43

Анонимен

преди 4 години

До До 29 калеко алекоХайде да не коментираме глупости защото наскоро се запалиха 2-3 болници в Русия благодарение на руските ИВЛ сглобени с китайски части. Загиналите от тази дребна руска техническа грешка са повече от тези загинали със совалките.

42

Калеко Алеко

преди 4 години

Няколко години след "историческия полет" на Гагарин който така и не напусна стратосферата на Земята, обиколи я един път и кацна аварийно, така наречените "кравари" кацнаха на Луната - космическо тяло което може да осмисли понятието Космос, за разлика от ОС-Мир, която едвам се крепи на границата на земната атмосфера и трудно балансира да не полети към Земята ... Та от илюминаторите на "Мир" "братушките" поне ще наблюдават всички следващи стъпки на човечеството в овладяването на Космоса ... !!!

41

Анонимен

преди 4 години

До До 16Абсолютно сте прав, то и прословутият "руски" двигател РД180 всъщност е по документацията на Pratt & Whitney и е даден на руснаците по молба на Елцин за да не закрият ракетното производство за мирни цели в Русия.

40

До 29 калеко алеко

преди 4 години

Онази ли совалка е техническо чудо дето се взриви с екипажа и загинаха всички при излитането ?

39

Анонимен

преди 4 години

Много е важно да НЕ качват български астронавт на борда, ей на Жоро Иванов ко пимна там и счупи Съюза на рашките

38

Анонимен

преди 4 години

И какво е историческото събитие, че не схвашам ? Сигурно, че за първи път в американската история изпращат космонафти на МКС ? Като изключим холивудската версия за кацането на Луната

37

Бунгар

преди 4 години

Българското участие е нулево.Докога с тези комплекси за малоценност и мания за величие.След години ще кажем,че ние сме изобретили и изтреляли ракетата. Продължаваме с нашите измислици,както в историята,така и сега.Така ставаме за смях пред света,а не велики.

36

До 16

преди 4 години

А даже някой от руските модули са финансирани от САЩ. Кажи ми, колко ти плащат да се излагаш по форумите в нета? Защо не си намериш истинска работа?

35

До 16

преди 4 години

Кой какъв наем плаща за станцията бе, чебурашка? А руснаците плащат ли наем за останалите 40%? Ами другите държави? Може би си ги прихващат наемите на края на финансовата година? А тази станция трябваше да се казва Freedom и да бъде американска. Единствената причина руснаците да са там е, защото през 90те САЩ не са искали руските ракетни инженери да останат без работа и хванат по света. Затова са внасяли и руски двигатели, затова и така недълновиднподходиха с пилотируемите полети. Съврши вече.

34

Анонимен

преди 4 години

Много медийна реклама за постижение, което не е технологично, а политическа пропаганда. Две назад, едно напред. Това е реалното положение, но такъв коментар не става за медийна пропаганда. Само е факт.

33

Анонимен

преди 4 години

Товарищ Дмитрий Рогозин джироса акциите на управляемите космически полети на сър Елон Мъск.

32

Анонимен

преди 4 години

Ей пуста демокрация не позволява на българите да станат космонавти бе...

31

Анонимен

преди 4 години

До Калеко АлекоСовалката пак ли е базирана на Фау2? :)))))

30

Край

преди 4 години

Илън Мъск носи и обувки произведени от завод "Сърп и чук" в Габрово.

29

Анонимен

преди 4 години

До Калеко АлекоФау 2 няма нищо общо със Сатурн 5 :) значи научили сте няколко глупости и ги въртите като папагали и се имате за компетентни :))))

28

Петров

преди 4 години

Какво значи "българско участие"? Американци с български родители?

27

Калеко Алеко

преди 4 години

"Краварите" разбраха че с "ФАУ-2" от времето на Хитлер не си заслужава да летиш даже в стратосферата на Земята, както правят едни "братушки" чиито услуги доскоро ползваха ... Още през 80-те години на миналия век те разработиха Космическата совалка, която и сега е техническо чудо в сравнение с байконурските ракети, но се оказа твърде скъпа за мисиите които трябваше да изпълнява ... Сега думата има Илон Мъск и неговия международен екип, който ще жалонира пътя на човечеството в Космоса.............

26

До 24

преди 4 години

Чичко, космонавти се обучават. България дори не е член на Европейската космическа агенция, което е странно, защото парите внесени в агенцията се връщат в България като високотехнологични поръчки, но всички знаем какво "уважение" имат българите към науката и технологиите."Интеркосмос" е било дипломатическо оръжие на СССР. Не разбирам кяра и гордостта от това потупване по рамото. Нагласен човек в космоса и на три морета преди 1000 години - двете велики български постижения.

25

Анонимен

преди 4 години

До VМи сега що не летите в космоса? Демокрацията ли ви спира? :)))

24

Анонимен

преди 4 години

До До VИмаш ли представа колко българи работят в областта на Космонавтиката в САЩ,пак българка работеща там ,предложи начин чрез химичен процес,да се преобразува и получи атмосфера с кислород на Марс,макар и процеса да изисква доста години,да не мислиш,че космонавта е просто шофьор на кола,космонавтите освен летци,са и учени.