотина снаряда срещу жилищни квартали в Донбас, убиват мирни жители. Но това няма да им помогне.

162

Б

преди 1 година

Излиза, че Западна Украйна е построена от Полша, а Новорусия, Одеса от Руските Царе.. Украинците най много Киев да са строили..

161

Б

преди 1 година

И другата част на Екрайна Галиция, не е екраинска а Полска! Дадена на Съветския Съюз след Втората Световна, дотогава насилена с поляци.. Ако не беше Съветския Съюз и Русия, сега Западна Украйна да си и полска. Лвив и Ивано Франкивск са построени от Полша

160

Анонимен

преди 1 година

Путин е много глупав човек, хем вижда че никъде не го искат, мразят руснаците, ненавиждат ги, стрелят по тях, убиват ги и той пак продължава да се натиска да ги "освобождава". Такава нагрост и плиткоумие може да съществува само в празните руски глави

159

Б

преди 1 година

Всичко от Одеса, Крим, Запорожия, Мариупол е било завоювано от руските царе и дадено на Украйна. Преди това е било на Османската Империя. Това и по времето на реско турскити войни, нали се сещате, когато и нас ни освобождава Русия..На нас Калиакра има паметник на руския Генерал Ушанов водил морските битки. В Украйна има много паметници на генерал Суворов и Екатерина Велика, които са завзели от турците тези земи, а украинците искат да ги махнат! Без тях нямаше да има Половин Украйна!

158

Анонимен

преди 1 година

До долния, а защо Зеленски не е спечелил най много гласове в родния си Кривой рог. Може би защото никой не е пророк в собствената си страна. Може да е спечелил в херсон заради голяма еврейска общност.

157

Сата НАТО

преди 1 година

И? Какво като Екатерина била строила Одеса? Сега да пуснат Кафиров да дерибейства там ли? Или Путин? Каква е идеята ВИ ? Според вас утре Путин може да каже "България ние сме я освободили, значи е руска. И аз трябва да излеза на улицата и там да козирувам на някакви зелени човечета и кадировци ли? Това би ви харесало.

156

Анонимен

преди 1 година

До Неразбрал В България е пълно със световноизвестни инженери които имат богат опит с ремонтирането на продънени от ракети мостове.

155

Неразбрал

преди 1 година

До некомпетентенА ламарината на листове или на рулони ще я караш? И к'во пра'им, когато единия от размерите на пробойната/компроментирания участък е с малко, но повечко от размерите на ламарината? Организираш полеви цех, заваряваш разни профили/квадратни тръби, сетне връзваш, влачиш и повдигаш с някаква инженерна машина и т.н. Това с листовете ламарина за временен път и за 1 ден става само при определени условия и р-ри на дупките. Ако те са по-голямшки ще ти идат зян и ламарината и техниката!

154

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 158 Понастоящем руските нацисти бомбардират с ракети хубавата Одеса. Знаейки историята, ако успеят да я "освободят", от нея няма да е останало нищо.

153

Анонимен

преди 1 година

Има древногръцки колонии Одесос но то и по нашето черноморие ги има.

152

Анонимен

преди 1 година

Херсон е градът, където Зеленски е спечелил най-много гласове на изборите. В Херсон от 260 000 жители, след половин година тормоз, едва 8000 са взели руски паспорти. В Херсон на руснаците се наложи да разгонват украински митинги със стрелба по тълпата. Ако зелените човечета бъдат обезоръжени и оставени в Херсон, гражданите ще ги линчуват.

151

Анонимен

преди 1 година

Одеса е създаден като град в този си вид от Екатерина Велика на 02.09.1794г. За първи управител тя назначава френския граф Ришельо. ... През ВСВ града е обсаден от германско Румънски войски. Не мога да разбера защо украинците днес толкова държат на Нато и в частност на Румъния ! Още през 70 и 80 год. има голяма вътрешна миграция към Москва и Ленинград. Какво ви говори това ? Крайбрежната улица с дворците на руската аристокрация е хубава както и сградата на операта и катедралата....

150

Анонимен

преди 1 година

Руснаците са го строили този мост, пак ще го изградят. Украинците от 1992 една улица ни са построили, само крадат пари и корупция! Всичко, що имаха останало от Съветския Съюз, се връща на Русия. Да им строи САЩ нови мостове и АЕЦ

149

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 155 "за да спрат руснаците" Как така "да спрат руснаците"? Руснаците имаха намерение да "атакуват" по моста в посока обратна на фронта ли?

148

Анонимен

преди 1 година

Укрите могат само да си минират собствините пристанища и да разрушават собствените мостове за да спрат руснаците. Но после реват, че и те не могат да ги използват!

147

Сата НАТО

преди 1 година

Украинците им останали 9 Нimarsa, a Русия има 5000 артилерия! -----///----- Е, тя Просията имаше и 180 000 групировка, ама сега е само 100 000...

146

Анонимен

преди 1 година

До Б 5000 артилерия - 50 склада

145

Сата НАТО

преди 1 година

Украйна има свободата да си строи понтонни мостове, защото има места, които руската артилерия не достига. А руснаците нямат такава свобода. А освен това, нали мостовете се възстановявали за два часа...