644

Mitko-uk

преди 3 години

Разбирам,че ви е трудно да го осъзнаете,но в повечето държави е така - има закони за авторските права и интелектуалната собственост. Примерно ,във Великобритания, в кръчмите,в които има телевизор и предават мачове или новини ( обикновено) , собствениците плащат годишен лиценз на BBC, за да предават това. Аз също нямам право да слушам в кабинета музика,от какъвто и да е носител,ако не съм сам. Сам може, но ако сме двама и повече -това се води разпространение. Такива са правилата,не е Боко тук :)

643

Ядосан

преди 3 години

А министерството на културата кога ще провери какви пари плащат Профон и Мюзикаутор на западните автори, музиканти и продуценти ?!!!!! КОГА! Защого точно тези две сдружения крадат милиони като ощетяват западните творци!

642

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Ако аз си купя като физическо лице един легален филм, аз купил ли съм си правата му?"Aко купиш правата да го разпространяваш и да го споделиш с цялото население на дадена територия тогава може да направиш точно това: да го споделиш със всички.Радиото не е платило за правата да си пускат музиката само в офиса им. Т са платили за правата да пускат музиката в ефир така че да я слушат абсолютно всички безплатно.

641

Анонимен

преди 3 години

Диктатура Баце е така.

640

Анонимен

преди 3 години

Струва ми се, че Белене трябва да заработи отново

639

ужас!

преди 3 години

Поредния пример за безумията, които творят нашите законотворци! Прости им Господи, те не знаят какво правят!!!! Това нямаше да се случва, ако в НС вместо шоумени, певици в пост-климактериум и циркаджии, имаше достатъчно и качествени юристи и експерти.

638

а

преди 3 години

Какви са тия простотии? А в колата може ли да слушам или ще конфискуват колата?

637

Анонимен

преди 3 години

Тия се побъркаха тотално. Кога ли ще започнем да си плащаме за това, че дишаме?

636

Yolanta

преди 3 години

Ама нали Радиото ( всички радиа и телевизии) са ОБЩЕСТВЕНИ- думата означава " могат да бъдат слушани от всички навсякъде"....Защо да не може в салона да бъде слушано?А в таксито да може....

635

Анонимен

преди 3 години

Това ако не е работа на Валерката и о.п. пък на...поредната малоумщина!

634

МФ

преди 3 години

Значи и в такситата..!!? ***!!!

633

Анонимен

преди 3 години

правилно защото при едно разсейване и разиграване бръснарят може неволно да ти отреже достойнството

632

ля ля

преди 3 години

лудница!!!каква глоба дори за такова нещо а само за сравнение - превишил си скоростта с 30 км в час и си си надул музиката *(но това няма кой да ти каже нищо за авторските права) и разбира се нищо се не чува като клаксон или лампи и милия шофьор без стаж и часове прекарани дори зад волана му лепват предупреждение и 300лв глоба!!! това е нещо съвсем съвсем незначително на фона да си пуснеш музичка на компанията си в салона в който работиш! 0лиг0френи НАЧЕЛО

631

ктт

преди 3 години

Това вече е извращение .

630

Нинова-борисов

преди 3 години

Явна договорка между тия двамата влюбени във властта. Коалиция след изборите. Целта е да минимизират ДПС. Няма да успеят.

629

Анонимен

преди 3 години

Това е отклоняване на вниманието.Защо Бойко Борисов не се появява сред хората?Според мен се страхува от народната омраза.Искам да го видя сред народа,на площада и да усети,че го презираме.Той е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.

628

Зозо

преди 3 години

Ако си пея комерсиално парче, за което нямам права, докато cepa, подлежа ли на глоба по този закон? А ако с мен в тоалетната има фризьор? А ако в момента той ми епилира топките? Тези казуси май не са урегулирани

627

до 810

преди 3 години

С мобилния и баба знае, демек с кинти.Нета от вкъщи е много по-евтин в сравнение с този от мобилния.Безплатно е радиото нвсякъде, където е човек с радиоприемник - било то вкъщи, на село или в гората.

626

!

преди 3 години

И пак да повторим - живеем в ерата на електрониката, радиото не е скъп лукс като през 1920. Купуваш си една тонколонка и за 20 лв можеш да слушаш от Бетовен през Цеца та чак до Рамщайн...кеф ти от интернет или флашка. И много алчни радиа ще си загинат геройски...и без това като изключим няколко всички останали бълват само бози!

625

!

преди 3 години

И друг въпрос изниква....аз ако си пусна радио в моя салон за да го слушам АЗ нарушавам ли закона?! Мога ли да слушам радио в моя собственост без значение дали е салон, гараж или нива? Ако пусна телевизионен музикален канал в салона пак ли нарушавам закона?! Кой *** изобщо си помисли да изсере подобна простотия? Толкова зле скалъпен закон може да бъде оборен от всеки средноинтелигентен човек.