24

до 11

преди 5 години

Никой не им пречи на Венецуела да си развива нефтената индустрия. Просто нямат нито познанията, нито технологията, нито мениджмънта да го правят ефикасно. На комунистите все някой друг им е виновен, все трябва да имат враг, който им пречи да просперират иначе ще им лъснат насраните некомпетентни ***. Жалко за обикновенните венецуелци. Изнесоха/изгониха се чуждите компании с капитал и разработената технология и се видя мадуровците как само са чакали наготово от концесионни такси.

23

Евреите грабят

преди 5 години

До Ей така се правицелия свят !как става така че държавите богати на ресурси живеят най-бедно, западните овце от европа живеят добрекак става така че най-мощните икономики като Китай, Русия, Турция едва успяват да покрият разходите си а европа която не произвежда нищо е богата ето това е юдо-масонския нов световен ред който трябва и ще разрушим на всяка цена !!!

22

Анонимен

преди 5 години

САЩ бомбардираха България и избиха близо 5 хил цивилно население в София.

21

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАбе след войната САЩ помагат на Западна Европа а СССР на Източна.САЩ не са помагали на СССР и Източна Европа и на Западна Европа. САЩ напечатаха нови долари без покритие и ги дадоха кредит на Западма Европа и Германия да плаща за възстановяването след войната - План Марша - със същия успех и Западна Европа можеше да си напечата местна валута. Но така доларът беше инфилтриран в икономиката на Европа и стана световна валута.

20

Ей така се прави

преди 5 години

Как се гепят ресурсите на богата петролна държава:1. Набелязваш държава като Венецуела например.2. Поставяш марионетна опозиция, на която плащаш яко кинти.3. Организираш протести. Народът вика: "Оставка Мадуро! Долу!"4. Сваляш Мадуро и признаваш марионетката за президент.5. Възстановяваш икономиката, която преди това си помогнал да се съсипе.6. Американски фирми печелят достъп до петрола. Венецуела няма пари, затова ще си плаща с петрол.7. Цокаш на аванта от чуждите ресурси.

19

Анонимен

преди 5 години

Интересно как демократичните САЩ са първи в света по производство на петрол, а 42 милиона американци, 1.5 пъти повече от населението на Венецуела, гладуват и живеят само благодарение на купоните за храна които им отпуска правителството.

18

ти тъп ли си

преди 5 години

До Анонимен"САЩ са най-големият производител на нефт в света"САЩ са една празна черупка в момента - евреите изнесоха всичко !САЩ не произвеждат и 1/4 от нефта който им е нужен !не вярвай на еврейската пропаганда !

17

Анонимен

преди 5 години

Абе след войната САЩ помагат на Западна Европа а СССР на Източна. Всички знаем къде са Германия и другите и къде сме ние. Венецуелците май не искат да са като българите с Русия и гладни и бедни.

16

Анонимен

преди 5 години

САЩ нямали технологии...

15

Анонимен

преди 5 години

Интересно защо комунистическите държави винаги са бедни и се оплакват от силните капиталисти? Защо Венецуела не удари едно ембарго на САЩ и да се срине долара?

14

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБрех тоз ми ти Мадуро! Не си дава нефта точно както като Саддам и Асад и туй-то.------------На САЩ не им е притрябвал нефта, САЩ са най-големият производител на нефт в света. САЩ искат да контролират страните които имат нефт защото нефтът се търгува с долари, и ако САЩ загубят този контрол ще се сринат, САЩ нямат икономика и технологии да се развиват а в същото време са затънали в дългове, живеят единствено от долара който е световна резервна валута.

13

Анонимен

преди 5 години

Мадуро да си яде ..... ушите.

12

Анонимен

преди 5 години

Дългата ръка на Шорош и другите ционистки бандюги.

11

Додо

преди 5 години

"Идва Венецуелска пролет?"========================За венецуалска незнам, но със сигурност през 2019 иде европейска. Демек на ЕС.

10

Анонимен

преди 5 години

Нефта не могат да го разработят защото постоянно са под натиск и санкции. САЩ изнасят много повече нефт от Венецуела. Дори Нигерия и Ангола изнасят повече нефт от Венецуела. А Венецуела има страшно много нефт, ако почнат да изнасят на пълен капацитет ще станат една от най-богатите страни а САЩ не им изнася, Южна Америка трябва да е бедна, още повече богати страни управлявани от социалисти не са по вкуса на САЩ.

9

Анонимен

преди 5 години

Мадуро ако беше читав нямаше да го тормозят. Те не стават за нищо разни диктатори и после американците са виновни. При брадатите примерно винаги работи това и са винаги в ***. При немците и японците не работи и са си добре ама интелекта там е по сериозен

8

Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ

преди 5 години

Където са пипнали мръсните ционистки ръчички трева не никне - Либия, Сирия, Ирак, Украйна....сега Венецуела. Където има петрол, там са хулиганите.

7

Анонимен

преди 5 години

Брех тоз ми ти Мадуро! Не си дава нефта точно както като Саддам и Асад и туй-то. Сащ искат да им докарат демокрация, а тия се дърпат.По-натам сценария е известен.

6

Анонимен

преди 5 години

Чили е бедна като България.

5

Евреите не можаха

преди 5 години

да разграбят Венецуела така както разграбиха Арабския святпрез 2012 във Венецуела бяха открити петролни залежи по-големи от залежите на Саудиска арабия ясно ли ви е защо евреите организират преврат след преврат там !?