34

Анонимен

преди 2 години

Ами неевропейците в Европа от години живеят така. Само че е под названието социална помощ. В Ирландия работех в две фабрики и там нямаше нито един пришълец, а беше пълно с такива семейства в населените места. На въпросът ми защо е така ми казаха че защо да го правят? Ти работиш като роб за 1700 евро, а на тях дават по 1000 на калпак, квартирите се плащат от държавата, за всяко дете има бонуси... Защо биха искали да блъскат като теб? Те и така си живеят добре

33

Анонимен

преди 2 години

И като не иска някой да си сложи експериментална ваксина му спират парите. За това е лоша идея да се разчита на правителството за безплатен обяд защото това е един вид подчинение и който не прави каквото му казват ще се наказва както сега става с неваксинираните и както се видя излъгаха за ефикасността на препаратите.

32

Antvx

преди 2 години

Безплатно е само сиренето в капана за мишки...

31

Данъкоплатец

преди 2 години

Интересен експеримент - показва какви глупости прави държавата с парите на данъкоплатците. Затова по възможност никакво плащане на данъци!

30

Коментар

преди 2 години

Oткачен свят

29

Анонимен

преди 2 години

1200 евро, но само ако са набодени!

28

Cannvjvkv

преди 2 години

Тези експерименти са за да се види дали може да се реши въпроса с така наречените излишни хора вследствие на настъпващата технологична революция. А ако се въведат в икономиката на момента всички нови готови за употреба технологии и изкуствен интелект, излишни ще се окажат около 40% от нас!

27

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

До 27. Брат,за Германия тези пари са добри.За Франция са нищо. Един пакет табак за свиване ,от най-евтините в Германия струва 5,а във Франция 13.90. (30 грама). Бутилка бренди в Германия струва 5 евро,а във Франция между 12 и 15 евро. Мой приятел французин,който се е трудил през целият си живот е с пенсия от 1600 евро,но след като плати наемът си и разходите му остават 600 евро. Същият този човек няма право на безплатни зъболекарски и лекарски услуги и ходи без зъби.Германците ни погребаха живи

26

Яна

преди 2 години

Най-съкровенното стремление на българина - да получава пари без да работи. Тук базовия доход няма как да покълне понеже 80% от хората ще спрат да работят.

25

Анонимен

преди 2 години

Тия глупости с пари дадени даром, ето така "отгоре", просто от добра воля са само за ГЛУПАЦИТЕ.

24

Анонимен

преди 2 години

Принципно заглавието на статията ни подвежда. Не те карат да напускаш работа,за да ги взимаш тези пари.По-надолу пише,че една от целите е да се види дали ЩЕ напуснеш работа ако взимаш тези допълнителни пари или ще продължиш да работиш. Също така дали ще потърсиш работа с по-малко часове. Обаче не виждам смисъл да се дават на хора с кредити. Те ще си плащат просто вноските и пак ще трябва да работят,за да се издържат. Просто няма да пестят колкото преди.

23

Анонимен

преди 2 години

Такива глупости някога чели ли сте?? За 1200 евро само може да мизерстваш в германия!

22

До 23

преди 2 години

Аааа, вярно че вие бяхте живите мъртви...

21

бежанец

преди 2 години

Мигрантите харесват това.

20

Анонимен

преди 2 години

То парите сами по себе си са нищо, без да има какво да си купиш с тях. Дори и половината население да спре да бачка заради безусловния доход, кой тогава ще произвежда кльопачката и другите стоки? Мигранти или роботи? То мигрантите не са проссти и те също ще искат базов доход. А не сме чак толкова развити, та роботите да правят всичко сами.

19

noFreeman

преди 2 години

Експериментът цели след като бъде разбита икономиката на страната и безработицата нарасне да се премине на базисен доход за всеки неработещ. Пари се печатат страшно няма... при едно единствено условие - да се боцкаш с течността... следва отнемане на умищество... да не описвам, това го пише точка по точка в книгата на евреина Шваб...

18

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Извинявам се за странния въпрос,но някой от Вас знае ли,дали в Република България има действащо правителство,че некак си не видим ник'ва дейност или поне нек'ва макър и евтина новинка? Нема ли някой да ги посрита тия у Министерствата,че дадат признаци на живот? У Днес Бг само за холивудските евреи пишат. Аз почнах да питам французите кво стаа в Родината ми,а некои ми викат:"Кескюсе?". Кво да им отвърнем?

17

Не ваксиниран

преди 2 години

По цял ден ще си барам парчето

16

Анонимен

преди 2 години

Че колко са 1200 евро бе? Това е доста мизерна сума за Германия.Е, ако си тамагочи, като повечето немци, на края на месеца си на 0. Ислямизацията тече с огромни темпове. Непрекъснато се промиват мозъци по тв, как немкини са с араби, и колко са щастливи, а на ***.те немкини само тва им дай. Филмарщина колкото може. Нищо общо няма тая страна, с това, което беше до 2015. Пълна деградация.

15

Анонимен

преди 2 години

Не съм кфалифициран икономист, но не мога да схвана, как ще стане номера да се дават пари на цялото население, за да не работи. И да разчиташ, че на някой няма да му стигнат и все ще свърши някаква работа за да изкара още, които ти да му обложиш с данък, за да има за раздаване. Ами нали едно 80 процента от хората ще се откажат да бачкат, как тогава изобщо ще функционира държавата? С роботи?