87

Топлотехник

преди 3 години

4. Някой от ревящите да се опита в Германия или Дания да не си плати сметката, тези които не си плащат сметките спят под мостовете.5. Парното в България е силно субсидирано (от цената на тока), реалистичната цена е поне двойно по-висока от настоящите. Аз отоплявам тристаен апартамент с 500лв + още 500 за вода, колко по-ниско да е това?!?! Колко се плаща за 20 кубика дърва на сезон за къща?6. Аман от евтин популизъм

86

Топлотехник

преди 3 години

1. Има един сайт, казва се Гугъл, всеки може да провери, че почти навсякъде на север от Виена има някакъв вид централно топлоснабдяване (Топлофикация);2. НАВСЯКЪДЕ (виж Гугъл) по света, където има общ начин на ползване на топлина се плаща Сградна инсталация!3. Тези с климатиците не топлят останалите, а се ДООТОПЛЯВАТ! Да стоплят къща от 0 градуса, а не от 16 примерно. Климатикът топли въздуха, който е изолатор, радиаторите топлят с Конвекция и лъчист топлообмен.4. ..

85

11

преди 3 години

Демек, обикновеният жител с един апартамент ще плаща и за тези богатите с празни апартаменти. Браво, идиотска работа.

84

stiling

преди 3 години

Тоя Валери е пълен *** и предлага неща от които нищо не разбира!1. Ако половината хората се откажат и не плащат нищо и другите ще се откажат защото сметките ще станат непосилини с всичките сградни инсталации и загуби в общите части.От там ще се покачи разхода на ток защото ще ползват климатици и ел.радиатори. От там цената на тока ще скочи здраво и няма да издържи ел.преносната мрежа.Да не говорим, че понеже тръбите пак ще останат в имотите на отказалите се,тарикати ще се вържат незаконно

83

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 86Има много хора с по 1 жилище и откачени радиатори, които сега плащат част от сметките на съседите си ползващи парно. А това справедливо ли е?

82

Анонимен

преди 3 години

До питанкатаИ СИГУРНО СИ МИСЛИ "ПИТАНКАТА"ЧЕ ТОПЛИНАТА Е ЗАРАЗНА И СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА КАТО ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯРЕАЛНО И ТАМ ВИРУСНОТО ПРИСЪСТВИЕ Е НЕОБХОДИМО КАКТО РАДИАТОРИТЕ В ТОПЛОФИКАЦИЯТАПРИ ТОПЛИНАТА СА НЕОБХОДИМИ ВКЛЮЧЕНИ РАДИАТОРИ.НЯМА ВКЛЮЧЕНИ РАДИАТОРИ - НЯМА ОТОПЛЕНИЕАКО НЯМАШ РАДИАТОРИ ИЛИ СА ИЗКЛЮЧЕНИ СОБСТВЕНИКЪТ СТОИ НА СТУДЕНО ВЪПРЕКИ ЗАКОНИТЕ И ФОРМУЛИТЕ ПО "ТОПЛОПРЕНАСЯНЕ И ТОПЛООБМЕН"

81

Така трябва

преди 3 години

Но отказ да могат за правят само тези с физически демонтирани радиатори. Нямам такива от 20 години - зимата не се диша в къщи, даже отварям да влиза студен въздух

80

Най-после

преди 3 години

След всички тъпотии които тоя предложи, това е единственото разумно нещо. Дано го приемат, ама надали. Не може да те принуждават да ползваш нещо което не желаеш! Абсолютно това е непоискана услуга и не виждам по какво се отличава от другите такива. Все едно аз да продавам сирене и да ви задължавам да купувате. Няма не ти се яде - ще купуваш.

79

Анонимен

преди 3 години

Да помагаш на богатите, които имат по няколко жилища и да принудиш бедняците да се откажат от парно по неволя, защото няма да могат да плащат нарасналите такси за парното.А таксата за парно ще стане мноооого висока за останалите.Всъщност е омагьосан кръг.Не могат да са доволни и трите страни.

78

Xapoznai

преди 3 години

Ама да бе, ако сградата е от 1940 година и се топли с нафтова печка, трябва да плащаме и нафтата.Технологиите се развиват, тези които не искат да модернизират да не карат моля и останалите да живеят в 19 век. Виждал съм нова сграда - сметките нямат нищо общо ама там и не може да се краде... А в момента тези дето крадат са повече от останалите и ги карат да им плащат сметките - развит социализъм...

77

климатика

преди 3 години

До Замислен - и как ги разхлаждаш, отваряш вратата и климатика ти дyха в коридора или обикаляш съседите като цветарка и им духаш като вентилатор ли?

