28

Анонимен

преди 5 години

Всъщност войната е между САЩ и Германия .Тези държави воюваха на два фронта и се съревноваваха за световно лидерство.Победи Америка .

27

до 21 от славянин

преди 5 години

На източният фронт Вермахтът през ВСВ държи 184 дивизии плюс още 53 дивизии на неговите съюзници - общо - 237 дивизии, на западният фронт - 23 дивизии! Съотношение 10 към 1, това мисля е предостатъчно да си направиш простата кифладжийска сметка кой е истинският победител на хитлеристите през ВСВ! А и има архиви на немски войници и офицери от боевете на източният фронт, там те съвсем ясно си казват, че такъв противник като руснаците те даже не са и сънували че могат да имат!

26

Петров

преди 5 години

Нагло-саксите чакаха 3 години СССР да се удави в собствената си кръв и като видяха че това не става, а обратно - СССР ще смаже Германия от която западните армии бягат през глава и ще излезе на Ламанша, решиха да правят "десант". През декември 1944 нагло-саксите са се придвижили едва на 200 км навътре във Франция,като само при Арденската операция дават 200 000 души пленници срещу 16 годишни хитлер югенди. Толкова за "великите" нагло- саксонски армии.

25

Анонимен

преди 5 години

до 20..ученик си бе дечо..И правиш обръщение с " КО"? Казва се И какво? С "КО" можеш да се обръщаш само към съучениците си! Ама да казваш на всеслушание КО? Е просташко!!!! -:) Леле лелееее.... "демократична младеж" Американофилчета!

24

Анонимен

преди 5 години

Що говорите наизуст русофилите .Помощта на Сащ за СССР е определяща за победата и на изток .Без нея да сте загубили .Закона заем наем да сте чували .По него СССР получава нечувани количества танкове ,самолети и автомобили .Сталин е нетърпелив за втори фронт през 1942 ,но през 1944 не е бил толкова защото си е правел някакви сметки .Но пък втория фронт вече е съществувал в Италия 43 .А операцията във Франция е договорена в Техеран.Няма как 1942 г Америка да отвори втори фронт при блокадата в Атла

23

Анонимен

преди 5 години

Социалистическата пропаганда ряпа да яде. Едно време поне хората можеха спокойно да се майтапят на простотиите им.

22

Патриот

преди 5 години

ФАЩ до последно са въртяли бизнес и с нацистка Германия и с СССР после когато втоприте собственоръчно обръщат хода на войнат кварачовците изведнъж стават анти-нацистки разбираш ли!Даже дядото на ДЖ.Буш ,Прескот Буш продаваше петрол на нацитата а Ай Би Ем снабдяваше концентрационните лагери с изчислителни машини да водат текучеството затворниците !

21

Българин

преди 5 години

Aко Ние, Българите от Обединено Царство България и нашите съзници Националсоциалистическа Обединена Германия бяхме победили във войната, сега България щеше да бъде една от най-великите държави на света, а човечеството да добрува! Но, уви, загубихме войната, Злото процъфтя, а Германия и България почти унищожени, а в училищата ни учат нас и децата ни кошер история и за "Холокоста"! Но, ние Българите знаем кой беше Фюрера, обичаме го и го носим в сърцата си! Дано Бог да пази Отечеството ни! Амин!

20

Анонимен

преди 5 години

Англичаните не са били съюзници с никого, при отстъплението при Дънкърк през 1940 са евакуирали първо британските части, а тези французи, които в паниката си са се опитвали да се качат на барджите са били разстрелвани. Така от "съюзническите" сили са успели да се евакуират само британските части и малка част французи, останалите французи и белгийци са се предали на немците, тъй като са били изоставени. Немците нарочно са забвили настъплението там, защото са видяли какво става и са проявили съчув

19

Анонимен

преди 5 години

Най слабата държава през ВСВ от големите е Русия. Япония се бие 4 години . Германия мачка 4 гпдини . Англия се бие 4 години 2 от тях сама с Хитлер. Русия няма ввс, няма флот , няма и модерно оръжие. Ако войната беше Германия - Русия ..щеше да свърши за 2 месеца. За колкото и Хитлер се разходи до Москва. Единственият страх на Хитлер е САЩ и той го казва . Без самолетите на САЩ и тоталното бомбардиране на Германия ...рашкотее щяха да си седат зад Москва и да чакат с години.

