110

Анонимен

преди 5 години

ЖИВЕЕШ В ЕВРОПА КУПУВАШ САМОЛЕТИ ОТ САЩ...ТВА НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА

109

Анонимен

преди 5 години

Миналата година си купих чисто нов Голф модел 1970 върви като пушка нищо му няма. Та така и със Ф16.

108

до х

преди 5 години

та кое им е еднсквото, я да чуем щото не го виждаме.

107

Анонимен

преди 5 години

По същия начин първия съветски бомбардировач способен да носи ядрена бомба (Ту-4) е пълно копие на американския Б-29. По време на войната три Б-29 се отклоняват от курса и кацат принудително в далечния изток. Въпреки протестите на американците (съюзници и помагачи на СССР по това време) самолетите никога не са върнати а са били разглобени и копирани на 100% болтче по болтче.

106

Анонимен

преди 5 години

КАРАКАЧАНОВ ЩО НЕ ПИТАШ ЛОКХИИД-МАРТИН ЗА ЛИЦЕНЗИ БЕДА БАЧКА ВМЗ-ТО.....НАЛИ ФИ16 СИ КУПУВАМЕ

105

Каскет

преди 5 години

Ако не плащаш ще си вечно надупен на някой и повече от АК-47 никога няма да произведеш нищо. Кой вече ще ти даде нови технологии в ръцете, никой ? Aко утре руснаците произведат по добър автомат АК-47 умира Още дълго ще купуваме самолети от 1970г за 2 млрд. Те заводите му ще умрат щото ще остареят. Как ще вземеш лиценз за производство на нов модел танк например връзваш си ръцете отвсякъде.

104

Анонимен

преди 5 години

Другите го спъваха,я вие направо го загробихте.

103

х

преди 5 години

Sturmgewehr 44 и ак 47 нямат нищо общо, еднакви са само на 95 %преди ак 47 калашников не е създал каквото и да било, след ак 47 е създал още повече нищо.наистина големите оръжейни конструктори шпагин и токарев са си правили кодоши с него, та за малко сталин да ги прати в сибир.

102

До 116

преди 5 години

Значи ако въобще трябва да плащаме лиценз за производството на АК-47, дефакто трябва да пращаме парите на германците. Благодаря за информацията, не знаех.

101

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен - Русия води хибридни война срещу България а нашите служби пак нищо не видели, не чули не разбрали.Още не се ли усъмняваш дали там не действат внедрени руски или русофилски диверсанти

100

до 119

преди 5 години

оффф хайде клишета хуго муго ,като го е изобретил да са си го направили в Германия.

99

Анонимен

преди 5 години

Американците навремето поне имаха доблестта публично да признаят приноса на Вернер фон Браун в тяхното ракетостроене. Даже го бяха направили съвсем официално началник на лунната програма Аполо. От друга страна руснаците сложиха този тракторист Калашников като лице на АК-47 въпреки, че автомата реално е изобретен от Хюго Шмайзер. Звучи много добре, ето обикновен човек от народа, тракторист създаде най-добрия автомат в света.

98

Анонимен

преди 5 години

През войната са произведени 1 милион автомати Шмайзер (Sturmgewehr 44) срещу 5 милиона автомати Шпагин. Sturmgewehr 44 няма нищо общщо с основния принцип на авт. Калашников

97

Русофил-Анипатриот

преди 5 години

Вчера се събрахме няколко приятели да празнуваме празника на окупаторите от Червената Армия. Надяваме се скоро пак да ги видим от другата страна на Дунава.

96

х

преди 5 години

Тъй наречения автомат калашников е немска щурмова пушка,създадената от големия оръжейник д-р, инж. Шмайзер,използвана от вермахта през 1943 - 1945 г.Шмайзер е пленен от руснаците,които са го държали в плен 2 г. докато доизпипа технологията за производство,на иначе страхотното оръжие.Що се отнася до цървула калашников,той е полуграмотен тракторист с 6 ти клас образование. Патронът 7,62 е руски калибър от 19 век,аналогичния немски е 8 мм.,а френско-белгийския е 7,65, те са почти еднакви.

95

Анонимен

преди 5 години

болен талибански мозък

94

Анонимен

преди 5 години

Sturmgewehr 44 е първия успешен автомат използващ междинен 7.92мм патрон. Произвежда се масово в края на войната но идва твърде късно за да обърне хода на бойните действия.

93

Абе

преди 5 години

Русите хем са неграмотни, хем са крадци, а и са най- големите врагове на България.

92

Анонимен

преди 5 години

Като говориш за хибридни войни, можеш ли да дадеш дефиниция какво е това, защото има и хибридна царевица

91

Анонимен

преди 5 години

Русия води хибридни война срещу България а нашите служби пак нищо не видели, не чули не разбрали. Докога ще профължаваме да храним тези търтеи без никакъв резултат!!