135

Див

преди 4 години

Много ме е жал за младите, които нямат никакъв шанс и продължават да напускат страната. Това е истината .Убиха труда на родителите и ги оставиха с по 200 -300лв пенсии а младите опорочиха и прокудиха за да останем безлюдна държава. Едно престъпление застрашаващо националната сигурност без да има наказани. А утре ще чакаме австрийците да ни оправят.

134

Анонимен

преди 4 години

Хора разберете, че това, че вие, приятелите ви получават 3000 лв. е чудесно, но проблемът е, че масата са ниско платени. 2. Разберете, че няма как всички да са топ квалифицирана, не и нужно, няма как да съществува такава държава. В Германия в зависимост от провинцията заплащането е мин. 9 до почти 10 ? на час, данъците до 40 % в зависимост от дан. клас, но има възможност за мен. джоб без данъци до 450 ? при същата ставка. И така с две работи дори и на мин. нето стигаш 2 000 ? и вече нагоре.

133

Норге

преди 4 години

До 139Както ти е написал 140,българския емигрант е най-големия инвеститор в България. Всеки месец пращам около 3000 лева. Тоест, плащам средно две заплати като в австрийската фирма. А сега нали се сещаш, че не съм само аз? Разликата е, че ние, емигрантите знаем цената на труда си, а в България хората работят за жълти стотинки. И за да ги получат, биват експлоатирани като роби. Ние не мрънкаме, но трябва да започнете да мрънкате вие, които все още сте там!

132

Абсурд

преди 4 години

Къде са тия австрийци,дето на търсят и не могат да на намерят.

131

Анонимен

преди 4 години

До Анонименами какво да ти кажа, докато има будали, ще има и тарикати :)

130

Анонимен

преди 4 години

Аз и мъжа ми работим за 700лв. Родителите ни взимат по 200лв пенсия. Това е положението в България за съжаление. За 1500лв заплата можем само да мечтаем тук..

129

Анонимен

преди 4 години

до 139Не мрънкаме, а ни е жал за вас и за родината. Не всеки има възможност още утре да си стегне куфарите и да забегне в чубжина. Ние там вече сме се очукали отдавна и сме се нагодили, пък и не ни прави впечетление. Все едно сме си удома. Вие там да му мислите с тези бандити. Ако не е стария ми баща, никога повече няма да ми стъпи крака в България. Свикнал си е там и не иска в чужбина. Създали сме си вече семейства и сме добре. Щом има работа и добро заплащане земята е една и съща. Радвайте се, че пращаме пари в тази банкрутирала държава.

128

Анонимен

преди 4 години

Гледам тук във форума всички "вземате" големи"заплати"в Германия,и за какво мрънкате тогава!

127

Норге

преди 4 години

Давали 1500 лева заплата и се чудят що няма кадри??? Ми няма да има! Щото няма луди, които да ви бачкат като хамали по складовете за мизерните ви заплати!

126

Анонимен

преди 4 години

до 135Тези Австрийски фирми са на бат ни Бойко, Ахмедчо и сие бандюги регестрирани в Австрия. И точно там в тези фирми са крадените пари на българския народ. Искат да ни плащат с нашите пари, но в мизерни сумички и да богатеят безвъзмезно. Хайде Бойко ела ме върни от Германия да ти пълна гушката. Нали така говорише - как ще ни върнеш в България. Гледай само да не ни измрат ридителите и да не спре кранчето, че тогава много бой ще ядеш...

125

До 107

преди 4 години

От тези 9млн , 1.5 бяха от малцинствата, така че не е много за хвалене.

124

Анонимен

преди 4 години

Кои са тези фирми?Посочете имената им!

123

Анонимен

преди 4 години

Много са ми смешни нашенците които ходят в Чехия, а пък чехи бачкат в Германия щото взимат тройно. А като дойдат нашенци от Чехия в Германия, гледат като извънземни и почват да се вайкат. Германците построили фабрики там и плащат на нашенците 850/900?, чехите са си шефчета и бачкат за двойно, а в Германия на 200км от там взимаш тройно. Кой както си го направи. В Холандия е добре, Норвегия също. В Англия бачкаш за сметките и заделяш нищо, за сам човек. За двойки без деца става, но те са вече аут.

122

Анонимен

преди 4 години

те па чак и електротехници искат за 1500 лева :))) преди време некакъв се жалваше че давал 1500 лева за заварчик и немало, ми нема да има, за тия работи в Германия се плаща по над 2500-3000 евро чисто

121

Анонимен

преди 4 години

Българските електротехници и работници за склад са в Австрия. Отдавна. Там работното време е от 9:00 до 16:00 часа, с 1 час обедна почивка, 2 почивни дни, дават им жилища, медицинските услуги са безплатни. Австриеца дава ли всичко това в Бг?

120

Анонимен

преди 4 години

Ми много ясно, що да Ви работи някой тука за 700 евро, като може да отиде в Австрия или Германия ида бачка за 2700 :))) па Вие си чаквайте некой специалист за 700 евраци

119

Анонимен

преди 4 години

до 122Взимам нето 3200?. Също така съм занаятчия. Мога и повече, но не съм толкова лаком. Нещо друго?

118

Анонимен

преди 4 години

1500 беше прилична заплата допреди 4 месеца.

117

Анонимен

преди 4 години

до 121От Англия, забегнах в Германия. Не само аз, ами да не ти разправям колко хиляди. От 20 години съм в чужби бе философе, ти ли ще ми разправяш как е по широкия свят. Бил съм в цяла Европа, но Германия си е Германия. А ти ако си от онези които обичат да си поспиват до късно и да не учат езика - простотията бългаска си е само твоя. Научил съм езика, странича от българи, взимам си хубава заплатка, обикалям си лятото по гръцките и испански острови и си живея живота омбре. И всичко това с яко бачкане и с юного пот на главата. От работа не се плаша и ме кара да се чуствам жив. Хайде бащице,

116

анон

преди 4 години

Ненормалници! Кой ще ви работи за 700 евро, бе??! Я виж в Германия колко получава един нормален човек! Много ви е мазен курбана, да ви работят за жълти стотинки! Кое по-напред ще си платиш с 1500 лева?! Алчни ко.пел.ета!