53

Цветелин Кънчев

преди 4 години

До анонименСпада в детската смъртност отпреди 80-90 години се дължи най-вече на откриването на антибиотиците , подобрението на качеството на живот , подобрение в хигиенните навици на населението , течащата вода , сапуна и чак тогава бих сложил ваксините .

52

анонимна

преди 4 години

Аз също мисля, че антиваксърите са тарикати, тайно надяващи се другите да се ваксинират, лично аз съм го чувала от подобни, но нека да им припомня, че който копае гроб другиму, пада в него.......

51

До 47 / До 43

преди 4 години

Защо има такива деца ?! Нали ваксинките са безопасни, здравословни и полезни ???!

50

Анонимен

преди 4 години

Ромската детска смъртност не се дължи на заболявания, против които се прилагат задължителните ваксини, Лиле, а на ниска хигиена, вродени проблеми, свързани със зачеване в пияно състояние, след употреба на наркотици, на липсата на профилактика и адекватно своевременно решение.

49

анонимен

преди 4 години

До Кънчев - ами че те наистина наполовина са измрели, а в развитите страни не са измрели именно поради предшествуващо ваксиниране и подобрените условия!

48

Иван Малинкин

преди 4 години

Опасност има ДА ! И тя е за децата , които не са ваксинирани ! Другите да спят спокойно .... Стига пишете глупости .

47

До 43

преди 4 години

До ХанибалТочно заради тези деца, които не могат да бъдат ваксинирани поради някакви причини, трябва останалите да са ваксинирани, за да не се създават излишни рискове. Те са най-уязвимата група, не тези, които мама и тате не дават да се ваксинират, защото чули нещо някъде.

46

лили

преди 4 години

В действителност нашата сравнително висока детска смъртност се дължи не на това, че ваксините са задължителни, а на ромската детска смъртност , но това не се коментира много много , антиваксърите нищо не ги оправя, освен някоя страшна епидемия!

45

Цветелин Кънчев

преди 4 години

По блестящата логига Кунчев , децата в половината свят трябва да са измряли , защото контактуват със неваксинирани връсници . Само в 8 държави в ЕС има някои задължителни ваксини - 2-3 на брой ( едноваленти) .

44

анонимен

преди 4 години

До тази, която ме нарича *** - а ти явно си толкова умна, че не си загряла изобщо, че говоря само за тези болести, за които не ваксинирани! Наистина ще предизвикате епидемии с вашата простотия както е и сега в ромските махали, ако не знаете, точно там е най-голяма детската смъртност, я прочетете малко и се изразямайте по-нормално!

43

Ханибал

преди 4 години

Ей, мърморещи тролчета! Какво ви пречат децата на попа? Ако вашите ненагледни отрочета са ваксинирани, значи не могат да се разболеят. Какво ревете като ..утки тогава? Ами тия деца които не са ваксинирани по здравословни причини, те не са ли опасни,не пренасят ли зарази? ***.и.

42

явет

преди 4 години

По данни на великата СЗО - детска смъртност в развитите държави - най-висока в САЩ,където се поставят най-много ваксини на децата.Най-ниска в Япония,където се поставят най-малко ваксини на децата.

41

Стамат

преди 4 години

Мили родители, Съгласен съм с вас, но по съвсем различни причини.Има деца, малко на брой, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини. Неваксинираните деца на попа не са опасни за вашите деца. Вашите деца са ваксинирани. Опасни са за децата, които не са ваксинирани. Тях ги пази само вашето самосъзнание да си ваксинирате децата. За което ви благодаря. Не съм баща на такова дете, но си представям какво им е на родителите им...

40

Анонимен

преди 4 години

"То затова там където ваксините са Пожелателни има хиляди умрели деца."И каде е това?В Европа, например, в 10 държави със задължителни ваксини: Чехия, Унгария, Полша, Италия, Румъния, Словакия, Словения, Малта, Белгия и България. Очевидно не по фактора задължителност на ваксините държавите се подреждат по продължителност на живота и детска смъртност.Не си измисляйте доводи и не копи-пействайте такива, взети от нета - те са на неспециалисти и това личи, такива доводи са смешни.

39

Замислен

преди 4 години

Тия антиваксъри досега бяха просто досадни, но вече стават и опасни за околните! Никой не го принуждава да си ваксинира детето, но след като е потенциална вирусна бомба, да си го гледа в къщи !!!

38

Анонимен

преди 4 години

До 28Акъла ти явно не стига да разбереш че здравеопазването и социалната система я плащаме ние. Тоест от моите данъци се купуват ваксини за твоето дете, плаща му се държавната детска градина и т н т. Аз като данъкоплатец имам същите права като теб, без значение дали си ваксинирам или не децата. Ама си толкова *** ,че акъла ти не може да го побере това. Аз съм си платила прескъпо за здравеопазване и детска градина драги чрез моите данъци.

37

Анонимен

преди 4 години

"България е с най-висока детска смъртност в Европа, не говори лъжи!"Това обаче не се дължи на непоставените задължителни ваксини, нито на поставените такива.Дължи се на липсата на адекватна здравна помощ, която у нас е като всичко друго - чалга и менте!

36

29,

преди 4 години

Ми те това и пправят - на техните глави си е!Не разбирам това какво касае останалите!Освен да плещят, да се блещят и та трепят комплекси анонимно из нета, като се опитват да си качат самочувствието, групирайки се в нещо "про" и "анти" - само и само да са в група и говорят тежки приказки.

35

гледай и мисли

преди 4 години

До Анонимен 22Май чуденето ви е най-силната страна!?

34

До 27

преди 4 години

Това Кунчев ли ти го каза? България е с най-висока детска смъртност в Европа, не говори лъжи!