123

nqkoj si

преди 16 години

Izwinqwam se za latinicata, no trqbwa da resna PC-to, koeto w momenta e newyzmojno.Wylchev moje me hwane za predi da wywede uniformite. Iskame swobodna dyrjawa, a ne zatwor! Ne me kak sa hodeli po komunistichesko wreme dewstwenite geicheta. We4e i podkupi slaga 50 000 lewa, wijda 4e rabotata ne wyrwi na syglasie!

122

дрън-дрън

преди 16 години

Жестоки мерки за контрол и дисциплина, нищо друго няма да помогне !

121

Песимист

преди 16 години

За всеки, който работи в системата е ясно, че това са поредните безмислени словоизлияния на министъра за пред пресата. Идеите, осенили министър Вълчев тия дни, са същите, които учителите се опитват да прокарат години наред, но МОН винаги се е дистанцирало от проблемите. Не вярвам че МОН и този път ще се ангажира с каквото и да е било... Просто ще формулират поредните общи фрази с пожелателен характер, а учителите отново ще бъдат длъжни да изпълняват недомислията им. И едно предложение - нека Министъра да намери време и да посети едно обикновено селско училище в провинцията - да види как стоят нещата извън елитарните софийски гимназии. Ще му се отрази много отрезвяващо.

120

vv

преди 16 години

Докато делегираните бюджети са вързани с броя на учениците, каквото и да решиш, всичко ще остане на книга , господин министре. Всеки ученик сега е =на определена сума и никое училище няма да предприеме крайни мерки спрямо него, защото ще си изгуби парите. Ей оттам са 90 % от проблемите. Не поставяйте училищата в положение да ги е страх да изключат ученици , че ще им падне бюджета и ще се наложат съкращения. Тогава нещата ще се оправят. Ако ученик обиколи няколко училища и навсякъде са безкомпромисни, ще се замисли дали да прави нарушения.

119

...............

преди 16 години

too ministur e tolko tup yniformite 6te vuzpitat decata da da dryg put ako roditelite ne gi vuzpitat nqma koi dryg da go napravi

118

Virus...

преди 16 години

алооо, възрастните!малко сте се самозабравили в унеса си да обиждате младите, а? ама то вината не е изцяло наша, нали се сещате? като наругаете детето си '*** ***, за нищо не ставаш, баси , ще ходиш да те ръгат в след училище', кво да иска да прави тоя пубер, освен да се напорка и надруса като ***, щото отвсякъде хвърчат само обиди, а знаете - в тая възраст човек се засяга по-лесно, а на вас май само това ви трябва, а? проблемът далеч не е само в тва, че учениците не си знаят работата - а и че некви *** тръгнали да ми 'възпитават' деца.. СМЕШНИЦИ, накъде сте хукнали, като вие сами нямате никво поведение, бе?!я се замислете колко от вас си тръскат покривките през терасата и бият уличните животни - като гледам, май всички, а?и след като ВИЕ нямате възпитание и дисциплина, а сте на по 40 и отгоре, от къв свински *** си въобразявате, че некви си там униформи ще поправят положението при младите? нали знаете, че рибата се вмирисва откъм главата...лесно е така решително да плюеш по това, което сам си си го направил скапано... баси тъпите хора, честно.а иначе... ми хубаво, аз по телефона в час не говоря, униформата си я нося от 4 години, пък оценката за поведение - ми кво толкоз, ще си намеря време да се лигавя, не е кой знае кво...

117

димитров

преди 16 години

Оценка за поведение - ДА. Но не само оценка , а и последиците от нея - Който има нужда трябва да премине през някакъв тип трудово възпитателна терапия (вариант на ТВУ). А би могло да има и оценка за прилежност, каквато е имало по времето , когато е учил моят баща

116

преди 16 години

Евала!

