16

Анонимен

преди 2 години

Разбира се ,сега да дойде да си живее в някое българско село като кметица :-)

15

Последни Новини

преди 2 години

Миналата година или може би по-миналата беше гледах репортаж за Новите Пенсионери в Берлин - особено запомних една Учителка, цял живот блъскаш, пенсионираш се и пенсията ни не стига само да си платиш Наема в Берлин, защото като Учител цял живот си на наем, щото за купуване не може и да си помислиш - Плачеше! Това е Истината за Германия. От друга страна Меркел, ще може да си купува Жилище с Годишната си Пенсия!!

14

до 14

преди 2 години

Прекрасна идея. Меркел направо ги покани и сега да си ги храни!

13

Муахаха

преди 2 години

това е Подигравка не само с Всеки в Германия, а и с всички в ЭС!

12

Анонимен

преди 2 години

добре че няма надбавки за детски че тогава наистина щеше да ме е яд... няма ли да вземат нещо за помощи на имигрантите които вкара от тази пенсия или?

11

Анонимен

преди 2 години

Пенсията й трябва да отива за издръжката на мигрантите все пак тя им постла червен килим към Европа от което и ние страдаме понеже гостите си мислят, че могат да използват страната ни като плацдарм към Германия, а не сме длъжни да ги хрантутим и поим.

10

Анонимен

преди 2 години

Тия няма какво да ги мислим, все едно да се кахърим за пенсията на Бочко, те са напълнили чекмеджетата.

9

Анонимен

преди 2 години

Сто и петдесет евро с включена 25 евро надбавка са напълно достатъчни.

8

Анонимен

преди 2 години

Канцлерката Меркел получава 18 820 евро на месец.Намерих някъде в ента инфото и все още не мога да преценя дали са достатъчно. Правя сравнение (което е разбира се абсурдно) със заплатите политиците в България и техните пенсии. Възнаграждението на министър-председателя в България се изчислява като към заплатата на депутатите се добавят още 55% от сумата. Вероятно за стандарта на Германия ще получи достатъчно. Да е жива и здрава както се казва да си ги харчи със здраве! Много съм и ядосан за друго

7

До професор пръц

преди 2 години

Ама той и любимият ти путин е за памперси. Той е на 68.

6

ПРОФЕСОР ПРЪЦ

преди 2 години

Ще има за памперси....

5

У

преди 2 години

Парите никога не стигат, на един за яхта, на друг за манджата. Така, че не може да се прецени обективно.

4

Анонимен

преди 2 години

След новия Нюрнбергски процес едва ли ще взема пенсия XD

3

Анонимен

преди 2 години

Лошо... Мизерства жената! Не бива така! Дайте номер да пращаме смс-и, ако трябва и по сметка да превеждаме, да помогнем с каквото можем!

2

Анонимен

преди 2 години

Не мога да преценя дали са достатъчно. Поне кажете, моля колко е заплатата на Меркел за месец, за да си представим по- пълно картината.От 1.01.2021 г. в Германия е в сила минимална работна заплата от 9,50 евро бруто на час, която важи за всички работници/работнички, които нямат право на браншова минимална работна заплата или нямат друг колективен трудов договор.За месец минималната заплата е 1470.4 евро.Това означава, че ще получава 11 минимални заплати по мои сметки без кръчмар както се казва.

1

Асан

преди 2 години

Краднала е чували с пачки като Тиквата :)))