82

Анонимен

преди 2 години

Студентите в чужбина посочват масово, че не могат да преценят дали очакванията им за заплащане са покрити от българските работодатели, защото българският тарикат-далавера-бизнесмен едно обещава, а друго дава. На това народът му вика "Иска с трици гибoни да лови".

81

sofeto

преди 2 години

"Надежда тука(в БГ) всяка оставете"("АД" от Данте)... превод Валери Петров!

80

Анонимен

преди 2 години

Като бизнесът изпитва нужда от кадри, трябва да се организира в браншови организации ли или както му е удобно и да се свърже с учебните заведения, които подготвят съответните кадри, за да се разберат какво им трябва и как да станат нещата, че и кадрите да са правилно подготвени и да могат да бъдат наети на работа, и бизнесът да предложи правилните условия за работа, така че и едните и другите да са доволни. Иначе само си приказваме празни приказки.

79

Работодател

преди 2 години

До Анонимен "Изследване: 3/3 от работниците искат да получават заплати като във чужбина." - ами заминавай за чужбина да получаваш заплата като в чужбина, какъв ти е проблема!

78

Анонимен

преди 2 години

В България няма индустиря и икономика, какви специалисти. България е страна от третия свят.

77

Анонимен

преди 2 години

Изследване: 1/3 от работодателите искат български студенти от чужбина. Изследване: 3/3 от работниците искат да получават заплати като във чужбина.

76

Анонимен

преди 2 години

търсели били специалисти учили на запад... ама там се плаща образованието и с тукашните смешни заплати въпросните специалисти няма да могат даже наема да си платят за месец

75

Пхах

преди 2 години

" Бизнесът изпитва остра нужда от специалисти " - Ами като има нужда от специалисти бизнеса ще плаща ли или ще гледа с трици маймуни да лови. С тези бананови заплати тук кой ще ви стои да ви работи? Те и украинците отказаха да работят тук и взеха да се връщат в Украйна макар, че там е война.

74

Анонимен

преди 2 години

Поредното дрънкане на празни приказки от време на време. За производството на маркучь за автомобил едва ли са необходими особено надарени учени. И за това в текста разбира се не са указани конкретно по какви специалности се търсят. Защото ще прозира празнословието.

73

Анонимен

преди 2 години

Има и друг проблем с кадрите, които излизат от българското образование. Професорите си придърпват в своите фирми тези, които стават за нещо още докато учат. Хлапетата се връзват, защото си мислят, че ще натрупат опит и контакти. Обаче бачкат за 3 пъти по-ниска заплата и проф. не ги оставят много да напреднат и да се занимават с истинска работа, а си ги държат за черноработници, за да не им станат конкуренция по-късно. Освен, че си губят времето, такива хора след това не успяват да се реализират.

72

Анонимен

преди 2 години

Илюзия е, че ако сте образован и коректен, имате шанс да успеете тук. В момента може и да ви се струва така, но повярвайте ми, горчиво ще съжалявате, ако сте го повярвали!

71

Анонимен

преди 2 години

Украинците виж че се връщат обратно и то като там е война но явно тука е страшна мизерия и при тях е по-добре и с война.

70

Анонимен

преди 2 години

Който е млад да се евакуира незабавно от тая територия! Иначе животът ви ще мине в непреодолими мъки и препятствия и на 50 години ще плачете с горчиви сълзи, че не сте ме послушали, точно както го правя и аз сега!

69

До 72

преди 2 години

Все по-често се чува именно лични партиди и да се приключва с тая идиотиия за равенство. не сме равни, никога няма и да бъдем! На хората им писна да плащат, а някой друг да изпозлва. Не може така! На всеки според заслугите! Време е за яка реформа!

68

Анонимен

преди 2 години

Чужденци няма да дойдат в бг при условие че при тях прибират 10 пъти повече пара и си имат и жилища. Може от Африка ако внесете.

67

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 69 СЕРН наемат главно турци и от ислямските страни и китайци. Нямаш шанс а и в Швейцария 5000 $ не стигат и за наема да си платиш за квартира.

66

Компаньон

преди 2 години

Искат да можеш и знаеш всичко, а пари не дват, идеята е за тях да е евтино, а ти да вършиш работа за 4 ***.

65

Анонимен

преди 2 години

В Съдебната система са най-големите заплати, бонуси и привилегии. Питайте ги магистратите - не плащат данъци, имат имунитет, правят схеми за милиони, служебни коли, апартаменти, дрехи....Затова всеки втори учи Право

64

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

В ЕС СМЕ БИЗНИСА МОЖЕ ДА НАЕМА РАБОТНИЦИ ОТ КЪДЕТО СИ ИСКА КЕФ МУ ГЕРМАНЦИ КЕФ МУ ФРАНЦУЗИ КЕФ МУ ГЪРЦИ.

63

Анонимен

преди 2 години

18 лв/час и нагоре според бранша и професията, лична здравна и пенсионна застраховка.