115

b0rislav

преди 16 години

..Виждам доста коментари на "възмутени" българи... аз обаче смятам, че тези предложения са необходими, закъснели и важни. Друг е въпроса, защо трябваше да се стига до сегашното състояние.. Никога до сега в историята си България не е имала толкова слабо образование и такава липса на възпитание от страна на родителите на българските деца.. Резултата сами може да го видите - особено в София... Лошото е, че за 15-на години беше разбито нещо, което сега трябва с много по-големи усилия да се възстановява поне 3 пъти по 15 години. Изобщо не ми се изпада в глупави полемики дали униформите ще направят децата по-възпитани, дали това е рекомунизация, пионерско движение и т.н.Крещящата истина е, че трябва да има ред, отговорности и уважение към учителите, а пък всички родители трябва да са достатъчно ангажирани с възпитанието на децата си и всички българи трябва да сме по-взискателни към онези, които управляват образованието. С две думи - всеки да си гледа работата, задълженията и отговорностите:)

114

Ученичка

преди 16 години

Говорят, говорят, говорят.... а решения така и не се вземат! Ученичка съм от 12 клас на езикова гимназия и смятам да си продължа образованието в чужбина. Просто, защото тук скоро нещата няма да се оправят, въвеждат се безсмилени матури, провеждат се платени изпити... Жалко е,че принуждават младите хора да напускат страната...

113

преди 16 години

Тоя беше посвил опашле по едно време (т.н. ремонт на кабинета) и не ръсеше милион глупости в секунда.Нещата в образованието могат да се оправят много бързо (за разлика от здравеопазването),но просто НЕ ИСКАТ.Мислещ и образован народ с устйчива ценностна система и силно изявена национална гордост не им трябване могат да го купят на избори и не могат да го водят за носа след самите избори,когато не си изпълнят нито едно от обещанията.Защото умните хора са смели,а само асмели личности могат да формират гражданско общество.Докато съществуването на дадено учлище зависи от бройката ученици,няма да има ред.А щом няма ред,няма знания.В Гърция има случаи на училища с по 3-4 деца (!!!),защото всеки човек има право на образование.До 1878 в Северна Добруджа-една шепа замя,поробените българи са съдали над 70 училища-когато е нямало българска държава!!!За двайсетина години румънските власти ги ликвидират,защото не им трябват средища на българщината.През 20-те и 30-те години на 20 век.,въпреки трите войни,двете национални катастрофи,световната икономическа криза,българските правителства са водели такава политика,че броят на новите училища се увеличава стократно (статистиката я има в учебника по История за 6 клас на Просветачетеш и се маеш)

112

salamandra

преди 16 години

STAND UP AND RESIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

111

преди 16 години

Родителите ще ти определят джобните,докато те издържат.Като не ти отърва,напускаш училището и "тъпите даскали" и ставаш нейде бачкатор/ка.А това,че министърът е *** от класа,е ясно.

110

Vlad

преди 16 години

Какви са тия глупости, ако искате да правим децата пионерчета отново, ограничения в облеклото, оценка за поведения, какви са тия комунистически глупости, съгласен съм че децата трябва да се учат на дисциплина, но не мисля, че която и да е от тези мерки би била от някакво значения, само ще се насади още омраза

109

Потресен

преди 16 години

Идиотщината и рекомуниацията са в пълен разцвет. Училището е преди всичко място, където децата трябва да получат знания. На фона на почти никаквото подобрение на учебния материал и учебните дисциплини, какво ли да говорим за учебниците, се тръгвам на един казармен униформен режим за учениците. Или може би това е новото претворяване на партийната повеля - всички еднакви, еднакво *** и с еднакви дрехи. Анадолски ***!!!

108

BRUTAL

преди 16 години

Тия малки сополивковци трябва да се научат малко на ред! Защото мама и тате няма да са вечно живи да ги хрантутят!Живота не е само секс,музика и простотийки като се напафкат! Като им дойде да се занимават с уреждане на гробни места ще са много хлабави психически!Я малко дисциплина!

107

;)

преди 16 години

Родители и учители заедно трябва да определят вечерен час и размера на джобните, смята още Вълчев. Смешници такива,тъпите даскали ще ми определят джобните заедно с родителите ми....как пък ли не.Г-н Вълчев да ви попитам *** правите ли Вие???

106

.

преди 16 години

samo i 4asa za zapo4vane na purvi u4eben 4as da stane kum 9-10 sturinta i 6te e perfektno!!! Ministura mi haresva!!!

105

Dancemaster

преди 16 години

Spored men tva za vyvejdaneto na yniformite e s-r ideq za6oto taka nqkoi razglezeni bogata64eta nqma da pretendirat s parite si pyk i vsi4ki 6e sme ednakvi

104

kuku2

преди 16 години

50 000 LEVA subsidia=20 000 leva komisionna