140

вземи се просвети!

преди 2 години

До Филип от Филипополис Филипополис не е кръстен на бащата на Александър Филип а на Марк Юлий Филип Араб 244-249г.слн.е.. римски император роден в северна Африка.На бащата на Александър е кръстен град Филипи в Гърция и то доста по-рано !

139

Чипът

преди 2 години

Баси цензурата. Не мога да напиша какъв ставам като съм на море. Майтап. Тогава ще пиша патлиджани

138

67809те

преди 2 години

Наистина е странно,че измислените македонци се мешат с албанците,а нас,българите,ни мразят без никакви основания ...каква тъпотия само,какви промити мозъци и затова много ще патят.Албанците си знаят,че са албанци и никой не може да им промие мозъците и идин ден ще превземат област Македония и ще искат да я присъидинят към Албания и Косово...страшно ще е .И то само заради тия сърби,дето подлудиха тия хора,вместо сега да си дойдат към България,където им е мястото.Жалко

137

Чипът

преди 2 години

Гражданите на РСМ са доста ***. Много вероятно нямат нищо общо със славяните. Половината от тях дори не са християни. Каква славянска писменост са създали според кремълското джудже?

136

Анонимен

преди 2 години

До Филип от ФилипополисТой и Филипополис надали изобщо някога се е наричал, както "Филипополис",така и "Тримонцииум" ,а също и тракизма(новия вид македонизъм) са едни измислени имена и истории, мога да го докажа, направете химичен анализ, реалните стари имена на Пловдив са били Пулпудева и Пълдин, типични славяно-български имена!

135

От БАН да действат

преди 2 години

В РСМ правиха поне веднъж (доколкото си спомням) Световен македонски конгрес. Така че те работят на световно ниво, а може да минат и на вселенско. Нека нашите "феодални старци" от БАН (както ги нарече Симеон Дянков) да направят един конгрес по българистика и да поразкажат на нашите европейски партньори за нашата история. А държавата да се поизръси и да финансира подобни прояви.

134

сто и петдесет кила

преди 2 години

Аз предлагам дори и да склонят да признаят историята, езика и т.н. пак да не им даваме зелена светлина за ЕС. Нека да повият малко в македонските телевизии и медии - ще ги чета и гледам с интерес. Така и така ще се отметнат по - късно от обещанията и договорките.

133

Филип от Филипополис

преди 2 години

До анонимен 145Преди Филипополис Пловдив се е наричал Пулпудева.

132

Тикволандия

преди 2 години

Всичко ще си дойде на мястото, но трябва време и натиск. В РСМ много добре знаят какво се очаква от тях. Когато престанат да пишат в учебниците си че българите са татари и фашисти и престанат да крадат от общата ни история тогава могат да очакват от нас подкрепа за ЕС. Не може хора, които преживе са казвали и са писали че са българи те след смъртта им да ги наричат македонци защото така им изнася. А в комисията отказват да подписват документи, които са на "официалните езици на двете страни".

131

Анонимен

преди 2 години

Чесно казано нито на мен, нито на моите познати много им пука за Македонците, какво искат, за какво се борят и какво говорят. Това е по-скоро на политическо ниво, пак от онези безмислени теми за отклоняване на вниманието от важните въпроси за решаване. На мен, какво ми зависи в ежедневието от македонския въпрос-а извинявайте-НИЩО! Аде да се захващат с належащите закони и изменения за приемане, че вече не се трае в БГ.

130

ognyanz

преди 2 години

До питам само: Добре е че питаш, но какво общо има това с темата? Чети Уикипедия. _____________________________________________________________________ Преди Филип Македонски да завладее днешният Пловдив и да го кръсти на свое има, той е бил в състава на тракийското Одриско царство. Какво име е имал, не се знае (поне в Уикипедия не е написано). Но толкова ли е важно, за да го бистрим точно тук?

129

Анонимен

преди 2 години

До БългаринЛично на мен,гърците са ми симпатични,но нека си кажем истината,до 19 век,гърци в днешна северна и централна Гърция не е имало изобщо,те са били предимно в Азия,на някои острови в Средиземно море и на Пелопонес, първата си държава създават през 18 век на Пелопонес, в началото на 19 век, сърби и гърци се наговарят и докато българите водят тежки битки с турците за освобождение на Балканите от турците,сърби и гърци заграбват териториите с българско население зад гърба на българите

128

Анонимен

преди 2 години

До 147: Пловдив е на хилядолетия и е построен от траките беси мноого преди Филип Македонски. После е бил персийски, след това е завладян от Филип и затова носи неговото име. А Филип Македонски и Александър са родени в Пела - столицата на македонското царство.

127

Анонимен

преди 2 години

zadaljitelen eu formuliar za patuvane e zadaljitelno na makedonski ezik...oh kef...makedonska diktatura v eu ;-)))

126

лични впечатления

преди 2 години

В РСМакедония, като говоря с възрастен човек, всичко му разбирам. Като говоря с човек на средна възраст - доста се напрягам да го разбера. А на македонските тинейджъри съвсем нищо не им разбирам. като на сърбите.

125

Анонимен

преди 2 години

До питам самоАма , моля те, направи химичен анализ на книгата-оригинал от която си го прочел, за да се види коя година е съчинено, МОЛЯ ТЕ ! Това са фанариотски измислици, а не реалност , факти и история, няма такова нещо, Пловдив е бил типично славянски и български град в миналото! Солун също е бил български град, с преобладващо българско население и имената "Солун" и "Селяняк"(така се е наричал през турското робство) са български,славянски и не е на никаква сестра на Александър Македонски,ка

124

вещ

преди 2 години

МАЙНАПОЛИС се е казвал Пловдив преди Филип Македонски.

123

питам само

преди 2 години

Славяни и славянско име преди Филип македонски. УАУ!!! Преобърнахте историята.

122

Некъф

преди 2 години

Никакъв компромис със югозападната част на България!Сърбоманите да признаят българските си корени

121

Анонимен

преди 2 години

До питам самоПулпудева се е казвал Пловдив, също и Пълдин, типично славянско име.