61

Анонимен

преди 4 години

Целта на всяка частна компания е да увеличава печалбата си и да избягва загуби. Сегашната ситуация с петрола е много показателна как дистрибуторите на българския пазар ще се опитат максимално дълго да удържат високите цени. Ако потреблението се запази, това ще им позволи да си оправят таблиците с печалбата за годината.Понижение ще се получи, когато някой от тях стане алчен и издъни нещата като намали цените, за да привлече повече клиенти. Тогава останалите ще се принудят да го последват.

60

Анонимен

преди 4 години

Лукойл и ОМV винаги са били много алчни. Те предлагат, щом хората си сипват в тях демонстративно(вижте ме, не ми пука каква е цената), са си прави, може и 3 лева да направят литъра.

59

Анонимен

преди 4 години

аз лично бях в една бензиностанция и си пиех кафе преди 3-4 години,собственика също пиеше кафе на 3м от мен,влязоха двама души,казаха от коя бензиностанция са и му казаха да си коригира цената на газта на еди каква си,при което собственика изобщо не спори с тях,просто изпълни нареждането

58

АнонимеН

преди 4 години

ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА ПРИ ЦЕНА ЗА ЦЯЛАТА ГОДИНА ОТ 60-70$ ЗА БАРЕЛ БЕНЗИНА БЕШЕ 1.80ЛВСЕГА ПРИ СЪЩИТЕ ЦЕНИ Е 2.30ЛВ СЪС 20% ПО СКЪПО ЩОТО БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ ТЕЯ ПАРИ БИЛИ ЗА НЕГО!!!РЕАЛНАТА ЦЕНА НА БЕНЗИНА НЕ Е И 1 ЛЕВ ПРИ ТЕЗИ ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА !!ЕТО ТОВА СЕ НАРИЧА КРАДЕНЕ!!!!С ЦЕНАТА НА ГАЗА Е СЪЩОТО КРАДЕНЕ ОТ БОРИСОВ СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ!

57

Клатят ни

преди 4 години

Трябва да организираме българите на протести, но не пред парламента, а във всеки град да се затворят входовете и изходите на бензиностанците и няколко дни никакво зарвждане, загубите за тези олигарси ще бъдат огромни, съми ще ги принудим да нормализират цените!

56

Анонимен

преди 4 години

Чакайте, чакайте, вервайте ми, беше казал царят.

55

11

преди 4 години

Тук няма да се отрази. Ще зареждаме в Гърция ,Румъния или Турция. Тук са много ,МНОГО АЛЧНИ!

54

Goshou

преди 4 години

Сладурите сега печелят сладко сладко... Пък ние си караме по старо му-чакаме някой нещо да се сети да помисли и за народа все пак. Ама не е изгодно за някои хора май да свалят. Като вдигат имат много логични обяснения, но за сваляне трудно става. А ако стане е слабо и е само за замазване на положението. Вече и децата се научиха как става тук бизнес.Интересно къде е държавата да тропне по масата както в други случаи?

53

Анонимен

преди 4 години

Ооо да, чакайте! Чакайте също и да ви върнат надвзетото за парното и пр. газ!

52

Анонимен

преди 4 години

Ще изчакат 1-2 седмици да видят дали цената ще се покачи до старите нива.Ако не се покачи тогава ще намалят цените. Такава е практиката в Бг.Нормално! Тя в момента се вдига и е 36.5 $.

51

Анонимен

преди 4 години

Оправете членуването в заглавието-излагате се!

50

Ташко Ерменко@

преди 4 години

Събирам доброволци за партизански отряд с който да саботираме новия водопровод към Перник.С подръчни средства ще го пробием на много места и вода пак няма да има.Боеко няма да може да пререже лентата.

49

Анонимен

преди 4 години

Ще изчакат 1-2 седмици да видят дали цената ще се покачи до старите нива. Ако не се покачи тогава ще намалят цените. Такава е практиката в Бг.

48

Анонимен

преди 4 години

Няма да дочакате намаление, защото Златев, Пеевски, Марешки и другите гербави олигарси трябва да печелят!Знаете ли през къде им е на тях каква била цената на петрола на световните пазари?Между другото, преди 3 години, при днешните цени на петрола, бензина е бил по 1,80лв.!Да ви е честито гербаво - пеевското робство!

47

БГ ''бизне

преди 4 години

Намаление...............ама друг път!

46

Реалист

преди 4 години

И още, от 30 години филиала на "Единна Русия" в България - БСП, а по-отскоро и ГЕРБ, със зъби и нотки парира всички опити да се откъснем от енергийната зависимост на "нашите братя". Драпаме даже по-дълбоко да ни влезне. Искаме АЕЦ Белене да строим и всякакви проекти за пренос на газ, които още повече ще бетонират енергийната зависимост на България и Европа от ***. В резултат имаме едни хубави цени на газа и горивата.

45

Анонимен

преди 4 години

отдавна знаем,че у нас реална пазарна икономика няма,чака се само повод за вдигане на цените,които отдавна минаха западните,всяко поевтиняване на суровина е изчакване с гледане в другата посока,демек не сме го забелязали,ообачее,дигне ли се с 1ст(дори да е паднало с 20 ст преди това)започва моментално вдигане на цените на крайните продукти.Този филм сме го гледали,гледали и знаем,алчността насищане няма,картели също няма,и пазарна икономика няма,има само гладни капиталисти

44

Анонимен

преди 4 години

Реалната цена на бензина е 0.50лв. Всичко над тази цена са данъци и проценти за търговците и посредниците.

43

Реалист

преди 4 години

"до 10% намаление на горивата по бензиностанциите заради започнатата ценова война"Муааахахаха, хахаха, хоооохохо, майкооуууу!!! Тази статия я е писал човек, който явно живее в някаква друга държава, при някакви други хора и реалности. Алоу журналиста, ние от 30 години живеем в пост-комунистическа олигархия с елементи на руско колониално влияние. Имаме един доставчик на горива и една рафинерия, която е на ръчно управление от Кремъл. Каква "ценова война" бе?! Да не сте спали на отворен прозорец?

42

Анонимен

преди 4 години

"Това е са СУРОВ петрол, когато се преработи, всички доставчици си удържат процент"-----------------------------Дойдохме си на думата. По татово време доставчик беше държавата (един-единствен нисък %), а пазарните отношения, съчетани с родната ни мутродемокрация, плодят десетки и стотици фактурни "доставчици" с гарантиран %.Крайната цена е непосилна.