163

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Единственото нещо което разбрах от тази статия е,че всички българи,които са завършили университет във Германия се завръщат в България!!!!Друга гледна точка няма.То бива поръчкови материали,ама понякога прекалявате със "манипулацията"!!!!

162

Хер Винкел

преди 4 години

Нищо няма в Германия освен малко повече пари, но те са американски пари. От друга страна в България още е тоталитаризъм и руските интереси не позволяват на България да се развие в истинска пазарна икономика. Но Русия отслабва поради некадърност и това означава че светлото бъдеще е пред нас. Долу болшевизма и социализма!

161

Жалко за България

преди 4 години

Не мога да не отбележа, че хубавите коментари са маркирани с повече НЕ, отколкото ДА. Това е типична черта на простолюдието. "Не искам аз да съм добре, искам вуте да е зле." Мързеливците не гледат как да си подобрят стандарта, а постояно гледат в паницата на другите! Ако обичате, всички заминавайте в чужбина и НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ!

160

Анонимен

преди 4 години

Работил съм с достатъчно германци в САП и съм видял достатъчно - и те си имат гнили ябълки, които са *** и се скатават. Хората са всякакви навсякъде.

159

Много добри новини

преди 4 години

Дано се връщат все повече високо образовани българи от чужбина, а тукашните мързеливци и айлякчии да заминават, като нямат акъл, поне да се научат на работа!

158

ихлибедих

преди 4 години

До хохо а тука ще я пуснеш ли или ще си я прибираш заплодена

157

ima da 4akat haha

преди 4 години

Двама се връчат 200 хиляди емигрират и бягат от БГ тоя филм сме го гледали :))))))))))

156

Анонимен

преди 4 години

Живота в бг е супер ако си намериш добра работа което в момента не трудно предвид че безработицата е 3% в софия... Браво на младежите - аман от тази мания че да успееш трябва да емигрираш - по скоро ще си провалиш живота в някави държави пълни със шлаката на света....

155

Анонимен

преди 4 години

непрокопсаници и мързеливци такива в гфр не ги искат

154

хаха

преди 4 години

До хохоАбсолютно! Аз работих 6 години в ИТ сферата в Австрия и се образовах през това време, сега съм от 4 години в България и стандарта ми на живот е в пъри по-висок.

153

хохо

преди 4 години

До РВМалко не прекаляваш ли ? :)) Според мен твоите данни са малко остарели...Да в България има много недостатъци, но пропускаш да споменеш недостатъците в Германия ;)Да не споменавам, че вечер след 7 часа по улиците на големите градове като Франкфурт например бродят само бродници и тарамбуки на групи :)))) и се питам дали ще пуснеш жена си след 7-8 да се разхожда по улиците сама ... :)))

152

хохо

преди 4 години

Какво да кажа по темата...Работих 4 години в Германия в ИТ фирма, след това се върнах в БГ и спокойно мога да кажа че стандарта ми на живот тук в БГ е доста по висок от този когато бях в ДЕ....айде успех на всички ... Само да добавя , на германците не им трябват квалифицирани кадри, необходими са им черноработници....

151

РВ

преди 4 години

Пак повтарям, не избягахме заради пари!!Избягахме от липсата на елементарна човещина между хората, липсата на безопасна инфраструктура, липсата на равенство пред закона, престъпната небрежност на институциите, огромната корупция на всички нива, чалгализацията, мутрите, батките...иоще и още....но пари и в България се правят, стига да си кадърен и не те мързи.

150

...

преди 4 години

Долу в дясно не виждат надписа "Платен репортаж".

149

хохо

преди 4 години

До симоСпоред мен се бъркаш, но карай няма значение...ти така си го чувстваш...:)))

148

Успех на всички

преди 4 години

Аз съм един от завърналите се висшисти. Учих и живях 10 години в Германия и се върнах в България през 2016г. Във випуска имаше 5 човека от България, всичките се върнаха и всичките преуспяват в момента. От 4 години прилагам всичко което научих там от обществото, като уважение, почтеност, стрикност, точност и др., и висчко което научих в университета. За 4 години се ожених, имам 2 деца, заемам висок пост, имам в пъти по-висока заплата от немската и съм започнал частен бизнес. Избощо не съжелявам!

147

симо

преди 4 години

те с више и без това се връщат , защото там не им дават работа , могат метачи или най много пазачи в някое училище или берачи на плодове защо са учили тогава

146

Лалалала

преди 4 години

Не искам да злобея, обаче учейки икономика/или нещо друго, което практическата му реализация клони към нула/, какво точно очаквате да се случи след като излезете от университета? Да ви предложат топ мениджърски позиции без 1 ден опит? Или как по-точно?Аз също съм учил, но в БГ, и съм тръгнал от стажант и бавно, трудно и къде с правилните контакти, къде с късмет съм изкачил някаква стълбица в йерархията за да мога днес да живея що-годе спокойно и да имам нормални, според моите виждания, доходи.

145

Фифи

преди 4 години

95% от нас Не искат да се върнат !!!!! Нищо че завършват тук

144

От Германия

преди 4 години

3-*** са се върнали,300 000 още не са...