192

Бачо

преди 4 години

Значи, мой колега пушач, най много бачка от всички, пуши си през работно време, но работата му свършена перфектно, догато други колеги баси като некви кифли. Все закъсняват, все нещо им се случило, по цял ден фейса цъкат, все да им напомняш, кво точно да направят, абе то си е до човек или работиш или си от скътаващите се, без значение пафкаш или други работи те занимават.

191

Анонимен

преди 4 години

И откъде ще им вземат проби,че са пушачи....?

190

Анонимен

преди 4 години

Хората с хронична диария да получават по 3 дни по-малко отпуск, защото докато са в *** не работят.Идеята е добра, харесва ми.

189

Анонимен

преди 4 години

Пушачът е роб на собствения си порок.Слаб човек, който не може да се контролира. Няма лошо да им се наложи по строг контрол. Въобразява си, че пушенето му е жизнено важна нужда, с която сме длъжни да се съобразяваме.

188

Анонимен

преди 4 години

Аз искам да има пушачи. Акцизите на тютюна са високи, постъпленията са добри. Трябва да ги има.

187

Анонимен

преди 4 години

Пушач е човек, който периодично изпитва нуждата да поставя в устата си обект с фалическа форма, да поема бялата субстанция, която се отделя от обекта и след всяка една такава итерация да духа за няколко секунди. Освен това с порока си принуждава околните да се съобразяват с него. Обикновено през това време той е ангажиран да обяснява как порокът му всъщност не е неполезен или поне има и по-неполезни неща и че трябва да го приемат какъвто е. Sofia Smokers Pride Parade кога ще правим? Същото е!

186

Предположение

преди 4 години

До АнонименРаботата на държавата е да определя законовите рамки, в които следва да оперира бизнеса, защото ако разчитаме на българските бизнесмени да определят кой/колко трябва да работи, то тогава работната седмица ще е от 7 работни дни, без обедна почивка и вероятно с 5 дни годишен отпуск.Каква платена отпуска! Ако зависи от тях ще им плащаме, че им работим!

185

Анонимен

преди 4 години

Намирам пушенето за гнусен навик. Но това си е личен проблем на пушача. От друга страна това, че е натрапващ се на останалите навик е проблем на всички.Идеята е предложена с ясната представа, че яма как да премине подобен закон, по-скоро има за цел да усмива този жалък навик и за това го подкрепям. Въобще пушачите са като ***. Всички трябва да се съобразяваме с тях, щото им се *** някаква пръчка периодично.

184

Анонимен

преди 4 години

В Китай ако отидеш до тоалетна извън регламентирано време глобата е $8

183

Евало си веко

преди 4 години

до СмешковциЗа съжаление са малко мислещите хора като теб. Нещата са супер прости. Наистина е добре да се става и да се раздвижи човек за "една цигара време" . Ако не пуши е още по-добре. Аз имам колега дето ходи 3 пъти на ден да се изхожда в тоалетната. Аз ходя самао веднъж вкъщи преди работа.Тея как ще ги санкционираме?

182

Анонимен

преди 4 години

Интересно се заформя. В една фирмичка с цехче, пушачи и непушачи са наравно. Непушачите бият пуакалите през почивката, пушачите пушат. Ако хванат някой да пуши извън почивката му бият шута. И вярвам че е така не само там. Тъй че никой от на никой времето не отнема или добавя.Сега, че има работодатели, които позволяват нерегламентирани почивки на едни, а на други - не... това си е отделен проблем на самия работодател и не виждам защо държавата трябва да се меси.

181

Смешковци

преди 4 години

Доказано е, че ако се работи на компютър задължително трябва да ставаш на всеки 40-45 мин. от него. Дали си навън да пушиш или скатаваш по коридорите - няма значение, пак работата не се върши. Иначе, нищо не се казва за работодателите, които принуждават работници да не взимат отпуска повече от 10 дни и като за какпак и не плащат. За 2 дни отгоре - дори и непушач, няма кой да ме спре да излизам навън с пушачите и да почивам.

180

до до до съгласен

преди 4 години

ти тотално смени темата... просто си върши твойта част от работата и си почивай и живей здравословно. Пушачът с нищо не ти е длъжен щом предполагам не пуши в една стая с теб. За негова сметка си е дали работи добре и кво ще стане със здравето му. Ако много държиш на ефективната работа на фирмата ти стани Мениджър по качеството тогава

179

Анонимен

преди 4 години

Как ще се доказва - елементарно. Всеки началник знае кои кога излиза да пуши. Всеки началник има далавера да съкрати 2 дни отпуска. Ако някои не е съгласен едно бързо тестче и е готов. То затова заплащането трябва да е почасово, колкото си работил толкова да ти се плаща. Аз така процедирам за свършена работа, ако ти се бачка изкарваш 4к на месец, ако ти се пуши и обсъжда политиката и колко е зле 1к. Избора си е твои.

178

Не моа се запра

преди 4 години

Аз па съм голем любоФчия и всеки ден през работно време излазям в нерегламентирана почивка с жената на шефа ...;-)!

177

Анонимен

преди 4 години

Аз пък нямам Фейсбук и искам 5 дни повече отпуск!

176

Анонимен

преди 4 години

А как ще се докава кой е пушач? Някакви специални книжки ли ще раздава то Сиди? И въобще откъде се взе тоя, що не си ходи откъдето е дошъл да ръси мозък...

175

до до съгласен

преди 4 години

Ето с такова мислене няма да се оправиме. Аз лесно ще почивам, ами кой ще върши работа?? То се вижда по БВП-то, колко сме непродуктивни. После искаме заплата, ама инвеститорите искат свършена работа. Да не мрънкаме като кажат че в Бг произодителността на труда е ниска. Аз съм специализирал в Германия, и там си напичаш зaдниkа, а не колегата да пуши пък аз да не съм капо се мотам, на финала или ще ни изгонят или заплата нихт. И в блока ги мързи съседите да чистат зимата снега и всичко ни е така.

174

Qwerty

преди 4 години

Тогава нека има и поощрения за хората без Фейсбук...

173

Геле

преди 4 години

Елементарна сметка доказва обаче че пушачите чубят за година доста повече от два работни дни , които се признават бонус на непушачите: поне шест цигари по 10 минути са един час - на ден/ а те са повече от шест, но да приемем , че пушач губи по 1 час на ден да пуши/ - това са си 22 часа на месец - или 242 часа на година - т.е. - 30 работни дни по осем часа,Та тези два дни - са нищо в сравнение с реалната загуба на време при пушачите спрямо непушачите. Още от казармата пушачите печелеха яко