82

Анонимен

преди 2 години

Квото го увъртат... САЩ трябва си продава газа. Колкото по-съпо, толкова по-добре... Най лесно става това с българските балъковци... Кажи им, че ги спасявате от Путин и 700% горница може им вземете. С Германия по-трудно, имат производство. България няма. Не бе газ, не бе чудеса.

81

Анонимен

преди 2 години

Проблема на ЕС като цяло идва,точно от Западна Европа! От тези като Белгия,Германия и Холандия! Те държат за Запада като цяло и водят лични договорки,без знанието на Източна Европа! Ами да ви кажа честно," членуваме в един съюз" вече години,в който всеки си води собствена политика! Но като " обобщение" се изтъква от Западна Европа,че сме " единни"? Ами Не сме! И там е проблема! Източна Европа е за Русия! Западна е за Америка! И къде е тая " единност" че нещо Не ми е ясно!!-:)))

80

Иво

преди 2 години

Защо да е изнудване? Не разбирам изказванията на еврозелките.. един ден се отказват от всичко руско а друг ден ако руснаците се съгласят да спират крана тогава било изнудване..Нали ще се отказваме от всичко руско... да се отказват и да мирясват

79

Ами то

преди 2 години

На Русия едно от любимите занимания е извиването на ръце !

78

xoxo

преди 2 години

Спирането на газта е енергийно изнудване..а блокирането на банковите сметки на Русия какво е?

77

ЕС са богати

преди 2 години

Обедняването ще продължи години, бавно. А и Русия бавно ще се възстановява от опустошенията на 90те години.

76

F

преди 2 години

Германия, Италия, Австрия и Унгария в момента какъв газ купуват и по какъв начин? Защото за едни може а за други не. На майка ви в устичката

75

Zlata

преди 2 години

Властите в България сами се отказаха от руските енергийни ресурси, апелирайки към това, че плащането на газ в рубли е нарушение на действащите договори. Естествено, транзитът беше спрян, защото всъщност новата схема от "Газпром" предполага обичайните преводи в евро, само с конвертиране в банката

74

Анонимен

преди 2 години

И еврото умира, и долара умира, и зелената сделка умря, и защитата на планетата от климатичните промени умря. Остава само гладното и студено бъдеще за ЕС в прекрасния нов зелен свят. Впрочем Грета къде се дяна?

73

Анонимен

преди 2 години

Европа не е континент, Европа е само придатък, полуостров на Евразия, малкото северозападно кътче на Велика Евразия.

72

Анонимен

преди 2 години

ЕС като наш такъв,и ако иска да просъществува в бъдеще! Вече е ДЛЪЖЕН,Да се оттегли от съвместната си " политика" със САЩ! Иначе,ще последва участта на СССР! ЕС вече е време да покаже бъдещи идеи за Европа като Континент! Мисля че,ще са нужни Реформи в Брюксел! Иначе Европа загива!-:((((

71

Анонимен

преди 2 години

Всички клекнаха на Путин и си откриха сметки в рубли да купуват газ, само България се набута да купува американска газ, то и американците нямат и повече газ да доставят, имат колкото за България и Прибалкика само, най-жалки са българите и ще бъде голяма мизерия и глад в България, всеки си получава заслуженото, тарикати!

70

Българин

преди 2 години

По - добре да гладувам и да студувам отколкото да бъда роб на Путин. Американската газ може да е скъпа, но свободата е безценна.

69

Анонимен

преди 2 години

Не е изнудване, това е братски подарък, ама русофобите не могат да го разберат.

68

Анонимен

преди 2 години

И най-странното е, че независимо, че България е една от малкото в Европа която с двата крака и двете ръце се бори срещу Русия, независимо, че в нашата държава Киро е представителното лице и говорителя чрез когото се случва това а народа е против, народа пак не се е вдигнал. Щом народа не се е вдигнал, значи още не е огладнял и може да продължи да търпи до тогава докато не види храната да е непосилно скъпа и в дефицит и да настъпи глад. Интересна есен и зима се задава.

67

Анонимен

преди 2 години

Споко, хубавите работи не стават бързо, след 20, 40 или 60 години ще дойде зелената сделка и зелените енергии и ще спрем да купуваме газ и нефт от Русия и Русия ще фалира.

66

Анонимен

преди 2 години

2002 г. ЕС е платил на Русия два пъти повече за газ отколкото 2021 когато цените и тогава бяха високи. 2022 ще бъде рекордна за Русия по доходи от газ, без да се включват доходите от нефт и въглища. Кво правим, ще се отказваме ли от русктата газ, ще караме ли колела? Или може би от някъде ще дойдат някакви нови прекрасни зелени енергии?

65

Анонимен

преди 2 години

Като азовците - героите на Украйна, тия cмешници. Азовците се ерчеха, големи приказки и закани, а после сами се предадоха пред камерите за да спасят кожата. Европейците се ерчеха, големи приказки и закани, а накрая всички откриха сметки в Газпромбанк. Къде са ви зелените енергии бе, пиленца, кога ще дойдат зелените енергии които могат да захранват индустрия като немската? 2030г? 2050г? 3000г?

64

Анонимен

преди 2 години

Не, не трябва да се се борим за излолиране на Русия а за Българските интереси и с какво Русия би допринесла затова. Това е не е политика да се изолираш от някого и да търсиш алтернативи от другия край на света. Това са интереси и безумие за България.

63

someone

преди 2 години

Че вие какво си мислехте, вие като някакви владетели на света ,безгрешни фалшиви демократи ще налагате санкции, ще влизате в чужди държави (Ирак,Либия и т.н.) ,но отсреща няма да има никаква санкция срещу вас? Ми много сте ми нагли и безочливи.Даже много ви търпяха, ако бяха комунистите на времето щяха да ви блокират тотално и газта и суровините на момента.