76

НАГЛА ЛЪЖА

преди 3 години

НАГЛА ЛЪЖА Е ТВЪРДЕНИЕТО:" Съседите обаче ще плащат повече"В МОМЕНТА ПЛАЩАТ ПО МАЛКО ЗАЩОТО СА СУБСИДИРАНИ ОТ ПЛАЩАНИЯ НА ХОРА С ИЗКЛЮЧЕНИ РАДИАТОРИ И ПЛАЩАЩИ ЗА НИЩО.РЕАЛНО ТЕЗИ ХОРА ПОЕМАТ ЧАСТ ОТ ЦЕНАТА НА ОТОПЛЕНИЕТО НА ОТОПЛЯВАЩИТЕ СЕ.ОСТАНАЛОТО СА ИЗМИСЛИЦИ ОТ ТИП:- СЪСЕДИТЕ ДА МУ ПЛАТЯТ ЗА ДА СИ ПРЕНЕСЕ КЮМЮРА В МАЗЕТО ПОНЕЖЕ ЗИМАТА ЩЕ СЕ ТОПЛЯТ ОТ НАГРЕТИ СТЕНИБЪЛГАРСКИ ХИТРИНИ БЕЗКРАЙГАРНИРАНИ С "ТОПЛОФИКАЦИОННА" ПОДРЪЖКА И ГОРЕЩО ОДОБРЕНИЕ ОТ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ.ХИТРИНИ НА БЕДНИ ХО

75

аз-ът

преди 3 години

това е поредения кьор-фишек за отвличане на вниманието. Ако искаха да направят нещо - да почнат с наредбата за разпределението на общата вода КОЯТО Е В ПЪТИ ПО-НЕСПРАВЕДЛИВА от парното. Все пак с парното -се очаква да си ползвал топлината, без значение дали си искал - ама поне си ползвал. При водата - плащаш сметките на съседите, без въобще дори да си я видял тази вода. По принцип на година следва да пуснат веднъж инкасатори, ама ... куче влачи рейс.

74

питанката

преди 3 години

Какво е становището на специалист с необходимото образование, ане на някакъв измислен депутат? Топлинната енергия влязла в сградата се разпределя в целия обем и няма как да я спрете да не влиза в необитаемите обеми. Като сте си купили апартамент в сграда с централно отопление, вие си имате в нотариалния акт че тая система е обща и няма как да се правите "аз се отказвам". Ако утре решите, че не искате покрива, стълбището или асансьора, как точно ще се "откажете" ???

73

Анонимен

преди 3 години

Сградната инсталация трябва да се поеме от Топлофикация или общината,а тези,които ползват парно-само консумираната енергия,а тези,които не ползват-нищо не трябва да плащат.Ама нали народа трябва да поема разходите на правителство,парламент,община,затова няма да го направят.

72

Спокоен

преди 3 години

То,че има загуби е ясно, но икономическата логика в целия свят гласи, че загубите се поемат от крайния потребител. Ако возя с камион зелки, очевидно ще има някакви загуби. И те се калкулират в цената на този който си купи зелка, а не на всеки влязал в магазина. На който зелката му е скъпа или просто не харесва зелки - не си я купува. Не знам как по простичко да го обясня.

71

!@#$

преди 3 години

Просто тази древна технология за отопление е възможно най неефективната. Остатък от един друг строй в който енергоносителите ни бяха почти безплатни. Не виждам нито една причина да се поддържа съкоструващото отопление на изкуствено дишане. И не е въпрос дали, а кога ще престане да съществува.

70

Замислен

преди 3 години

Променя се закона за енергетика и готово. Който иска да му е топло, да си плаща. Аз пък искам да ми е студено! От къде накъде ще ми вкарвате вашата топлина в дома ми без да съм го поискал ?! Аз като ви разхлаждам през лятото вие защо не ми поемате част от сметките за климатици ?

69

анонимен

преди 3 години

До Крайно време беше!Абе я не говори глупости бе ! Ако ще и на пет места да работиш като си купил имот в сграда с централно отопление ще плащаш и точка! Няма пък аз да те топля с моите пари! 1000пъти ви се обясни че всяка сграда има топлинни загуби и няма как да ти се раздели топлината! Като не искаш да плащаш ходи си на село, купи си къща и се топли на дърва!Продавай апартамент е се махай !

68

Крайно време беше!

преди 3 години

Работя на две места, прибирам се само да преспя. От какъв зор ще плащам на безделници, които по цял ден прегръщат радиатора ?!?! Като искат да им е топличко, да си плащат масрафа!