81

бай онзи

преди 5 години

от 10 години имам собствено жилище в София на мое име - познайте дали имам адресна регустрация там ? Утре решавам "Баста" и дотам ....

80

Дедо

преди 5 години

До Жоро 68Избори идват!Трябва да се сбира електората и да гласува!А това,че не знаят да говорят и пишат на български е без значение!

79

The real Man 2

преди 5 години

жилищата верно поскъпнаха,обаче диалектичните девойчета прииждат и са лесно достъпни.... почти безплатни....

78

Баровеца

преди 5 години

Много съм доволен. В офиса ми прииждат девойчета от село да търсят работа. Подбирам хубавките и съм си направил нещо като харем. В момента съм с три. Много ме кефят с различните си диалекти. Март ще ходя с едната на круиз. С другата ще съм на море във вилата в Гърция през лятото. С третата есента ще поджиткам из Италия и Южна Франция. Всяка се старае защото конкуренцията е голяма.

77

спас

преди 5 години

кви са тея глупости ве варна нараснала с 123000 русе с 90000 а кърджали с 70000 ха ха че то по бързо ръстат от токио и исанбул ве егати и щуротията

76

Анонимен

преди 5 години

До кореняк Карам Range Rover, не се тревожи ;)

75

до 83

преди 5 години

Преднамерена липса на политика за рег развитие. Преднамерена и спусната на колонията отвън, от фактическите управници!

74

Анонимен

преди 5 години

Логична последица от липсата на каквато и да е политика за развитие на регионите.

73

Анонимен

преди 5 години

До 11 81В малките градове са останали само нискообразовани и неквалифицирани хора. Всяка фирма проучва първо пазара на труда и тогава прави инвенстиция.

72

11

преди 5 години

Като няма работа по малките градове ще е така. Аз ако имам работа в малкия град и имам добри приходи - никога няма да си губя времето с места като София...

71

по-спокойно

преди 5 години

Вчера говорих с финландец от Хелзинки, който посещава София за първи път и сравнявахме разни неща между двете столици. Оказва се, че и във Финландия е същото - всичко живо се е струпало в Хелзинки, а провницията им е обезлюдена. Вярно, че там и климатът стимулира допълнително (Хелзинки е на юг), но това е световна тенденция, да се скупчваме. В крайна сметка да благодарим, че прииждат провинциалисти с всичките им кусури, а не бежанци и дано остане така.

70

Анонимен

преди 5 години

Аз на повечето в метрото и по магизините не им разбирам като говорят.Все едно, че не съм си в София, а в чужда държава.То е едно ецанье, мецанье, ум да ти зайде.Особено смешни са ми кифлите от село, които ходят важно и разгащени в моловете.

69

Ура, дрогаре

преди 5 години

Мръсно и грозно градче е София. Някога е била за пример, строена от австрийски архитекти. Зелена. После идват полуграмотните плъхoве, събарят къщите на хората и на тяхно място строят комуналки и ги набутват в апартаментчета. Красивия софийски център е съборен и на негово място построяват депресарските грозилища около цум, а по-късно и ндк. Сега София изглежда като Магнитогорск - кoчина.

68

Гошо...Тъпото

преди 5 години

В метрополията е...тясно за всички...желаещи.Независимо от това...заповядайте тук,има още...незастроени градинки и детски площадки.Скоро минах по ул.Цар Симеон пеш,беше невъзможно да се вървя от паркирани коли.Представих си как живеят хората в околните стари кооперации и ме побиха...тръпки.Но идвайте...идвайте;в комплекс Манастирски Ливади,има още...ливади за застрояване...кал и тръне има колкото искаш,но сме в Метрополията и калта е...специална.

67

Анонимен

преди 5 години

Сравнявайки колко просяци и бездомници има по улиците сега и преди 30 години, бих казал, че сега хората живеещи в София са 1000000 пъти повече от преди 30 години.

66

77 продължение

преди 5 години

... но не разбирам защо е необходимо при съвременните технологии човек да се претрепва от пътуване до София, ако работи в офис. Време е да се въведе масово дистанционна работа от дома във всички професии, които позволяват това. Относно заплатите: редно е да цитират медианата, а не средната стойност, която е такава заради кръгчетата около властта.

65

Анонимен

преди 5 години

Крайно време е в България да се започне да се води вярна статистика за живеещите. Огромната грешка в броя на живеещите в дадено населено място идва от избягалите за постоянно от България, които продължават да се водят на постоянен адрес в имот, който може и да е продаден отдавна. Втората голяма грешка идва от живеещите без регистрация, но тази грешка е значително по-малка от първата грешка. Живеещите в чужбина продължават да имат постоянен адрес в България, защото нещата не са уредени в закона.

64

софиянка до 71

преди 5 години

Не е само наема, качеството на живот в тукашната лудница е много спорно. Вярно е, че има опера и театри, но човек ги посещава 3-4 пъти годишно, а се бута в навалицата и диша мръсния въздух през цялото време. Статията е пълна с неточности. Статистическите данни са изкривени заради босовете в държ администрация и кол центровете, които са си съвременно робство - хората издържат там не повече от половин година, защото почват да си говорят сами. Тук съм родена, обичам си града заради спомени, но...

63

Анонимен

преди 5 години

Тази стъкмистика звучи абсурдно

62

Анонимен

преди 5 години

Кви програмисти са тия селтици бе - повечето работят като телефонисти в кол центровете.Апропо - чудя се какъв им е английският например, след като българският им почти не се разбира.