18

Анонимен

преди 5 години

До Патриотнаглите янки трябва да защитават СССР ли?И за ко?Докато не се случва Пърл Харбър.

17

до 12 от славянин

преди 5 години

''Една от великите дати през ВСВ. САЩ размазват вермахта и му чупят краката . После и го довършват. След което стават империята и то заслужено.''Ха-ха-ха, по това време Вермахтът е вече размазан от Червената армия и говедарите от страх да не стигне до Ла-Манша провеждат тази ''велика'' операция! А през август следващата година Червената армия трябваше да попилее и Квантунската армия в Манджурия понеже говедарите нямаха нито гръбнака, нито топките да го направят!

16

Анонимен

преди 5 години

Американците видяха, че руснаците превзеха Германия и решиха да дойдат да оберат славата и германските учени.

15

Патриот

преди 5 години

наглите янки до последно са чакали как ще се развие войната и ,кой ще вземе превес за да се съюзат с него !Великият СССР за пръв път обръща немците в бяг и тогава краварчовците се включват !Както каза колегата по-долу най големите загуби на Вермахта са на източният фронт!

14

Анонимен

преди 5 години

Хитлер няма войски на източния фронт след като започва войната със САЩ. Леко си неук за войната. Как точно русияя се върна в играта след като 2 години се крие зад Москва докато хитлер трепе Сталин град ? Айде обясни ни велики учителю :) Образовай се малко САЩ доставя самолети , танкове, моници и храна на русия . За да започне настъпление от изток , а тя почва да се разправя с Полша за втори път. Седи със месеци на река до град В Полша. Докато Съюзниците водят война.

13

българин

преди 5 години

Додо ли си БЕБО ли си не знам.Но по добре си напиши ника ДЕЧО! Войните не са се "замисляли" по него време! Америка може и да замисля война срещу Русия в днешно време "опасвайки я" с "членки" голи натовски.Но по него време Сталин едва ли е казал на Хитлер.."Моля ти се нападни ни"! Америка американофилче малко.Се включва във войната едва.Когато се вижда победата на Русия над Хитлериска Германия.А "съюзниците" американци и всякакви.са стреляли на сляпо.За това има много жертви цивилни! Почети де!

12

Анонимен

преди 5 години

В Ялта американците пък опитаха да отърват и източна Европа.Подготвиха стратегията за Студената война .Руснаците си мислят колко наивни са янките вярващи на хартии и договори и това им отвори Студената война.

11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНормално, след като 95 % от Вермахта е бил унищожен на Източния фронт, и краварите пак с 300 зора са окупирали Западна Европа....

10

Анонимен

преди 5 години

СССР не изнася НИЩО . 2 гпдини се крие в Москва докато Англия сама се бие с вермахта. След което САЩ въоръжава русия защото тя няма нищо. После САЩ и Англия почват война в атлантическия океан с корабите на Хитлер . След като го разбиват САЩ доставя 15 хиляди самолета в Англия, танкове и оръжие и чупи врата на Хитлер. Русия през цялото време трепе поляци вместо да удари Хитлер ...влиза в Германия чак когато хитлер е унищожен от САЩ. Това е истината. Само да си кажем Украйниците жертват 15мил

9

Анонимен

преди 5 години

Сталин колко руснаци е избил знаете ли?Ами великият им генерал жуков?Само за да си тества военната стратегия за една седмица е направил така че да умрат 200 000 от неговите войници.Когато близки по неговият ранг които не можел да разстреля защото задават неудобни въпроси му направили забележка,че 50000 войници дневно са неприемливи загуби оня махнал с ръка и казал "какво значение има утре бабите ще родят нови"В същото време е крадял копринени завеси,килими и златни украшения за което е и арестув