181

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 183 ---- от петрол се прави и асфалта, вазелина..

180

Анонимен

преди 2 години

Е може ли такова нещо, ние ви налагаме санкции пък вие ги заобикаляте. Гениите в Брюксел какво точно очакваха, Руснаците да стоят и да приемат всичко без да направят нещо по въпроса ли? Щом са готови да налагат санкции, трябва да са подготвени да посрещнат последиците от това си решение. Не искат да плащат в рубли, няма да има газ... Изборът е в техните ръце

179

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 186 -- но не им разрешават да плащат в евро и долари! затова търговеца си избира друга валута, която му е изгодна! на който не му харесва - да ветрее!!!

178

Дзивко

преди 2 години

До всички финансови спецове, ако сделките почнат в рубли вероятно само Германия като излезе на пазара да обръща евра в рубли за необходимата им газ, рублите рязко ще изчезнат и то тия виртуалните, а междувременно курса веднага ще скочи, защото има търсене, ето ви пример от България преди години - курса на долара скачаше два пъти в годината (не много), защото АЕЦ Козлодуй излизаше на пазара да купува долари за плащанията и към Русия.

177

Анонимен

преди 2 години

а вие какво искате??? забранихте на Русия да ползва вашата валута, затова вие ще ползвате рублата!!! иначе газ - нанай! ще забравите за всичко, за което се използва газ и ще митете на кимур от ингилизките мини! отчаяно се опитвате да скриете от народа какво го чака без газ и петрол, ама ще се усетят и хоп - нова революция!

176

Анонимен

преди 2 години

До Дзивко Не е за първи път в света да има петролна или суровинна криза. Цените ще скочат, ще има инфлация и проблеми. Но пазара ще се уравновеси на по висока ниво. Но запада има технологи и ще го преодолее. Но той може да издържи по-дълго време на сътресения, а при русия без технологи, машини, резервни масти сриването ще е много бързо. Самозадоволяването на русия е мит. 70% от необходимите машини, части и дори препарти и семена за селското стопанство са внос. Няма как да бъдат заменени сега.

175

Мухаха

преди 2 години

Все едно да отида в магазина и да кажа на продавача .... - Искам от днес да ти купувам олиото с изрезки от стари вестници... а може и в бирени капачки щото такива имам бол .... какви са тия 7 лева дето ми ги искаш ....... и продавача послушно се съгласява . Ебббассси .

174

До Анонимен 186

преди 2 години

Кои договори са нарушили? Нали си плащат за доставките, както е по договор?

173

Анонимен

преди 2 години

Имам едно предложение, обърнете всичките си спестявания в рубли. Тако хем ще подкрепите Русия и курса на рублата, хем ще докажете наистина подкрепата си към путин. Лесно е досега само да лаето пофорумите. Русия изпитва и недостиг на работна ръка, защото огромна част от емигрантите от средна азия избягаха. идета да работите там и ща получавате много рубли и пак ще помогнеете реално. Можете да извикате и роднините си от Западна Европа, стига са получавали тези гадни евра. Стига сте писали де.

172

До Дзивко

преди 2 години

Парите са виртуални бе Дзивко. Нареждам в рубли и толкова, конвертират се по курса от моята еврова сметка и те така. Никой нема да купува амбалаж

171

Анонимен

преди 2 години

Той е длъжен като политик да каже нещо но накрая ще не ще ще пазари в рубли. Щото алтернативата е крипто а там никой не иска да се месят разни с примитивно мислене. Ей ги салвадор, откакто минаха на крипто поскъпването на биткойна спря. Което е добра новина за Салвадор но лоша за инвеститорите защото те на практика плащат инфлацията там. А сега си представете една огромна Русия с техните огромни задължения.

170

Анонимен

преди 2 години

До181. Точна така.Който не спазва договорите плаща неустойка.Прав си.Само,че в случая САЩ и Запада са неизправните страни по договорите,защото първи ги нарушиха и ще ядат хурката,че може и нещо по солидно.

169

Анонимен

преди 2 години

До174.От перолът не се получават само горива и пластмаси и други продукти като машинни масла,каучук и разни други суровини необходими за индустрията.Я си помисли,какво ще стане,а ко между смениш маслото на двигателя на колата си?Като спре на пътя ще я обикаляш,като голям камък и да ревеш няма да те чуе.То бива тъпотия но вече се питам,на какво ви учат в тия училища бе? Само на джендаризъм,че имало и трети пол ли?Простотията е фрапираща в България,след 30 години либерализъм.

168

айде обясни

преди 2 години

как точно запада ще получи неустойките по договорите от русия ....просто технически . то е ясно , че русия загуби 300 млрд и тях запада може да си ги конфискува но никой не може да принуди путин да се оттегли от украйна и реално той моцже да задържи завладените територии като компенсация. нали не вярваш , че ако някакъв съд нареди нещо на русия тя ще го изпълни безропотно

167

Еми да

преди 2 години

Не знам защо по нашите земи се мисли че като Путин каже нещо , то става :) същото и в Русия - разсъждават нашир и надлъж как щял западът да плаща в рубли и така и така :) ми не бе пичове , има си договори, хаха, който не ги спазва ми има си и неустойки, а освен че е колективен, досега Западът си е получавал винаги дължимото :)

166

фермер

преди 2 години

Путин се опитва да лъже всички с тия рубли , но няма мераклии. По добре е и по сигурна валута от рублата е мама и тигрицата. Те имат бъдеще в Русия.

165

ехааа

преди 2 години

яко ,държавата тоест данъкоплатеца ще дотира фирмите ползващи скъпа газ ....и от къде ще вземе пари за дотациите...ще вдигне данъците,ще тегли заеми или ще печатаме пари и инфлация от по 20 %??относно възобновяемата енергия имаш в предвид да нацъкаме перки навсякъде ...щото отдавна не вали както преди и имаме засушаване в европа.

164

гост

преди 2 години

Макароне! Кучето си лае кервана върви, като дръпне шалтера Путин Европа е умряла !! Ти на бабанка ще ми се правиш!

163

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 2 години

До Анонимен 189Добре, прав си ! А сега, бегом към чейнчма за рубли!

162

До 147

преди 2 години

И откъде ще дойдат тия субсидии бе? Ще берат пари от дърветата като цъфнали ли. Всяка държавна субсидия идва от нашите данъци. Веднъж ги увеличиха заради ковид сега ще ги вдигнат тройно защото инфантилните европейски бюрократи не можаха да принудят уркуайна да спази минските споразумения и да гарантира неутралитет. Две прости и изпълними неща. Русия доволна, Украйна цяла и здрава и без високи данъци. Ама тия увеличения не им бъркат на тях в джоба затова им е лесно да карат с тоя самоунищожителен