72

Анонимен

преди 3 години

Това е последната вълна раздадени кредити. Банките имат интерес тези числа да се разтръбят за да има стабилност. Тъжната истина е, че от три месеца брокерите не са направили и по една сделка с имоти. Следва срив на цените на имотите и трайна 2-3 годишна криза. Висока безработица, ниски заплати, замръзнал пазар на имоти. Това е истината.

71

Анонимен

преди 3 години

А дали няма да се думне валутният борд и тези 500.000 да станат 2500 евро, не сте ли се замисляли?

70

Анонимен

преди 3 години

Във филма Столичани в повече които дават в момента показаха как става това.Кмета държеше в една кутия парите от подкупи а зета я взе от него и я даде в Банката като за същите пари тегли кредит!

69

Анонимен

преди 3 години

взимат кредит от банката после от рушветите или офшорките ги плащат, иначе ако плати в кеш великия връзкар български нали някой ще го пита от къде е кеша?

68

Трайно безработен

преди 3 години

Не съм виждал обява за работа с която да може да вземеш такъв кредит!Това е пране на пари откраднати от обществени поръчки с заема ги легализират

67

Анонимен

преди 3 години

Един senior C++ developer взима 10к месечно в щатите. Никоя фирма няма да дойде тук в БГ да пести пари и дава 5-цифрени заплати на бай ***. Имам познати на тая позиция, взимат по 6-7 хиляди тук и са си много доволни от позициите, с багер не можеш ги избута. Коя е тая митична фирма дето да дава 5 цифрени заплати в БГ, или нека позная - тайна е ;)

66

Анонимен

преди 3 години

Аз като програмист също мога да кажа, че аз си купих без никакви кредити 2 жилища - банки не храня! Това обаче става само с дълги години труд и умело управление на наличните средства.

65

Ако щете вярвайте

преди 3 години

Ако щете вярвайте, ама това си беше търсеният вариант... ;) "При война печели, този който продава оръжията" в нашия случай, кредитчетата !

64

до 60

преди 3 години

Това НЕ Е кредит за сам човек с 5к заплата... Стига като папагали сте се хванали за тия 5к... Това е кредит с домакинства с минимум 15-20к месечен доход, ама абсолютен минимум... И именно такива го взимат. Написано е в статията.

63

Ангел

преди 3 години

Тея кредити не са за вас ***. Тея кредити са за Амбициозни хора които имат план и цел в живота !!

62

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен500к за частно лице за мен е пране на пари и това не става без помощ от човек в банката.Ама прокуратурата обикновено не се самосезира за наши хора или ги изкарва чисти като сълза.

61

Анонимен

преди 3 години

Единствено има смисъл да се взима тежък заем ако ще правиш бизнес, за който имаш осигурени държавни поръчки от добри приятели.

60

Анонимен

преди 3 години

""работят за петцифрени заплати""Или пък са годишните заплати?

59

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБаце, DXC и подобните им никога не са плащали особено добри пари, нищо, че прявят няколко милиарда печалба. Махай се оттам и търси нормален 'заплатодател', 'работодатели много'. Жокер - малките фирми понякога плащат по-добре.На мен дохода ми е над 5к, а един познат работи за 6к. И не сме програмисти - сисадмини сме, ама с много опит и много сертификати, важното е как се пазариш на интервюто.

58

Анонимен

преди 3 години

500 к не е кредит за граждани. Сите дето се пънете да обяснявате се на професии го избивате. И на 5к заплата този кредит е непосилен. Няма банка да ти го отпусне. Има хиляди условности, ако все пак има варианти. И ръст може да значи, миналата година 100, а тази 200 такива кредити.

57

Анонимен

преди 3 години

Инвестирай в квото искаш, аз дадох само пример, не съм казал, че инвестирам в жилища. Ако съм купил нещо, то е за да го ползват децата ми. От криптовалути и акции нито разбирам, нито имам намерение да играя хазарт с парите си. Но пък знам къде и как да ги изям и изпия ефективно.

56

Анонимен

преди 3 години

"работят за петцифрени заплати"Аха сигурно, ама с десетичната запетая и стотинките ;)

55

до 53

преди 3 години

Именно, световните лидери е областта си дават най-ниски заплати (с леки изключения). И аз работих в корпорация и взимах 7.5к като лийд. Хубаво де, ама компания с 500 души персонал (нашата беше с 25000) ми предложи кажи-речи 60% отгоре. Това беше преди години. От гогава знам колко са ниски заплатите във всички големи компании. Ниски за моя сегашен стандарт, разбира се. Топ C++ гурутата при нас (лично драфтнати от мен от старата ми компания) работят за петцифрени заплати.

54

до 52

преди 3 години

Човек с 15к инвестира в жилища?! Ти да не си бабичка с 600лв. пенсия, бе?! Все едно слушам майка ми как трябвало да се инвестира в жилища. И какво?! Давахме 3 коптора под наем сумарно за 3к лв., при условие, че месечната ми заплата лично на мен е над 12к.. Какво направих ли? Продадох ги до едно. Инвестирам умно- във фондове, криптовалути, акции. Рентиерството е бизнес за развитие на готови пари, това е факт, но е крайно недоходоносно за мен. А заплатите никъде не са паднали наполовина...

53

Анонимен

преди 3 години

Винаги един бранш върви по-добре от другите и хората в него се самозабравят. После животът резко ги отрезвява.