207

Lan

преди 3 години

225, бе ти не разбираш ли какво четеш! При нашите мерки имахме 100000 нови безработни РЕГИСТРИРАНИ само за два месеца. Само още месец "мерки" и нямаше да има държава, няма да има икономика, няма да има ХРАНА за болшинството от хората. От какъв вирус ще пазиш хора, които нямат какво да ядат?! Този процес не е обратим, следва анархия! Още не е сигурно дали сме го избегнали този сценарий, завси точно колко от хората са се втелили като тебе...пази ги после от вирус насред размириците, въведи мерки!

206

Анонимен

преди 3 години

До Lan Абсолютно престъпно е поведението в Швеция- защото освен че жертваха хора,които съседите им спасиха, тяхната икономика потъна също. Това е престъпно поведение.

205

Lan

преди 3 години

220, виж какво ситуацията е достаъчно сложна и комплексна, за да трябва мнение на хора от различни области. Човешките животи зависят от икономиката, може би даже много повече отколкото от здравеопазването. Това, че не четеш икономически анализи и то всеки ден, е плашещо! Подобно затъмнение не е имало и по соц-а. Факт е, че населението е достатъчно малограмотно, за да не го забелязва дори. Още март месец икономическият експерт на Бавария се самоуби...Помисли си пак за "престъпна" Швеция.

204

Анонимен

преди 3 години

До Lan 222 Какво разбираш в Швеция здравната система се справя нормално?? С пъти повече умрели от вируса, мдаа, съвсем нормално, но не и за умрелите.За теб е нормално,щото не си бил на тяхно място. А вирусолозите разбират от вируси,а епидемиолозите от разпространението им и начините за ограничаването им. Съвсем случайно доц.Кунчев е епидемиолог и се справи много добре преди Борисов да отмени мерките, или по-точно всички мерки. Точно нашите мерки бяха удачни,затова и заболелите бяха малко.

203

Анонимен

преди 3 години

Шведската икономика спадна с десет процента и Швеция нищо не постигна в икономически план, вярно ресторантите са отворени, но в разни скапани и мухлясали барчета никой швед не ходи, така че собствениците им сами са си ги затворили. Саамо си правиш вятър на устата с празни и несмислени приказки, философе

202

Анонимен

преди 3 години

До Lan 206 Китай най-много от всички разчита останалия свят да му купува стоките.Туризмът му е послдения проблем! Не позна.

201

Lan

преди 3 години

220, аз пък от вирусолози, *** наистина вирусолози прочетох само за забавяне с цел да може да работи здравната система нормално, никъде не чух/прочетох, че са удачни превантивни мерки, каквито въведоха у нас. В Швеция здаравната система се справя нормално. Спекулации и пропагандни са статиите против суверенното й решение. А ги има, защото бъдещето ще покаже, че са взели вярното решение...

200

Анонимен

преди 3 години

До До 170 Ами спряхме да стане като в иТАЛИЯ и да препълним болниците. Именно навременните мерки спряха пика.

199

Анонимен

преди 3 години

До Lan Виж, мисля ,че трябва да се съсредоточиш в икономиката,ако си добър там. Недей да спекулираш. Към днешна дата Швеция е престъпен провал. Ако на теб ти се пише или спори е друг въпрос. Иска ти се да се обосновеш, но обосновката не може да ти е спекулация. Епидемиолозите казват,че нов и непознат вирус като коронавирусът при него е обосновано да се използват маерки за забавянето му. Днес дори не са наясно лекарите този вирус ще изчезне ли като предишни коронавирусни инфекции или ще остане,

198

Lan

преди 3 години

217, много ме кефят такива папагали "първа вълна" :). Кой ти каза, че тогава е била тя - о, да, "експерите вирусолози от телвизията"? Първата вълна започва СЕГА, защото сега има нарастване на заразените. Карантината постигна единствено забавяне на първата вълна. Дали ще има следващи, е в Божиите ръце, ако сме късметлии, ама страшни късметлии, няма да има, щото ако не сме късметлии , ресурс да направим каквото и да е вече - няма! Народът си заслужава управляващите...

