84

Има си тука

преди 3 години

едни традиции като това потапянето в реката или морето по Йорданов ден, като нестинарските танци, като венците по Еньовден, като коленето на прасето на Коледа, като тричането на кучета в Странджа, като мазните борби в Ямболско, като минаването под масата на Разпети петък, паленето на свещи в храма и т.н. дето дали тук са възникнали по време на траките, дали така е казал Заратустра обаче древността им е плашеща и следването им магическо.

83

(-_-)

преди 3 години

Направо ще му се напукат петите на кмета.. А, тия заповеди на здравния министър...

82

истина

преди 3 години

Щели да глобяват кмет и участвали в мъжко ледено хоро.. Срещу народ и навирен.....не се върви, и глобите ги плаща който глобява.

81

Йорданка

преди 3 години

Честит празник !!!!!Да са живи и здрави именниците!

80

дедо Ташунко

преди 3 години

До АнонименШалкар си ти ФаСуЛя ли къв беше...

79

Анонимен

преди 3 години

Това "хоро" е тъмна балканска диващина.

78

Тупан

преди 3 години

До дедо ТашункоСтой си там, извън БГ! Не ни трябват такива смешници родоотстъпници тук.

77

Анонимен

преди 3 години

ще бъде съставен акт, който ще бъде обжалван и ще падне директно в съда, никой няма да плаща нищо и много добре го знаят, ама за пред ковидидистите трябва да отчетем дейност.

76

дедо Ташунко

преди 3 години

дo ПроСоТо. По добре се наречи ФаСуЛя. Про.ст си като фасул. Живея в Бавария от 35 години, а не съм забравил милата си родина. Ти не си този, който да ми нарежда какво ще коментирам. Имам три апартамента тук, два давам под наем. В България - къща с парцел в София, още един парцел и къща с двор на морето. Имотите ми в България са мъртъв капитал, от тях файда йок. Тук цените на недв. имоти за 3 десетилетия скочиха 10 пъти. А ти си се възхищавай от примитивните пияници от Калофер. Айде у лево, друм

75

ЛЛ

преди 3 години

Каназирева ли е ква е - ПРОДАЛА се е на ковид идиотията. Ясно е, че за пари го прави! Срам и позор! Благодарение на традиции като тази сме се запазили като народ.

74

Анонимен

преди 3 години

Хорото създадено от Йосиф Броз Тито, Сталин и Правешкия селяджър ще ни спаси от терора на науката и културата и изкуството.

73

Анонимен

преди 3 години

До Анонименхахахаха, показваме простотията си

72

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 91То публиката и участниците в хорото няма как да се глобят понеже са мнозинство и никой не им знае имената по лична карта.

71

Анонимен

преди 3 години

въздух - 10 градусавода - 8 градуса И НА ТОВА МУ ВИКАТ ЛЕДЕНО ХОРО. АЗ С ПО СТУДЕНА ВОДА СЕ КЪПЯХАХАХАХАХАХХАХХХХ

70

МХМ

преди 3 години

До 87. Глобиха ли ги, и по колко ги глобиха, защото никой нищо не каза, потули се работата и в двата случая. Глобили са ги на куково лято! Докато не видя доказателство не вярвам че Глория е глобена с 1000 лв. Също и онзи зам кмет

69

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 72Няма значение дали ти харесва традицията.Важното е че по този начин показахме пред света че не искаме новия световен ред

68

Анонимен

преди 3 години

Кмета си спечели от сега следващ мандат и уважението на жителите на Калофер.

67

Анонимен

преди 3 години

До BotoНапълно съм съгласен с теб, както и лятото вандалите с яйцата трябваше да бъдат яко бити с палки!

66

Анонимен

преди 3 години

До МХМЕстествено, че ги глобиха. Всички селяни вкл. и Калоферските са и ще бъдат глобени за своеволията си!

65

МХМ

преди 3 години

А само да питам, онези, дето ги бяха хванали да купонясват в известна пловдивска дискотека преди Коледа още, на който купон май имаше зам. кмет и полицията ходи 3 пъти и нищо, тях глобиха ли ги, и колко?? Още да попитам, на онзи купон, пак в заведение около Пловдив, дето пя Глория-та, че и болна после се оказа, а може и да не е само тя и със сигурност има и още, тях глобиха ли ги, и колко??? Ами не че нещо..... просто ей така..... за един приятел питам, нали......