61

Анонимен

преди 3 години

До ЯстребителПредполагам имаш предвид в Анадола и не албанско - турска, а кюрдско - турска...

60

мммда

преди 3 години

Ние не съществуваме. Ние обитаваме тесните си черепно-мозъчно кухини наречени по погрешка хардуер, написани в един по погрешка софутер и според който самото явление "българи е напълно доказано че нем таково

59

Сат Н

преди 3 години

Не може от фантазиите и историческите интерпретации на един 68-годишен пос ерко да зависи днес съдбата на милиони хора, това е нонсенс. За Матанов говоря.

58

Анонимен

преди 3 години

Най -голямата грешка според Жул Мишле ,е историята да е нещо друго освен история,най вече да е политика.Тогава става нещо опасно.От кабинетни спорове ,по същество безплодни и досадни се превръщат в чудовищни манипулации.Това вече го разбрахте ,нали!

57

Анонимен

преди 3 години

Естествено, че като не ти уйдисва нещо, опонентът е платен...

56

Анонимен

преди 3 години

"Нациятс е нещо, което човек сам си избира."Нация си избираш, но род и народ и родители не си избираш сам.

55

Анонимен

преди 3 години

А Барбароса не е ли германски император освен римски.Конрат трети освен немски император е и император на римляните според папите.Но и на изток на всички западняци викат Франки.

54

Анонимен

преди 3 години

Самуил може да се е нарекъл цар на българите, защото е царувал над цяла Северна България, Той не е държал само Македонияз

53

Анонимен

преди 3 години

До 51Ами Василий II и Харолд Хардрада се наричат "българоубийци" след като вилнеят в това, което сега е Македония (а темата Македония сега се нарича Одринско). Самуил сам се нарича цар на българите и това е потвърдено и папите в Рим.

52

Анонимен

преди 3 години

съвременните германци са наследници на други племена (саксонци, шваби, баварци и т.н.)------ И как един наследник на славянските племена от Пелагония може да бъде наследник на татарите от Добруджа или Мизия?

51

Анонимен

преди 3 години

Откъде знаеш как са се наричали жителите на Македония през 10-ти век? Нации до 19-ти век не е имало. Имало е поданици. Нациятс е нещо, което човек сам си избира.

50

Анонимен

преди 3 години

И последно, съвременните французи в много по-голяма степен са наследници на галите и римляните, отколкото на франките, а съвременните германци са наследници на други племена (саксонци, шваби, баварци и т.н.). Така че отново, пак има разлика между наследството и "принадлежността" на Карл Велики и Самуил.

49

Анонимен

преди 3 години

Представете си ако Аденауер и Де Гол бяха на нашия акъл през 1959 г.Излиза Аденауер и казва примерно:Няма съюз за ЕИО ако Франция не признае,че Карл Велики е немски император,а французите са си немско племе.Точка.Фактите са ясни и историята е зад нас.Излиза обаче Де Гол и ясно му отговаря:Ние сме французи и винаги сме били французи,а вие сте фашисти и вършихте ужасни неща по време на ВСВ.Дали щеше да има ЕИО и ЕС тогава?Има ,защото не е на Балканите!

48

Анонимен

преди 3 години

Ото I примерно си взема саксонка от Англия за жена, вместо някоя принцеса от неговите васали. Облича се със "саксонски" дрехи и твърди, че е пра-пра-пра-пра внук на Видукинд, саксонския крал, който е убит от Карл Велики. Даже езикът, на който са говори саксонците е бил доста по-различен от този, на който са говори баварците и швабите. С една дума, вън от съмнение е, че "германци" не е имало, имало е "германи". Докато в България такова разделение няма. Така че Самуил е българин, но Карл не е неме

47

Анонимен

преди 3 години

До 49Да, имало е. Най-малкото те са се наричали така. По времето на Карл Велики никой не се е наричал французин, били са франки и романи. "Германец" също никой не се е наричал. Германските племена са имали обща идентичност (виж примерно поемата Widsith), но тя не се ограничава само до това, което после става Германия, а включва Скандинавия и Англия. Императорите след Карл, които са от саксонската династия на Отононите, например, подчертават винаги, че са саксонци, не като останалите германци.

46

Анонимен

преди 3 години

французи и "германци" не е имало тогава------- А българи в съвременния смисъл имало ли е по времето на Самуил? И гоце Делчев е българин в съвременние смисъл, такс ли?

45

Анонимен

преди 3 години

До 24Значи да се примирим с лъжите, защото не сме били център на вселената ли? Що за "логика" е това? Няма никакъв смисъл в това, което казваш.

44

реалнафантазия

преди 3 години

Има ли още заблудени хора, които да вярват, че изведнъж РСМ ще започне да пренаписва учебниците си след дълги години са били индоктринирани в друга посока.Те си искат да си мечтаят, че имат история и дори да се съгласят на нашите условия, като влезнат в ЕС пак ще засвирят старата песен...Не виждате ли, че те даже не спазват договора с Гърция и продължават да се наричат македонци, а не севеерномакедонци... :)

43

Анонимен

преди 3 години

ако се призна, че с. македония е същрствувала, аз защо да вярвам , че хитлер безнаказано е затварям евреите!!! -----Едното е факт, а другото е интерпретация.

42

Анонимен

преди 3 години

До 34Те се карат, ама всеки вика "вземи го ти". Реално Карл Велики няма много общо нито с французите (та той е говорил на германски език, съвсем различен от френския), нито с германците, чиито предци е клал така както никой турчин не е клал християни. Пък и французи и "германци" не е имало тогава, имало е германи, които не е същото като днешната германска нация. Все едно да кажеш, че Цезар е бил италианец. Италианци тогава не е имало. Това са абсурди някакви.