37

АнонимеН

преди 4 години

ФАЩ

36

До: 33

преди 4 години

Е те такива като теб наистина не трябва да ги пускат да влезнат като си толкова убеден. Кого не са пуснали хората бе? Пишеш за пълнеж ли или ти плащат на букви? Утре като ти се заклещи хернията от тлъстина ще ходиш да хленчиш на някой доктор "ама може ли по-рано да ме приемете, ама при професор искам да се прегледам, жената може ли да влезе с мен да ме държи за ръката, ама аз пари ще дам, чичо ми е кмет на Пордим и трябва да е говорил с Вас, тука тъй аз само да питам..." Еййййй

35

Анонимен

преди 4 години

Тоя хубаво ги дължи тези кинти ама като ги няма обявява фалит и болницата го духа...Просто е.......по американски пито-НЕплатено

34

Анонимен

преди 4 години

В Хипократовата клетва няма и намек за заплащане .Не знам как е в САЩНе ме и интересува тоя краварникНо при нас ,повечето са търговци на здраве ,а не лекари

33

Анонимен

преди 4 години

Това в Бг няма как да се случи щото на входа ако не си платиш няма да влезеш.

32

Бау

преди 4 години

До @БауАз явно съм гледал други филми :D Там идва линейка след 2 мин и човека влиза в болница. Настаняват го с прекрасна стая и 5 лекари го обгрижват. За сметките даже не става на въпрос.

31

Анонимен

преди 4 години

Та, нали целта на този вирус пуснат от агентите на ЦРУ със световните лидери - беше точно тази, да избият болните и пенсионерите по-света, за да им гушнат париците за лечение и пенсийките! Та, не само нашите, ами всички световни политици стоят на една маса, кльопат и пият за сметка на изстрадалите им народи. Гответе скоро за война братя и сестри, 100 години наближават от последната, настана време за нова. Не се учудвам, че този старец не го е убил вирусът и сега искат да го до-убият...

30

Анонимен

преди 4 години

До БауСметките винаги са си сметки. Различни са платците.

29

Анонимен

преди 4 години

Съвсем нормално. Има два вида хора, 90%посредствени и 10% както им казвате алчни. Благодарение обаче на алчните света е стигнал това ниво. В болницата апаратурата е измислена от хора които са работили усилено за да я има и те са искали яко кинти, лекарите сас си дали 6г за учене 4 за стаж, и носят страхотна отговорност, затова и взимат пари. Другите 90% само мрънкат как не всичко било пари, щото ги мързи, не са амбициозни и нямат отговорности, но си мислят че някои им е длъжен.

28

@Бау

преди 4 години

Че те и по филмите си го казват - застраховката ти не покрива лечение нашата болница и ще те прехвърлим еди къде си. Или пък бе покрива такава и такава манипулация.

27

Данъкоплатец

преди 4 години

Значи ако лечението на един заразен е 1000000$ колко ли трябва да плати данъци един бар който пръска зараза? Или не, сметката ще я платим всички ние.

26

Анонимен

преди 4 години

До БунгарВ една друга препечатка на статията пишеше, че застраховката му покрива около 6000 долара, така че истината е някъде там. Важното е да се пълнят сайтовете, че покрай коронката и новини няма много.

25

Бау

преди 4 години

Ако нямаш хубава застраховка в САЩ, стават такива сметки. Не е като по филмите ..

24

@14 и 20

преди 4 години

В Щатите никое образование не е безплатно и с всяко образование задлъжняваш, особено от добрите университети. Проблемът там е, че има недостиг на лекари. Но ако бяхте прочели статията, щехте да видите, че сметката не е за такси на специалисти, а за престой в индивидуална стая и за лекарства. Да, в цял Свят лекарите са доста над средната класа и напълно заслужено, но не са богати. Това е много отговорна професия, а тук лекарят е приравнен на начинаещ мениджър в мобилен оператор.

23

Хохо

преди 4 години

медийна пропаганда, medicare , ала-бала. Кой знае каква е историята всъщност? Голямата грешка на повечето хора по света е, че приемат всичко което се пише и говори по медиите за чиста монета.

22

Бунгар

преди 4 години

Повечето коментари са на базата на заглавието или са прочели статията до половината...Човека не е платил нито един цент защото има застраховка.Грижите които са положени за него и условията в които са го лекували едва ли се побира в главата на великия българин.Пак бъркаме компютри с компоти...

21

Анонимен

преди 4 години

Еееееееееее, сега! Демокрация и капитализъм, няма страшно!

20

Анонимен

преди 4 години

Само в страната на неограничените възможности това е възножно.минало му е безплатно един на 360 милиона - късметлия!

19

До: 18

преди 4 години

GP-тата си получават парите на брой записани пациенти, а не на свършена работа. GP-та станаха или педиатри, за да продължат да си обгрижват децата, или нереализирани лекари от други специалности. Отделно имат програми от фирмите, с които надвишават прихода от касата в пъти. За останалите лекари - в София доходите са добри. Другите трябва да разчита на рушвети и комисиони. А който не иска? Не може хирург с 20 год. стаж да получава официална заплата като на продавачка в мола. И се изкушават.

18

Анонимен

преди 4 години

До До 11 Евала човек!!! Един интелигентен индивид най-сетне да им обясни на простоватите ск.отове в България, че медицинските специалности са най-добре платените професии в целия цивилизован свят!!! Това с 10 от 10 е абсолютно вярно!!! Тук нашите мишки решиха, че ония сдуханяци IT` та са голямата работа. Или някакви посрани адвокати и банкови служители.