197

Lan

преди 3 години

166, ако си говоехме след 50 години, да, можеше да твърдиш, че Швеция е провал. Само че вирусът е още в сила, хора все още измират. Спадът на икономиката е неизбежен поради глупостта на другите, не на Швеция. Чакай да си кажем "да, свърши" и тогава пребрай жертвите и виж коя икономика как е. Пак ще си говорим. Ще видиш, че разлика в жертвите няма да има (а ако искаш можеш да видиш Белгия и да кажеш нещо и за нея), а икономически ще са най-слабо засегнати от всички в Европа!

196

Анонимен

преди 3 години

Кой ти е казал, че не е постигнато нищо с карантината в България, философ дървен. Първата вълна беше овладяна и българия има най-малко жертви в Европа. Плюс това тази болест е инвалидизираща за прекаралите, я. А ти си загубил пари, да загубиш още толкова дано,че такива като тебе не спазват мерките и провалят всичко

195

:) ПОВЕЧЕ ТЕСТОвЕ

преди 3 години

Когато пускаме повечко тестове е нормално да отчитаме повечко случаи. Нема се плашите ***

194

Lan

преди 3 години

Сата НАТО, всъщност това е просто - регистрират се всички вече прекарали инфекцията и още същия ден се регистрират и като оздравели. Реагира Igg маркерът, който индикира прекарана инфеция, но вече здрав човек. До колко са адекватни самите тестове, това вече не съм компетентна да твърдя. Нормално е да има все повече такива - това са хора не усетили вируса въобще, изкарали го на крак.

193

Анонимен

преди 3 години

Само те ще печелят другото нее бизнес нали два месеца финансов крах за държавата и били обидени е ние хората на бизнеса е време дасе обединим и да им докажем че ние сме по обидени моля елате платете ни сметката тока водата телефона кредита датите от заплата си а как жипа е важен хотел а също обединение на бизнеса нека разберат че ние нашето съществуване е важно за цялата държава всяка една фирма и да ги разкараме тия

192

Сата НАТО

преди 3 години

Бойко Борисов каза - който е по-страхлив, да носи маска. Аз да не съм будала да ме мислат за страхлив... Прокуратурата защо не го разследва за подриване на народното здраве? Видя се, че е склонен да го набутва на близките си у таковата,... у ду парата. Може умишлено да е направил саботаж.

191

няма вирус лъжат

преди 3 години

подписвайте декларации за отказ от лечение при корона и изобщо при всичко, да не даваме на лекарите да ни инжектират защото ще ви вкарат чипа на бил гейтс!

190

Анонимен

преди 3 години

Още преди месец световни експерти по икономика предупредиха, че от бедност и глад ще умрат десетки хиляди повече, отколкото от вируса. Но обикновено тези хора нямат достъп до интернет, за да се чуе и техния глас. И ми писна от хленчещи мрънкашници по форумите, които се жалват, че били махнати мерките. Вместо това да излязат с предложение как хората да стоят по домовете, но и животът да продължи същевременно. Като измислят как да живее съседката, без да работи, тогава да хленчат тук. Аман!

189

Анонимен

преди 3 години

Значи казах го хипократова клетва тя какво гласи да помагаш на хората до последно да не плашещ и стряскаш а тука какво е нощем едно денем друго три месеца вас питам къде сте караи до Нова година може и след нея били обидени ние не сме ли като идем на преглед добър ден операция ако желаете елате във втора градска цена на преглед 110 лева лично платих преди година такива пари не ме и погледна професор благодарим професор доктор даже и шев на клиника а да ние честито до Нова година е

188

Сата НАТО

преди 3 години

Обяснете ми как инфектираните нарастват с 250%, а тежките случаи на командно дишане само с 10-20%. ? Вече няма достатъчно де били, които постъпват с паник атака и позволяват да ги интубирате и убиете ли? :)))