250

Пян_Гъ

преди 3 години

СУРОВАТА ИСТИНА: За съжаление връщане към предишните няма да има. От няколко месеца вече работя от вкъщи и не виждам кога ще се върна на работното си място. Това е положението не за всички, но за мнозина. Мрънкането и "протестите" не помагат. Всеки да се стяга да се АДАПТИРА - много професии ще започват да изчезват, а други ще се появяват. ОЦЕЛЯВАНЕТО му е майката. Който мрънка за "преди кво хубаво беше" първи ще изчезне. Това е. Влизаме в нови времена - на "Робокоп", "Терминатор", "Матрицата"..

249

ДО СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Точно по журналистически си цитирал част от изказа ми. Въпроса ми беше: "Кой нормален ЖУРНАЛИСТ, ще нарече собственик на заведение - кръчмар?" А това кой как се нарича помежду си е отделен въпрос.

248

Програмист

преди 3 години

До контраВсъщност поредността е обратна - първо се лъжат да дадат работата на индийците и китайците, а после като я оакат до неузнаваемост идват да се молят на нас.

247

Анонимен

преди 3 години

85-90% сив сектор, ***-кръчмари и кафеджии крият обороти а сега ревътсамо около 10% от кръчмарите подали документи за да получат безвъзмездна помощот 20% от ОБОРОТА. Да обаче *** крил обороти и подавал фалшиви данъчни декларации, тогава *** не рИвал, присмивал се на другите будали, щото ***-кръчмаре тарикат. Е сега да ..уха супата.

246

до 258

преди 3 години

Като 50% от хората са си по домовете без доходи, кой ще ходи на отоврени кръчми, бе маугли?!?! В момента кръчмите не са на загуба! Като нямаш разходи и нямаш приходи си на нула! Като отворят и никой не влиза тогава ще са на загуба! Разлика правиш ли?!?

245

Решава тоз с парите!

преди 3 години

Нещастници взели кредит, казвате ...Не харесвахте кредитите при соца, съборихте държавата, сега пък нещастници били, от алчни банкери кредити взели.Скачахте за богат живот, но както каза Ванга:"Не искайте много, не можете да му платите цената."И да, работят на 2 места нЕкои, но все по-често ги виждам усмихнати на некролог, недоживяли хубавото бъдеще.

244

контра

преди 3 години

Алоу ! ИТ-тата. Не се перете на другите браншове. За всеки един от вас работещ за западна компания, има поне 100 индиеца и 100 китаеца. Като почнат да ви сменят като стари крушки, ще ви се иска да има и други варианти за работа.

243

Програмист

преди 3 години

До Анонимен 258Разбирам какво те боли - няма къде да си пробутвате фалшивият разреден алкохол ли?Е свърши тая :)

242

до 256

преди 3 години

Много си прав! И тези заведения трябва да бъдат подпомагани от държавата! Щом клиентите ги оценят и си вземат храна за вкъщи, значи са такива които трябва да останат. Тия които са пуснали кепенците знаят, че само с чалга и жива музика могат да превлекат някой, а не с кухня и затова са затворени!

241

Анонимен

преди 3 години

Тая истериа ковид19 някога се наричаше грип.Имаше грипни ваканции,нормално.Кой преименува грипа?

240

Програмист

преди 3 години

До Анонимен 254Кодя от 1984та. Прави сметка на колко години съм. Помня времето, когато чистачката на сградата взимаше повече от мен, защото била от работническата класа. Имаме да си им връщаме за 45 години мачкане. Сега на почит е интелекта и квалификацията, и така трябва да бъде.

239

До 252

преди 3 години

Къде ги тия ресторанти с по 2м между масите бре! Сервитьорите едва се промъкват между столовете! А като ти пуснат "Бяла роза" и заподскачате с тайфата да пръскате пот и сополи навсякъде....страшна стерилна атмосфера!!! Айде не ми говори за българските кръчми сякаш се ресторанти на Ревиерата!!!

238

Програмист

преди 3 години

До Анонимен 250Читавите отдавна работят на доставка по домовете. Адаптирали са се. Останалите са бакали, дето очакват да направят бърза печалба за сметка на качеството, укриват данъци, не осигуряват хората си, продават кофти продукти. Те трябва да си отиват. Ако не РЗИ то поне НАП да ги затвори.

237

Анонимен

преди 3 години

Хората по заведения си работят и се самоиздържат, не висят на държавна издръжка, все пак.Имайте го предвид друг път, бюджетни т-у-л-у-пи - вашата заплата зависи И от хора като тях. Нищо общо нямам с техния бизнес, но веждам логика да не мога да седна на обяд в едно заведение и да се нахраня като хората с топла храна, вместо да се ръчкам в Кауфланда да купувам от топлата им витрина нещо, за да обядвам "на крак".

236

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

"Кой нормален ...... ще нарече собственик на ресторант или заведение - "кръчмар"----Те самите се наричат така, а също помежду си.Иначе гордо се хвалят с гурме кухня, със винаги прясна риба ... бла-бла.Това дето са сложили надпис "BEST" вършеше работа, но преди доста години.Видите ли заведение с нахален викач - бягайте !Чуете ли от собственика "Първото питие е от мен, заповядайте" - бягайте!Евтини номера.Питайте, разпитвайте за най-изгоден за вас ресторант.Имате ли ваш човек- научавате.

235

До 249,

преди 3 години

Ти как можеш да правиш подобни глупави аналогии?В "кръчмата" масите са на 1,5 - 2 метра една от друга и никой в никого не се блъска и не диша в нечий врат.Изобщо не виждам какъмвто и да било смисъл митингите пред Била, Икея, Лидл, Кауфланд и сие да продължават, а човек да не може да седне в едно заведение да пие кафе.Глупости само!

234

Анонимен

преди 3 години

Стига злоба,бе хора!Работещите в ресторант също имат нужда от хляб децата си да нахранят.А тези,които са на квартира, как да си плащат наема?Които имат кредити,как да ги плащат?Банките са отворени, там е голямото крадене на нещастниците,взели кредит.Вирус там няма,така ли?

233

Анонимен

преди 3 години

Пич, точно това ме притеснява, че не знам. А и не ми казват. Стари продукти, изтекли срокове, мръсотия в кухнята, набухали де каквито намерят подправки и се държат все едно ми поднасят кулинарен шедьовър----------------------------------------------------------------Добре, съгласен съм, такива неща са кофти. Сега обаче не е като при соца - заvедения има доста, като се разочароваш някъде, ще отидеш в съседното, със сигурност има и читави. Нека пазарът да реши, а не някакъв *** чиновник!

232

До 243

преди 3 години

Колко време прекарваш в един магазин, колко време в кръчма?!?! Как може да сравняваш вероятността да се заразиш на място където си за 10-15 мин с маска и на място където пиеш, ядеш, викаш, прегръщате се и се будате след третата ракия и всичко това продължава 3-4 часа ... поне!!!!

231

Калеко Алеко

преди 3 години

Споко едни заведения ще фалират, а на тяхно място други ще изникнат като гъби веднага щом се нормализира обстановката, природата празно място не търпи ... а и държавата ще оцелее, освен ако не дойде на власт някоя бузлуджанска партия по старата линия на българосъвеЦката дружба, подсилена с кохортите на Черепа и техните фигуранти ... !!!