175

Гошо...Тъпото

преди 4 години

Технологията не е толкова...сложна,защото е продиктувана от...марсиянец и записана на...салфетка по време на...запой на шише водка с главния конструктор на Урал-маш.Детайлите се доуточняват в ход.След третото...изпитание,всичко ще е...гладко.

174

Анонимен

преди 4 години

Ама нали я гледахме как лети победоносно на онова видео? Сега пък прототип била ама нещо няма работещ двигател... Ама иначе непобедима... Руска работа.

173

Waffen SS

преди 4 години

"Какво знаем за "Буревестник", който причини един мини Чернобил?"Следва свободно съчинение по зададена тема ,с елементи на либерално-демократични фантазии.Защото както се казва нищо не се знае за "Буревестни",само слухове и догадки.На всичкото отгоре няма никаква радиоактивнаст,освен краткотраен пик с продължителност два часа.Сега скоро след филма "Чернобил",трябва добре да се подгрее населението,за да видят демократичните-неолиберали,колко лош и страшен е белият мечок.

172

Анонимен

преди 4 години

Интересно, в Росатом дали ще намерят други самоубийци да работят по този проект?

171

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 200Не знам за американците дали са имали тази технология, все пак става въпрос за далечната 1964, но със сигурно разбрахме, че руснаците в 2019 не знаят как се прави атомен двигател.

170

Анонимен

преди 4 години

По време на буря не се чете вестник!Е това знаем:)))

169

Буре Вестник

преди 4 години

Сигур фитила е бил къс и затва е гръмнала.

168

Антон

преди 4 години

До БобиЧовека най-вероятно има предвид американския проект Плутон който използва атомен двигател Tory-IIA. Двигателя между другото е успешен но по това време преценяват, че новите им балистични ракети ще свършат по-добра работа и затварят проекта през 1964 г.

167

Анонимен

преди 4 години

До Бобипросто престани да демонстрираш своето невежество, ПЛУТОН е американска програма за създаване на малка ядрена установка с цел използване на крилати ракети, от 1957-1964 година има 2 успешни опита, СЛАМ е програмата за конкретните ракети от същия период

166

Боби

преди 4 години

До Антон"Добре, да го наречем тогава можеше да стане само мини-Чернобил, нещо като малко бременна. Чернобил успя да зарази милиони квадратни километри а Буревестник ако беше гръмнал на 10 хиляди метра височина щеше да зарази само няколко десетки или стотици хиляди квадратни километра. Малко радиация даже е полезна, нали?"Антоне и ти ли? МАЩАБЧернобил 192т Уран запечатани в касети по два тона като урана във всяка касета е 400кг примерноБуревестник има на борда си 3-4 грама Уран/Плутонии

165

Боби

преди 4 години

До Анонимен"пънат се да копират американския проект плутон и слам... отделен въпрос е че самите ракети са лесна мишена за самолетите"Ето ОЩЕ ЕДИН ЕКСПЕРТ КОЙТО НЕ СИ ПРЕДСТАВЯ МАЩАБИТЕ1. Плутон е френска ядрена ракета с обсег 120км2. СЛАМ е сухопътна версия на морския Харпун(120-200км) с по-големи криле и обсег маса БЧ 100кг като не нарушава договора за РСМОД - макс стреля на 500кмБуревесник има такъв обсег че може да влети на територията на САЩ от Мексико - прехващачи там има ли?

164

Антон

преди 4 години

До Боби 195Добре, да го наречем тогава можеше да стане само мини-Чернобил, нещо като малко бременна. Чернобил успя да зарази милиони квадратни километри а Буревестник ако беше гръмнал на 10 хиляди метра височина щеше да зарази само няколко десетки или стотици хиляди квадратни километра. Малко радиация даже е полезна, нали?

163

Анонимен

преди 4 години

На е деня на приятелите на Шорос !! Ще клъвнат някой зелен гущер

162

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Пак добре, че разрушения реактор е паднал във водата а не на сушата, тогава наистина щяхме да говорим за Чернобил 2. Дано са си извадили урок за в бъдеще."Добре е Анонимни ЕКСПЕРТЕ да четеш коментари и специализирана литература преди да се ИЗЛАГАШ В ЕФИР.Целия ядрен реактор на Буревесника има маса макс 500кг с активното вещество няколко грама и сумата ти топлопроводящи метални елементиМАЩАБЯдрения реактор Ченобил - 192т Уран, Няколко хиляди тона само активната зона тежи

161

Антон

преди 4 години

Доналд Тръмп не говори празни приказки, че са научили много от проваления тест. По анализа на изотопите разпръснати в атмосферата след експлозията могат да разберат точно какво гориво използва ракетата.

160

Анонимен

преди 4 години

пънат се да копират американския проект плутон и слам, който между впрочем е от преди 50-60 години, и е прекратен точно поради причината за радиоактивно замърсяване, отделен въпрос е че самите ракети са лесна мишена за самолетите

159

Боби

преди 4 години

До АнтонКак е възможна подобна безотговорност - да правят подобни тестове само на 30 км от населено място?Антоне да си се замислял тези градчета в далечня див Север защо са се пръкнали? Обслужвали са в нашия случай полигона на ВВС/ВКС/ВМС за изпитания на ракети. И морския полигон за ВМС други оръжия.

158

Анонимен

преди 4 години

Пак добре, че разрушения реактор е паднал във водата а не на сушата, тогава наистина щяхме да говорим за Чернобил 2. Дано са си извадили урок за в бъдеще.

157

Боби

преди 4 години

До Анонимен"САЩ ще изтребят руснаците преди да са стигнали близо до работещ екземпляр.Вече няма договор, който да ги ограничава.Отварят старите проекти и са готови"Анонимни Твърдогоривната ракета СС-20 "Пионер" която е СССР отговор на Пършинг 1 и 2 според специалистите може да се поднови производството и за 4-6м след решение на правителството - тоест запазили са производствените съоръженияПионер е първата стратегическа ракета монтирана на Камион - реално е неоткриваема след като излезе от

156

Нема страшно

преди 4 години

*** пак ще покаже мултик че всичко работи без проблеми ;))