30

--

преди 2 години

Потрес. В градска среда се гледат цветя, дървета, храсти... Кой ще яде чушка сорт "204"?

29

Анонимен

преди 2 години

Както споделят и други съфорумци, това е световна практика е големите градове. Какво лошо има в нея? Но на пишман гражданите от първо поколение не им харесва.

28

Анонимен

преди 2 години

По-добре градина, отколкото паркинг!

27

Анонимен

преди 2 години

Подкрепям идеята за градските градини. На запад им казват малките градинари. В редица градове на запад хората членуват в градинарски клубове към общината, плащат си членска такса и си обработват малко парче земя където си гледат градина. Някога и в Бъкгария това е било традиция. В някогашния ров на крепостната стена във Видин още могат да се видят остатъци такива малко градинки. Ще бъде хубаво ако Столична Община регламентира площи и озакони малките градинари.

26

Дружбай

преди 2 години

Добре че закриха Кремиковци че в Дружба какъв ,,екологически въздух" имаше като духне ветреца !!!

25

Анонимен

преди 2 години

До 4. Какво общо имат лозята и нивите с копанарите? Знаеш ли какво значи копанар? Аман от недоучени философи.

24

Анонимен

преди 2 години

По-нахалните селяни за заграбили междублоковата градинка. После се чудят, защо цените на апартаментите са като на село.

23

Анонимен

преди 2 години

Така е, там повечето са от селски произход :)

22

Анонимен

преди 2 години

А какъв е проблема да си отглеждаш чушки и домати, като се придвижваш между лехите на токчета? Народо требе да яде нещо

21

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Засадете и честни български държавници,че нема. Па ега порасне некакво чудо на чудесата. А мое и ядрени оръжия да засадите,че най-сетне и армия да проимаме.Обичам Ви зарад куража да бъдете достойни българи,които обичат земята и трудът. Благодаря Ви,другари и другарки!

20

Случаен минувач

преди 2 години

Няма лошо, в Ню Йорк например са сложили кошери на покривите на блоковете. Масово го правят. Въпреки че не било законно. След това пчеларите си организират улични сергии, където продават меда.

19

Анонимен

преди 2 години

Копанари не произлиза от копане на земя. На времето, пътуващи ци .... пардон, роми които са продавали съдинки, копанки, лъжици и др.издялани от дърво, са наричани "роми" копанари.

18

Раста Груйо

преди 2 години

Коноп мога ли да отглеждам там?

17

Анонимен

преди 2 години

И аз искам да гледам *** и биволи, има достатъчно место. Живея на Москофска, съвсем наблизо има градинкя зад една голема жълта къща, там е много подходящо за говедарник, и без това не се използва за нищо, само седат некакви непознати, по-натам има и по-голема градинка след жълтите павета, има и голема поилкя за говедата. Докато пият вода и се тищят у водата може да седне човек да поиграе шах.

16

Анонимен

преди 2 години

Ако селото ви зове, то мястото да се изявявате не е София, върнете се към корените си.

15

Док

преди 2 години

Иначе някой гледам обижда на "копанарu". Явно не знае значението на думата. Живял съм в UК, Ковънтри, към 400к души. Там във всеки квартал си имаше зона с градинки като нашите по вилните зони, собственост на общината от където срещу символична сума можеше да си наемете парцел и да си го обработвате. Първия път, когато ги видях имаше една индийка и и един индиец, които сееха арапджик.

14

Док

преди 2 години

Виждал съм да се гледа прасе в жигула комби пред блока и кокошки в мазе на панелка. Ама това с пчелите не го вярвам. Пчелите бягат като дявол от тамян от места със силен сигнал на мобилните оператори.

13

ДЕ

преди 2 години

В Мюнхен е пълно с такива градинки. До река Изар посока зоологическата има кошери с пчели и си гледат даже и около 20 овце. В съседната до мен многофамилна къща (кварталът се казва Гизинг) си имат кокошки ...

12

Ма то незаконно

преди 2 години

Ясно, в Софияплан вместо да се занимават с подобряване на "градската" среда, се занимават с търсене на терени за извършване на незаконни дейности в публичните градинки. Какви ли намерения имат другите обитатели за тези 6 декара? Да има детска градина? Аптека, или паркинг, парк с детски площадки, място за разхождане на домашни любимци, спортно игрище? Апропо, градинката пред художествената академия е много подходяща за садене на картофи, около незнайния войн - царевичак, покрай Перловец - боб...

11

Анонимен

преди 2 години

Сега липсва един мол в някое село. Тогава всичко ще си дойде наред по български. Всичко на обратно!