187

Анонимен

преди 4 години

Имам имот в монолитна сграда в Манастирски ливади, изпълнена по учебник. След земетресението имаше група съседи (12 апартамента сме), които много искаха да тестваме сградата какво и що издържа. Платихме огромна сума на немска компания и тестът стана факт. Какво показа ли? Колко е "калпаво" строителството. 8.5 по Рихтер издържа без проблем. Проектирана е за 8.0, издържа до 8.5 минимум. И вече сме спокойни, въпреки че аз там не живея- под наем ми е жилището.

186

Анонимен

преди 4 години

Izgnila ti typata tikva berlin polovinata a paneli ot sov-ca q se grymni ve

185

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТака е,през соца е имало дори специалисти специално отговарящи за качеството на материалите и дали могат да се използват,цели екипи от учени са работели с мисъл за бъдещето,а сега? Миже ,да те лажем.

184

Анонимен

преди 4 години

Q poglednete prexvalenite Manastirski livadi.Kvartal stroen bez mozyk.Bez kanalizaciq.bez pytischta i trotoari bez obschtestven transport i osvetlenie i kuchetata bqgat ot tam axa novo.

183

до 184

преди 4 години

Панелката е немски патент. Германия ги строи за бедняшката работническа класа, която се занимава с черен труд. Вече почти не са останали такива сгради там, защото са много красиви, много издържливи и кчествени... Факт е, че панелът е много твърд, защото е сглабян в заводски условия. Но снадките отдавна са изгнили, защото *** не обича да ремонтира, а да ползва и да руши.

182

Анонимен

преди 4 години

В големите градове на много от ключовите и желани за живеене места има основно стари блокове и разните сторителни фирми нямат къде да си строят новите кооорепации и да си оправдават високите цени с топ локация. В следствие на това застрояват до дупка всичко наоколо. Постоянно се чудят какво да измислят, за да мотивират хората да си купят ново жилище - тяхното било старо, гадно, с родители живеели и т.н. Ако можеха, щяха да срутят всичко старо, за да строят на мястото му.

181

Анонимен

преди 4 години

До АнонименМинимума,който дават на панелките е 80 години гаранция,от там нататък може да ги огледате и ако е необходимо да ги укрепите допълнително,а има и блокчета построени през соца,който ще издържат и 300 години най-малко.

180

до 180

преди 4 години

Не знам какво има за молене. Всеки момент се чака, това е природа. Мен, лично, ме притеснява подобно нещо, защото имаме 2 жилища, строени 1902, които въпреки добрите си виенски архитекти и много дебелите носещи колони и стени не са проектирани за такива земетресения. Новите сгради са много по-леки и гъвкави и с много по-добри сеизмични показатели. Една поддържана панелка също е с отлични такива, но у нас поддържани панелки няма. Всички са за събаряне с изтелъл живот.

179

Анонимен

преди 4 години

Ti schte mi obadisch panelkite izdyrjat nad 6 po rixter negramontik tuxlata pada ot 5

178

Анонимен

преди 4 години

Абе, неудобната истина е, че едно време като се е строяло, се е строяло с мозък. Сега се строи безразборно и безмозъчно.Ние колко оплаквания пускахме в общината, че няма къде да паркираме - кметчето, завалийката ни върна, културно, че не го интересува, иначе до нас две нови сгради строят. Скоро колите ще почнем да ги качваме на терасите.Нали, важното е да се приберат едни парички за разрешителни. Останалото, давай докато може, иначе всички много мислят за благото на живущите. Много.

177

Анонимен

преди 4 години

До Панелките не дай си боже да ни тресне земетресение(българия е сеизмична зона),че тогава да видим колко са здрави панелките а и не само те.питайте македонците в скопие как строят след труса 1963 г.когато градът е сринат.в софия разрушително земетресение не е ставало от далечната 1858 г.това означава,че всеки момент софия може да бъде ударена.само да не дърпаме дявола за опашката и да се молим да ни подмине.

176

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 171Така е. Но и новото не е стока

175

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПокажи снимки от България от паднали панелки!Няма такова нещо,дори при страшното земетресение в Стражица издържаха,а след това ги строиха още по-стабилно и силни основи!Имаше дори много разрушени къщи,които са ниско строителство,но не и блокове.

174

ЗАСТРАХОВКА

преди 4 години

Осигуреността с жилища на Българите отдавна се коментира като проблем, дори мисля америкски посланик се бе изказал негативно в тази насока. Истината е, че е важно човек да си има жилище предвид това къде и в какво време живеем, но само толкова. Жилищата не те правят богат, както много хора у нас вярват, дори обратното - те са разход. Затова УМЕРЕНО - едно жилище на човек стига. Има и друго нещо - българна дава купища "грешни" пари за апартаменти и после се стиска за застраховки. Важни са!

173

Анонимен

преди 4 години

И сега какво, какво да я правя цялата тази информация, въртя-суча, ама все не мога да си изясня по колко моркова ядат дядовците. После се сетих че проблема е в зъбите, дядовците не ядат моркови

172

Анонимен

преди 4 години

Qvo ne si bylgarin bylgarina bez dom pischi go myrtyv narodopsixologiq. i e pravo dom semeitvo deca ko iskate gei parad li bezdomnici gyzlivi

171

Анонимен

преди 4 години

Te v USA ne stiga che polovinata jiveqt v kartoneni kutiii ot klechki ami i golqma chast spqt p pytq tva li iskate???????????

170

Анонимен

преди 4 години

До Панелкитеда защото хубавото и качественото струва пари!!!*** има навсякъде,но българинът е цар в безмисленото хвърляне на пари за щяло и нещяло и след това си скубе косите,но късно!бай *** е *** но за сметка на това алчен...

169

АНТИ

преди 4 години

В днешното вълче време, на много хора не им стигат парите за лекарствата.Да не говорим, ако лекар им пойска парички за операция - скоро са заземени на 2 метра под земята.

168

Анонимен

преди 4 години

До Панелкитеима доста панелни сгради падали от земетресение, в т.ч. и в България, в Русия всяка година има по 2-3 сринали се заради експлозия на газ, конструктивно са доста нестабилни сгради, отделно към това като прибавиш и лошото изпълнение на времето от строителни войски и лошата, а в някои случаи дори никаква подръжка, та нещата с панелните сгради хич не са розови