36

Анонимен

преди 3 години

До тъй де...........Не се заричай. Като се понатръшкат учениците и неваксинираните учители, ще има онлайн обучение и още как.

35

до 36

преди 3 години

Обучение в електронна среда от разстояние е решение, но не за всички. Много от семействата нямат устройства.Много от децата в рисковите групи нямат интернет и например в Столипиново им бяха пуснали интернет,но при този шум на музика и средата от много натясно скучпени хора в помещенията не води до резултати. Децата в провинцията не винаги достъп до интернет. Едно устройство не стига в семейства с 2 и повече деца.Проблема е, че Соифия не е България. Трябва да се мисли не мащабно както МНО правят.

34

Анонимен

преди 3 години

Май ще ставаме член на клуба " естествен подбор " . До средата на септември едва ли ще се ограничи нещо , трябва да върви летния туризъм . Ако се понапълнят болниците и ревнат лекарите , или пак няма места - може и да се предприеме нещо.

33

Зоро

преди 3 години

С една дума - уббиец- който не носи отговорност. Като предишния министър боооклуук.Преди да станат умни, децата, а и родители и баби трябва да ОЖИВЕЯТ гллупакоо.Дори само бабата да умре, върху родителя пада оше по-голямо бреме, защото ще работи и трябва да се грижи за децата. Бабите отменят много и даряват часове на отдих и спокойствие за родителя.

32

mazen

преди 3 години

Май е по-добре да сме живи, защото само жив човек може да учи и работи.Никаква полза няма от умял, но бил на работа или учил присъствено.Толкова са им сбъркани приоритетите, че ще го отнесем всички.Интересно, защо в Нова Зеландия, при наличието на ЕДИН заразен наложих 3 дневен локдаун и 7 дневен на града в който живее заразения?В останалото време обаче, там живота си тече нормално без мерки и глупости.

31

до 30

преди 3 години

Така е. Но имунизираните също пренасят вируса и също боледуват. Никой от производителите на ваксини не е обещавал, че ваксинираните ставаме безсмъртни. Тези учители също може да се заразяват.Нищо, че са имунизирани. Ваксината пази само от по- малко усложнения или да не се стига до кислородните апарати. Но не е гаранцията 100%. В България няма достатъчно учители на резевна банка. Има списък в МОН с резерви учители, но те са пенсионери.Родителите отново ще влизат да преподават.Няма да има учители.

30

Анонимен

преди 3 години

Денков разкрай се ,учебната година трябва да бъде обявена за нулева още от самото начало за да са спокойни всички, това трябва да стане веднага. МАРШ ДЕНКОВ!

29

Глупости

преди 3 години

Какво онлайн обучение? Мерките са по-опасни от вируса. Стойчо Кацаров го каза.

28

до 28

преди 3 години

Помощите за гледане на деца по време на онлайн обучение се полагат само когато родител е в неплатена отпуска. Но има и възрастово ограничение. Може би беше до 12 годишни деца. Трябва да проверя. Отдавна у дома нямаме малки деца и не съм се задълбочил в проблема. Но проблема е огромен. Делта поразява много от децата. Когато се заразят и занесат вируса в домовете си това ще се отрази на икономиката защото родителите ще са контактни и няма да работят. Болничните ще ги плаща държавата.Много е сложно

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Минлата година починаха точно толкова учители, колкото и лекари."............Миналата нямаше ваксини. Имаха на разположение достатъчно време, за да се ваксинират.

26

CriticusMagnus

преди 3 години

Това е хитро иначе... Сега ще накарат родителите сами да пуснта заявления за онлайн обучение и после ще си измият ръцете... Ще има, ами то вие сами си избрахте децата да учат от къщи... Та помощи за работещите родители да не са приложими за никого!

25

Анонимен

преди 3 години

Доста от родителите ще пуснат заявления за онлайн обучение защото в България малко хора живеят самостоятелно. Доста семейства живеят с по- възрастните си родители. Така, че родителите като искат онлайн ще им трябват учители и за онлайн обучение. Не е лесно да се преподава един път присъствено и след това онлайн. За подготовката на един урок онлайн се искат поне 4 часа самоподготовка на учител. Самите хора ще изкапят физически и психически. Но те са дървени философи и ще направят наобратно.

24

CriticusMagnus

преди 3 години

Едната статия гласи - "Д-р Миндов: Притеснителното е, че Делта вариантът засяга децата" , другата "Учениците с класните стаи до последно"... Единия от двамата ще излезе прав, но защо ще проверяват спора си с нашите деца!?!

23

Анонимен

преди 3 години

2 години все едно също , мислят се някакви фантастичи схеми. А накрая се стига до следното - или децата са присъствено , или са онлайн . Че 5 щели да са онлайн , другите присъствено , че половин у-щ ще ходи , другата - не , пълни глупости

22

Анонимен

преди 3 години

Сега ще скочи още една гилдиа на протести. Минлата година починаха точно толкова учители, колкото и лекари. Няма да го оставят така да си вършее кончето. Ще се разболеят хората и тогава ще е късно. Повечето учители са на възраст над 45 год. Справка има в НСИ.Общо55 554Под 25790 - 25 - 29г.2 873, 30 - 34г.3 891, 35 - 39г.4 312,40 - 44г.6 871,45 - 49г.9 006, 50 - 54г. 10 331, 55 - 59г. 10 066, 60 и повече години са точно 7 414. Това са хора с придружаващи заболявания. Ще стане мазало.

21

Анонимен

преди 3 години

Браво.Най- накрая,най - много пострадаха децата от това онлайн обучение.

20

Анонимен

преди 3 години

Тоа колко е гро.зен толко е и умен. При този вирус който най много засяга децата да чакаш тъмно червено е върха на умнотията. Моите деца ще учат дистанционно сеяндурино гро.зен. Няма да чакам да се разболеят и да заразят цялото семейство начело с баба си и дядо си и да ги пратят в гробищата на 65 години.

19

Анонимен

преди 3 години

значи ще отложат с две-три седмици максимално, щото "крайният случай" ще дойде доста бързо този път. Вече гонят 2000 хоспиализирани.

18

Анонимен

преди 3 години

Като се натръшкат учениците и учителите друга песен ще запее.

17

Анонимен

преди 3 години

Училището освен медийно не е интересно на никого.