102

Истината

преди 4 години

С ФПЧ 1 печка колкото 18 коли, ама един друг път.Примерно леки и лекотоварни автомобили с Евро 4. При тях според теглото и вида на автомобила нормите за ФПЧ са до 0,025 мкг/км, 0,04 мкг/км и 0,06 мкг/км, а при тежкотоварните е повече, но се измерва по друг начин. Коя кола за база взима този умник? Нормите при другите евростандарти са други и за колите до 3,5 тона са между 0,25 мкг/км и 0,005 мкг/км, т.е разлика от 50 пъти,ако включим и товарните още повече. Кое взима за база този? Май товарните

101

тя

преди 4 години

Помните ли как чехски художник беше показал България в ЕС като клозет? Беше много прав , защото наистина сме клозета на Европа! Така я направиха 30 години родните политици от райска градина в клозет - събрахме изхвърлените коли на европейците , горим им *** с нищозни пенсии сме , не можем да си позволим еколгично отопление и ето резултата - висока смъртност !

100

шопендар

преди 4 години

разсъждавате много елементарно.една кола замърсява не само с отработеното гориво,износваНЕТО НА ГУМИТЕ Е НЕ ПО МАЛКО ОПАСНОи като се има в предвид че софия се мие редко,картинката е ясна.

99

Истината

преди 4 години

Абсурдно е твърдението, че с ФПЧ 1 печка замърсява колкото 18 автомобила. Както печките са различни и горят най-различни неща, така и автомобилите са много различни. Автомобил с Евро 1,2,3,5 и 6 замърсяват различно, при това зависи и от варианта на Евро стандарта според теглото и вида на автомобила. Същото е и с печките - имат или нямат филтър, какво гориво използват. Едно е да горят хубави дърва, съвсем друго е да горят гуми. Печка, в която гоярт гуми замърсява колкото 18000 леки коли с Евро 5.

98

Истината

преди 4 години

Според Евростат в Германия 42% от автомобилите са на 10 или повече години, т.е. стари. В Столична община били 40%! Столична община - град София, още 3 други града и 34 села.

97

Анонимен

преди 4 години

Кво беше - дишането на софийския въздух предпазва шопите от вредните кемтрейлс....

96

Абе

преди 4 години

Намериха начин да ни вземат пари и за въздуха. Мръсен бил правели го чист е затуй ето ти няколко милиончета на приятелски фирми и още няколко милиончета данъци от сиромасите да си раздадат за заплати и коледни премии. Че той въздуха си е все тоя и никога друг не е бил Софиянци когато искаме да подишаме ходиме на Витоша, ама тия с милиончетата сега са се засилили да я преградят и застроят та да могат и в бъдеще да ни продават "чист въздух". Честито на софиянци.

95

За печките

преди 4 години

Родените в квартал "Павлово" на София могат твърдо могат да заявят, че докато се топлихме на печки, горяши въглища и дърва, всичко беше много добре. После почнаха да горят гуми, дрехи, боядисани дограми, трафикът по околовръстното шосе стана нетърпим, всяко свободно място се застрои с блокове и с тях, и броят на колите и прекрасният ни квартал отиде на кино.Това е истината!

94

Анонимен

преди 4 години

Стига с тия изг---зици а ла Грета Тунберг

93

анонимен

преди 4 години

Като всички се бутат в 1 населено място заради работата естествено че ще е мръсно. Ако държавата раздаде земя и безлихвени гратисни кредити за дом и машини над 40% ще напуснат лудницата. Може да се вземе пример от Египет, Турция и Русия. Прави се лекарски кабинети, детски и училища както си ги имаше в всяко село и махала.Вс. Др. Е плащане пари на вятъра.

92

баба Дена

преди 4 години

Най- голям замърсител на въздуха е огромната индустрия на милиардерите,за да станат мултимилиардери...Л А К О М И Я Т А.....затрива света!?

91

Анонимен

преди 4 години

Mалките фини прахови частици 2.5 микрона се отделят колите евро 55 и 6. При колите евро 1 и 2 те са с по-големи размери и не попадат в белия дроб, тъй като се улавят още в носа.

90

анонимен

преди 4 години

Хиляди години народите са се топлили на каквото има в природата.

89

Анонимен

преди 4 години

в същият момент от институциите - замърсяване на въздуха няма и не е имало!

88

гост

преди 4 години

Да плащаш за въздух? Нещо не се връзва. С тия пари пречистват ли го? Как?

87

селянинът с колелото

преди 4 години

Абе, Ора, а на село кой мери ФПЧ, ВГЗ и т.н. Там сите сме на *** и ДРъва?А граждането бегат на село през уикенда и отпуската за чист въздух. Що така,а?Има нещо гнило, но не е в Дания ;)

86

noFreeman

преди 4 години

вместо да сочите квартали в Пловдив, напишете кой живее там и какво гори... не искам да бъда сравняван с ми-ри...зли-ви.те ви събратя гласуващи за все повече права как да живеят на гърба на работещия народ...

85

Джонко

преди 4 години

Ако тиквата беше направил Белене Аец, писни тока на дребни стотинки и забранявай всичко друго. ама той сумати и години умува ***

84

Я па я..!

преди 4 години

Пушенето. От пушачите идва цялата работа.

83

Анонимен

преди 4 години

Всичките печки и коли са по-малко от тезовете на Ковачки,които горят *** на италианската мафия,?а самолетите,които пръскат газове в небето и стоят часове?