268

Анонимен

преди 4 години

в България почти всичко е много примитивно, включително и дарителите, ето този решил, че е нормално да дари с условие неговите хора да са обдишани с предимство, а че друг, по-тежък случай ще умре - не е негов проблем. 88106

267

baysando

преди 4 години

Ако всеки даваше така с условия лекарите трябваше да имат едни дарителски списъци и първо да питат болния дали името му е в някой от списъка, дали не е в друг списък на някоя фирма която е дала повече пари и чак тогава да решават кой да лекуват....Някой му е дал лош съвет на тоя....

266

Анонимен

преди 4 години

Коментиращите подкрепят тезата " Давам ти едни пари, ама ще си ми роб до живот . " Е затва България няма да се оправи никога , заради такива като вас мишоци!

265

Лудостта е заразна

преди 4 години

Днес оплюхте един дарител. Да, дарил под условие. Утре друг работодател щеше да дари на друга болница под същото условие. После трети... Двадесети...Сега никой няма да дари нито с, нито без условие...СЛАВА... ПОБЕДА... Ще умрем горди и равни.

264

Анонимен

преди 4 години

Верно, че имаше такъв човек с ламборгини в офиса... Да махне ламборгините от офиса и и директно да го превърне в инфекциозно отделение. Защо да ползва базата на Александроска, която и без това прилича на бразилски затвор.

263

изолиран

преди 4 години

До Лудостта е заразнаПенчев не е единствения с излишни 222000лв. в България. А вие какъв коментар ще напишете ако майка ви я свалят от апарата за да сложат служител на господина? Лудоста настина е заразна!

262

до обективен

преди 4 години

Свестните и умни хора, човече, са седнали пред софийския университет. Да не са сложили условие тяхната рида да са професори и ректори....Този "умник Гюро" се изложи ужасно с тесногръдието си. Да си купи за себе си машини, да си ги инсталира в офиса и да се обдишват на смени ....Че и тръгнали да го защитават....

261

Анонимен

преди 4 години

Ако е искал да построи болница щеше да е построил,но явно не е искал.Просто е искал да подкупи болницата с 220000лв и да слага хора по негово усмотрение.И апарати нека си търси и купува,а не да минава с тоя евтин номер.Негови хора може да значи всичко и всеки за който се застъпи пред болницата.Това си е чиста проба корупция при кризисно положение и ако бяхме нормална държава,щеше да е арестуван за тези си действия.

260

Анонимен

преди 4 години

Ясно е, че при ограничени ресурси, винаги има някакви предимства, само че те обикновено следват критерии общи за всички. А не един да е с предимство, щото има повече пари, друг, щото е син на депутат, трети, щото има фирма. Лекарите сме ги изучили ние с данъците си, с които сме построили и болницата и сме купили и оборудването. Всички имаме еднакво право на лечение!

259

...

преди 4 години

До Анонимен251Да, ще отиде. Отоговорих ти. А сега ти ми отговори:А искаш ли този лекар, да откаже да лекува теб, защото някой си му бил дал едни пари и този някой си или негов служител влезне в болницата. Изключат апарата от теб и го включат на даден човек, щото е с предимство. Та въпроса ми е - искаш ли този лекар, да посети твоето семейство и да обясни защо от теб е изключен апарата? Май не искаш, а? Така че трай. Правилно е постъпил лекаря.

258

Анонимен

преди 4 години

Mалко гейска е тази история. Бизнесмена дарява чрез медиите, а известният в медицинскаите среди директор с лява резба, се отказва от дарението отново чрез медиите.

257

Лудостта е заразна

преди 4 години

Хубаво е да помислите днес: какъв коментар ще напишете, когато Александеовска болница обяви "НЯМА ДОСТАДЪЧНО АПАРАТИ ЗА ВСИЧКИ НУЖДАЕЩТИ СЕ".По кого ще плюете тогава?

256

@270

преди 4 години

Човекът може и да е умен, но в случая е постъпил глупаво. Никой няма право да поставя условия за предимство за лечение, особено когато става въпрос за епидемия, в която ще умрат много хора. Ако дядо ти е на респиратор, и дойде служител на Уолтопия и му спрат машината за да я дадат на друг как ще се почустваш? Има причина поради която списъците за трансплантация и схемите за лечение следват обективни критерии, защото ако почнеш с изключенията и предимствата, никога няма да му излезе края.

255

Някой

преди 4 години

До Анонимен 259 А защо в болниците доскоро, а може би и все още висяха надписи, че служители от системата се обслужват с предимство?Мед. персонал ТРЯБВА да е сприоритет. Ако те се разболеят и измрат, сами ли ще се интубирате? Абе на някои хора главата май служи само да не им паднат ушите...

254

обективен

преди 4 години

Познавам човека ,много е свестен и умен.Ако иска може да построи болница само за неговите служители.Но тогава апаратите ще са недостъпни за обикновените хора.Да не говорим че повечето служители на "Уолтопия" са под 30 години и едва ли някога ще имат нужда от обдишващи апарати.-Мислете преди да плюете ,бе другари герберасти.Знам че ви е трудно ,но все пак опитайте!

253

Анонимен

преди 4 години

Виждате ли сега, като стане напечено, тези с пачките ще бутат да се откачат маловажните от апарата и да се закачат те....

252

Анонимен

преди 4 години

Никога не е късно да се орезилиш завинаги....

251

Анонимен

преди 4 години

Този ганьовец, бих го включил на апарат на момента и без дарение!

250

Анонимен

преди 4 години

Браво на Александровска,браво на тези горди БЪЛГАРИ,гордея се с тях!Честта не се продава

249

Анонимен

преди 4 години

Еми този е като гастербайтерите,които като се върнат на село искат всички да им се възхищават,защото са спестили с мизерия няколко хиляди евро и че с тях могат да купят селото.Само че не получават уважение и хората си живеят и не им пука че някакъв гастер се е върнал с десет годишна "нова" кола.Та така с новоизлюпените парвенюта.