57

1212

преди 4 години

До алиПопитах те, какво очакваш да намериш в арменските архиви? Документи, че те са клали турците, че те са почнали първи ли? Кланетата започват с избиването на арменската интелигенция, това е обмислен и планиран процес, не е вакханалия по време на война.

56

Анонимен

преди 4 години

Ердо, ако не е Запада, ти до сега и кюрдите да си избил до крак !

55

Анонимен

преди 4 години

Американците вече открито се заяждат с Ердото. Той се обърна срещу тях, защото му организираха преврат и отказват да му продават определени оръжия.Ако ги принуди да напуснат Инджирлик и да местят ядрените боеприпаси, е мъртвец. Или ще му спретнат втори, успешен преврат, или ще последва съдбата на Уго Чавес и внезапната му смърт от рак.

54

1234

преди 4 години

Напротив точно арменците са клали мирното население!Де да има война с армения първи ще съм на фронта, за да се отмъстя на това варварско племе арменско!!!!

53

Анонимен

преди 4 години

,,Геноцидът" на еврозаселниците в Америките е като детска игра в сравнение с турският геноцид!Всъщност повечето индианци умират от непознатите болести донесени от европейците за които индианците нямат изграден имунитет!Не съм и чул да има някакви организации или държави , да искат признаване на геноцид.

52

Анонимен

преди 4 години

Има един потресаващ разказ на Джек Лондон, където индианците се събират на съвет на старейшините, накрая се скарват и се ръгат с ножовете в кръвожадното си опиянение. Всички първобитняци са били такива - викингите в Исландия са си разцепвали главите с брадва за нема нищо.

51

Данков

преди 4 години

Имало е геноцид над арменците, няма какво да си кривят душите турците.Обаче за индианците е прав Ердоган.Американците също не са цвете с отношението си в миналото към коренното население.

50

Анонимен

преди 4 години

бахахаха, тоя май много е пушил от лулата на мира!

49

1212

преди 4 години

До алиКакво точно очакваш да се открие в арменските архиви? Кланетата са ставали на територията на Османската империя, организирани от младотурците, ако не се лъжа. Дори и да е имало арменски банди, с какво са били виновни жените, старците и децата? Нека турците докажат масови жертви от цивилното турско население, избити от арменски бандити.

48

Sichtpunkt

преди 4 години

Индианците са били едни първобитни животни - жестоки, крадливи, вероломни.Това е вярно! Инките например ацтеките са принасяли в жертва дори деца. Всеки знае, че скалпа е бил трофей доказващ превъзходството над врага. Повечето хора са били скалпирвани живи.

47

ognyanz

преди 4 години

До Шоп: Избивани са, шопе, избивани са. Марк Твен пише статия за избиването на индианското племе Моро. Обкръжени в един каньон и избити до последния човек. Но е вярно, че избиването е било взаимно. По-слаби са се оказали индианците. Които са успели да избягат до Канада, са оцелели. Останалите (колкото са останали) са ги натикали в резервати.

46

Шоп

преди 4 години

Идеализирането на индианците идва от глупостите на Карл Май и преди това На Джеймс Фенимор Купър, които са играели по тънката струна на тогавашните толерасти. Фенимор Купър ласкае червенокожите, защото са помогнали на Великобритания да изгони французите от Канада, а Карл Май е писал по времето, когато "Германия търси място под слънцето" и се е водела антианглийска пропаганда.

45

1212

преди 4 години

Ами да си ги признаят взаимно геноцидите, ще им олекне.

44

Анонимен

преди 4 години

Ердоган: Турция може да признае геноцида на индианците в САЩТръмп: САЩ маже да признае Кюрдска демократична република !

43

Шоп

преди 4 години

Арменците също са си заслужили, което са получили, защото са се подвели по руски акъл.

42

Шоп

преди 4 години

Никакви индианци не са избивани.Самите индианци са нападали белите заселници и са изколвали цели семейства, отвличали за жени к деца и са ги държали с години по вигвамите. Има купища случаи на бели деца, отвлечени к израсли като индианци. Индианците са били едни първобитни животни - жестоки, крадливи, вероломни. И помежду си са се клали безогледно, такъв им е генът.

41

някой си

преди 4 години

Ха, ха...Коренното население преди индианците са били бизоните, ама белите заселници и тях избиват с огнестрелните оръжия...

40

Sichtpunkt

преди 4 години

Индианците са коренното население и на двете Америки (Северна и Южна). Името им е дадено от Христофор Колумб, като жители на земите които той е открил и е считал, че е открил Индия. Оттам и индианци, като името е обобщаващо за всички народи живеещи в Америките.Повтарям се!

39

Анонимен

преди 4 години

Ние, българите, официално се извинихме за възродителния процес. И президентът Стоянов, и вицепрезидентът Марин, и премиерът Станишев. А вие, анадолски кръволоци, кога ще се извините за еничерския корпус и българския геноцид?

38

Анонимен

преди 4 години

Прав е,но за арменците - не.