40

Анонимен

преди 5 години

Те винаги се бият до смърт защото техните началници ги разстрелват в противен случай ,а и живота им в Русия...немам думи---иначе са много миролюбиви..

39

Кристиан Борисов

преди 5 години

До коментар номер 45!Най-сложните и скъпи кораби за проектиране и изграждане са Ледоразбивачите било атомен или мазутен поради сложната конструкция! Тези плавателни съдове имат строго определени и фиксирани международни параметри и всяка една страна е длъжна да се съобразява с тях! Ледът не е играчка...на места бордовата шапка е по-дебела от Еверест и е нужен Ледоразбивач от най-висок клас за да я разбива и то в продължение на десетилетия без да му се извършва поддръжка!

38

Анонимен

преди 5 години

От статията разбрах че американците не могат да построят истински ледоразбивач. Американците имат 10 атомни самолетоносача плюд 9 кораба с палубна авиация, които поради различното им оперативно предназначение не се водят самолетоносачи. Руснаците имат един самолетоносач, който е на сух док със счупена палуба. Някой по-запознат може ли да обясни защо атомен ледоразбивач ще е по-сложен за изработка от атомен самолетоносач?

37

Мен

преди 5 години

До 37 виждал ли си глобус или карта на света

36

Анонимен

преди 5 години

Каквито и богатства да вземат и да имат- все ще са бедни щото се краде и фалитът е най- голямата заплаха за руснаците

35

бай ганю

преди 5 години

това парче земя не е ли ничие? какви са правилата на заграбване там някой знае ли?мислех че всяка държава може да стъпва там и претендира че има собственна част.не е ясно защо са и на русия толкова голям брой ледоразбивачи с каква цел ?този човек говори в стил ссср много глупости.първо конфликт за тази земя на север няма да има и второ би трябвало да има някакви правила по които територии се обособяват като собственностна една или друга държава или русия пак иска да заобикаля правила

34

Анонимен

преди 5 години

До КЛИМЕНТ ВАСИЛЛИСА представете си ако имаха и АЛЯСКА, както и Архипелага СВАЛБАРД, който е бил Руско Притежание за 100 години, но после Русия го дава без нищо на Норвегия .а представяш ли си ако Сибир стане китайски?

33

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 27Поне се знае къде отиват парите на руснаците.Във въоражаване и разработката на нови оръжия, които Мосфилм презентира редовно по поръчка на анимационно космическите войски.

32

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33защото османеца дебне всеки божи ден за апетитна и плодородна БългарияАбе интересно!Постоянно ревете, че внасяме домати и плодове от Турция ама Турция нямала плодородни земи и искала нашите!?Кайсиите, Прасковите и Ананасите сигурно ги гледат върху камъни?

31

Анонимен

преди 5 години

Джуджето Русия пак се пъне, пак подксача в опит някой да го помисли за голяма сила. САЩ и Китай, ако си поставят за цел ще издухат Русия във всяка точка на света. Няма как водкаджиите с пробития си джоб, да се мерят със световните сили.

30

Здрасти

преди 5 години

В битка за пустинята и нефт САЩ 20 страни а Русия нула

29

КЛИМЕНТ ВАСИЛЛИС

преди 5 години

Както знаем от география и физикогеография, При Полюсите земята става по сплескана и видимо по-малка..И на 90* градус изчезва и свършва ширината запад-изтокРоссия притежава най-голямата част от тази торта. Ако я разрежем от полюса, Руската част заема почти половината от Глобусния северен ПОЛЮС !А представете си ако имаха и АЛЯСКА, както и Архипелага СВАЛБАРД, който е бил Руско Притежание за 100 години, но после Русия го дава без нищо на Норвегия .

28

анонимен

преди 5 години

Северният морски път е руски и се подържа от руснаците ако 2 дни не мине ледоразбивач той ще замръзне и ще се затвори.Естествено те трябва да знят предварително кой и кога ще мине през него за да се изчисли трафика за разминавне.Другите защо не си направят по на север път,ЗАЩОТО НЕМОГАТ НЯМАТ ТАКИВА КОРАБИ а и руската територия там е най голяма и те трябва да знаят кой е там и със каква цел.

27

Анонимен

преди 5 години

А бати Бойко лукчето, защо не каже когато влизахме в НАТО, къде под земята скриха атомните бойни главички дадени ни от не братска Русия , и как унищожиха пред телевизии на полигони един куп старо желязо... .Вярвам, че вече са продадени на трети страни... , дано да не са, защото османеца дебне всеки божи ден за апетитна и плодородна България . А американците един читав самолет не искат да ни дадат...

26

Анонимен

преди 5 години

Повече са .Вече може да са и 141.

25

КЛИМЕНТ ВАСИЛЛИС

преди 5 години

Царя Ослободитель Александрос 2, хариза на ЕЙБРАХАМ ЛИНКЪЛН ЦЯЛА АЛЯСКА + АЛЕУТСКАТА ВЕРИГА ОСТРОВИ, ЗА 7.4 милиона долларес (а тогава долара е бил куп хартия или шума по-точно)..ЕИ ТОВА , ЗАЕДНО СЪС ЛЕНИН -- който ПОДПИСА БРЕСТ-ЛИТОВСКИЯ ДОГОВОР == СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РУСКИ ПРЕДАТЕЛИ....ПО-ГОЛЕМИ ОТ ГОРБАЧАВ И ЕЛЦИН. Горбачав имаше малка вина. Голямата вина е на Елцин. които сам изведе РСФСР ОТ СЪСТАВА НА СССР НА 16 ЮНИ 1990 Г...ТОЕСТ САМ СИ ТЕГЛИ НОЖА НА ВРАТА .

24

Анонимен

преди 5 години

41 ледоразбивачи срещу 6?! Господи кой ще спре накрая руската агресия, кой??? Или може пък на америка да не и трябват ледоразбивачи в лос анжелес или в мексиканския залив? Не издържаме вече от стрес, но ще гласуваме за Герп

23

Анонимен

преди 5 години

Ама денги нет! Тез кораби не вървят на рубли

22

Анонимен

преди 5 години

До винДобре ве дядо, ние през деветдесетте не сме видяли нищо, само вие преди 89-та . Едно е подготовка, друго е да участваш в реални действия - не го забравяй.

21

Анонимен

преди 5 години

Поне се знае къде отиват парите на руснаците.Във въоражаване и разработката на нови оръжия.Затова има и много мизерстващи хора.А у нас какво да кажем.Къде отиват наще пари?