79

Анонимен

преди 3 години

Като не сте доволни,защо мълчите?Защо не протестирате?В цял свят така се постигат желаните резултати.Щом приемате унизителните трохички,които ви подхвърлят предизборно,не ви съжалявам.

78

Жител на България

преди 3 години

И как да сме по-богати ? как ? Нали комунистите фалираха държавата 3 пъти до НУЛА ????!!! Как да сме по-богати като българския работник работи 5 пъти по-неефективно от европейския ! Как да сме по-богати като българина печели като чистач , а харчи като милионер ??? как да сме по-добре като имаме президент , който не става и за прислужник, толкова е некадърен !

77

Соц. Тарикат

преди 3 години

До д. тарикат. Соца ни научи да се грееме на аванта. Централното отопление се ползваше в града. И се плащаше от ЦЕЛОКУПНИЯ народ. Но малцина разбираха тия работи.Сега така ни се пада студ, глад и мизерия целокупно.

76

Бачкатора

преди 3 години

Странно, що пък тия работодатели не си наемат работници от Германия или Франция? Странни хора са. То тук работници вече няма.

75

Анонимен

преди 3 години

За да се променят нещата трябва не тук по форумите, а навън по площадите и улиците да смеПа нали бехте повече от 4 месеца, и още има по площадите.

74

Работодател от Русе

преди 3 години

Дреме ми за тия, които се гърчат за мен. Нещата са ясни накъде отиват. То, че фалита е неизбежен е ясно, но поне да направя някоя кинта за кабелите на кабеларката ми.

73

Анонимен

преди 3 години

Виновна е фрагметнаризацията на индентичностната левица!

72

Анонимен

преди 3 години

България е зле защото модела е сбъркан от началото на прехода. Населението е 70% в градовее и 20% в селата и 10% в чужбина. В ЕС е 50 % на 50% грдско на земеделско. Власта не смее да отпусне частната иницатива защото ще си изпусне кокала.

71

Анонимен

преди 3 години

За да се променят нещата трябва не тук по форумите, а навън по площадите и улиците да сме, за да се промени статуквото, докато не видим, че започват да се случват нещата. Колкото е необходимо да се сменят управляващите без значение от партия.

70

Анонимен

преди 3 години

Ще има излишък от човешка стока на пазара на труда. Цената на човешката стока на пазара на труда ще продължи да пада. За едно работно място ще се състезават поне по 100 човека да го спечелят. А тези имат щастието да спечелят работно място ще работят до изнемогване като товарни добичeтa на капиталиста за добив на печалба, и ще се тресат от страх да не загубят работата си зашото децата им ще гладуват а банката и топлофикация ще им продадат жилището и ще останат на улицата на произвола без препитание и без подслон.

69

Работодател

преди 3 години

Работодателите не плащат нито високи нито ниски заплати. Работодателя има за цел реализиране на печалба. Има капитал, или взима заем от банката, започва производство и наема жива работна стока от пазара на труда. Цената на стоката от пазара на труда се определя от самия пазар, ако стоката се търси - работодателят е принуден да я наема по скъпо, когато има много стока - наема се по евтино. Ако стоката не му носи печалба работодателят прекъсва договора за наем и стокага се връща на пазара на труда

68

Дърт тарикат

преди 3 години

Живея като скот, нощем спя с балтон, а ми искат такса "сградна инсталация". През живота си не съм имал парно. Е, няма как да стане. ЧСИ ми пращаха, нито пенсия, нито жилище може да ми вземе. Минаха 5 години, мина давност! Аз "сградна инсталация" няма да платя докато съм жив!

67

Анонимен

преди 3 години

В Дания са доволни защото хем си шмъркат, хем си къркат , хем си карат колелто. Чужденеца им работи по ферми, фирми и транспорт. И чака 30 годии да му оправят сатуквото. И вибаги си остава чужденец.

66

Анонимен

преди 3 години

Като бяхме с Русия, всеки *** и ***, като военен, партиец, комсомолец и т.н. се чувстваше фактор спрямо инженерите, лекарите и т.н.Днес когато сме със САЩ в ЕС и НАТО инженери няма защото няма заводи и България нищо не произвежда, само черноработници за запада, а лекарите са търговци които работят за печалба и печелят добре от страданията на хората.

65

Анонимен

преди 3 години

Когато бяхме с Русия България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света.

64

Анонимен

преди 3 години

Всичко построено при социализма беше изкуствено - 90% от жилищата днес, над 200 електроцентрали, над 100 големи язовира и хиляди малки напоителни за селското стопанство, училища, детски градини, заводи в които се произвеждаше космическа техника - всичко беше изкуствено и имагинерно. Добре че дойде капитализма и демокрацията да живеем естествено и да забогатяваме естествено.

63

TREPAITE MILIPOLUSIO

преди 3 години

за да не пада от власт, понеже ще си разчистят сметките с него. И запада го знае това нещо отлично, то и за това са си го назначили за удобният си слуга, защото и на европейците въобще нещата не са им чисти. Не ги обичат истинските всенародни лидери европейците, тях ги бесят, преписвайки им всичките си престъпления и грехове, и си ги обожават марионетните правителства, с лоялните им марионетки като борисов. Какво като краде? Нали не ги краде тях? Не са важни ограбените които след това те ще му ги изплащат кражбите, важните са си те, че кражбите му на борисов, тях ще ги облагодетелства... (Asla

62

TREPAITE MILIPOLUSIO

преди 3 години

и се вживява в ролята на значим политик от световна класа ходейки да се вре из между големците от него, и да си предлага услугите, само и само да му оставят възможностите за да си краде на воля, и да се прави на вечният народен избраник, а си признава че този престъпник без властта не можел да живее, и за това е трябвало непременно да е на власт, понеже има един в един холандски затвор сръбски мафиот май Сретан Йосич се казваше, който му се е заканил свирепо, падне ли от власт. Ето това е цялата тази патардия

61

TREPAITE MILIPOLUSIO

преди 3 години

Режимът му да оцелее след последните разкрития от Дубай за него. Нима не го знаят от европа че е страхотно корумпиран, и че парите отпускани от тях уж по програми заминават в личните сметки на диктатора и режима му, знаят го разбира се. Но си ги затварят очите, понеже и те са не по различен диктаторски колективен режим, без ясно изразен диктатор, и на тях слуги им трябват, а феодала борисов идеално се вписва в слугинската си дейност, потупат го подигравателно по рамото, защото потупването по рамото има подигравателен подтекст, келемето борисов се разтопява че го били оценявали, и се вживява в

60

TREPAITE MILIPOLUSIO

преди 3 години

Някой въобще съмнявал ли се е в на тези готовността им, да си продължават с измислиците за разни така наречени корона вируси, и така наречените извънредни положения, понеже отнемането на човешките права на тези им се усладиха. А така издават заповеди, и толкова. Няма Демокрация, няма човешки права, понеже тези неща единствено и само за тях са запазени, за да репресират хората с евфемизмите като Демокрация и права на хората. Нали това иска диктатора-феодал б. борисов?