29

Сатир

преди 2 години

Не Германия , едни зелени еуглени нагазили държавата. Германия оцени ситуацията "тихо и тъмно". Струваше им ужасно много. Австрия не я бройте. Нейната вода никога няма да я имаме.

28

Анонимен

преди 2 години

Германия няма с какво да замести ЕАЦ, които са на нейна територия. Т. е. ще добива ток с природна газ. Само че тя ще е внос от Русия, това значи Германия да зависи пряко от Русия и е странно как в Германия никой не се притеснява от това? Някак си те гледат само да са зелени без да ги интересува нищо друго. Само че каква ще е цената на това. Цената няма да е само енергийна, а и политическа.

27

Анонимен

преди 2 години

Германия не приема Аец защото Аец е основен конкурент на произвежданите от тях перки а те Аец немците не правят а не от някаква научна точка немците само се интересувят от пари и балъци които да им ги дадат.Аец за разлика ор Вец е полезен за размножаването на рибите тъй като зятопля водата.

26

реалнафантазия

преди 2 години

Трябва да разберем час по-скоро термоядрената енергия. :)

25

Анонимен

преди 2 години

То си е проблем на Германия. Ние защо зорлем се бутаме в шамарите?!

24

Анонимен

преди 2 години

Ще въртим колесници за да си светим заради зелените.

23

Т.Шак

преди 2 години

Така обаче германците не съсипват само собствената си икономика, но съсипват и нас. Затова трябва да бъдат спрени.

22

Анонимен

преди 2 години

Французите вече са постигнали споразумение с Германия за това, че АЕЦ е временно решение, което ги устройва, защото значи, че засега няма да се забраняват АЕЦ. Заедно с Франция има и други държави. Вече ще се мисли за това да се направят АЕЦ по-екологични, за да може в бъдеще да се приемат за зелена енергия. В самата Германия има доста привърженици на АЕЦ, защото Германия ще изпадне в енергийна криза без АЕЦ. Засега обаче в Германия се приема,че АЕЦ не е зелена енергия.Но процесите за АЕЦ течат.

21

DD

преди 2 години

Ми ще купуват те и от нас купуват...колониите продават на господарите...затова са колониите,а бг народ финансира..за него съшо скъп ние имаме излишък и въпреки това ни вдигнаха солидарно цените..субане на пипона.Имам солар с батерия, и до момента не мога да измъкна на ерп то повече от 41 процента, в хубавите дни 55, но говоря от ноември насам.. идните месеци ще видим.Зимата не достига.факт,.

20

Анонимен

преди 2 години

Типичната политика на Германия - лицемерие и лъжи, представяйки техните интереси за уж общи. Построиха Северен Поток 2 в ущърб на цяла Европа, освен на себе си разбира се, пуснаха си газта, и сега проповядват на останалите да не строят АЕЦ, нищо че нямат други големи източници на енергия. Не знам защо изобщо някои още ги слуша какво мислят тези лицемери. Те с едната ръка може да спрат Южен Поток, а с другата да пуснат Северен Поток, стига това да е в техен интерес.

19

Анонимен

преди 2 години

До 22 Русия в момента строи реактор, който ще работи с отработено преди гориво и няма да има нужда от презареждане. Ако всички реактори по света станат такива, добивът на уран ще бъде прекратен.

18

Анонимен

преди 2 години

Тук смятат ковида за мана небесна. Ако им дадеш малко уран, ще си го завъртя отзад и ще засилят в екстаз.

17

ббб

преди 2 години

Ами те заради Меркел преди малко платих вместо 450 лв. 675 лв., защото зелена енергия соларни панели, вятърни централи и продават тока на АЕЦ - Козлодуй по един лев! И нали се сещате кой плаща техната далавера??

16

Анонимен

преди 2 години

В Германия смятат да се отопляват на дърва. Но, както Путин им каза на една пресконференция преди 5-6 години, дървата и те са в Сибир.

15

Анонимен

преди 2 години

До 15 Франция е за атомната енергетика, но за своята, а не за нашата. Не помниш ли кой рева най-много да си спрем реакторите? Така, че не им се радвай много.

14

Анонимен

преди 2 години

до 13 - Въобще не си в час

13

Да потъват

преди 2 години

Като скочи до небето себестойността на германската продукция заради вечно губещата "зелена" енергетика, на кого какво ще продават? И ако се отвори огромна пролука във времето между икономически ефективни термоядрени реактори (ако изобщо са възможни) и отказа от "въглеродния ужас" (какъвто има само в екопропагандата на големите световни спекуланти), много ли ще се радват германските потребители на връщането в средновековието?

12

Адолф ще спаси света

преди 2 години

Германия като изобретател на газовите камери ги разбира тия неща. И две световни войни са предизвикали, специалисти са няма спор

11

Анонимен

преди 2 години

Германия смята още мигрантите за неопасни, но също греши.

10

Анонимен

преди 2 години

Чудесно, има толкова много други начини за производство на ел.енерги- вярно скъпи, замърсяват, трудни за реализация...Не се ли сещат вече, че възобновяемите източници не вършат работа - кел файда да произвеждаш ток, когато хич не ти трябва и обратното, когато най много имаш нужда , да не можеш.За съжаление не може да се съхранява .А за Гигантското им лицемерие не ми се говори.Във Франция н и е надеждата...