164

Веско

преди 5 години

Проблема, не е че българина не работи. Просто произвежда продукти с ниска добавена тойност! А такива няма и да има поради същите тези политици дето точат от всичко и няма насита. Проблема е, че нашите управници са удивително глупави, но за сметка на това болезнено амбициозни хора.

163

До 198

преди 5 години

Ако работодателя му се занимава с нещо без висока добавена стойност? Защо упрекваш работника?! Може проблема да е в работодателя.

162

Анонимен

преди 5 години

От една страна бизнеса и капитала, които имат всичко и пари, и собсвеността върху фирмите, чиято цел и интереси са да прави големи печалби включително и чрез намаляване на разходите за човешки ресурс като плаща минималното на пазара на труда.От друга страна работника, който няма нищо и едвам изкарва от заплата до заплата, изобщо не го интересува печалбата ами само как да взима по-голяма заплата. Има две страни с противоположни интереси. Въпрос: при един конфликт коя ще излезе победител?

161

Анонимен

преди 5 години

Много е. За съжаление на много хора уменията им и това, което могат да произведат не струва 560 лева. За това и биват замененис машини. Трябва да има ограничение на броя деца за някой.... хора... ако не можеш да си гледаш децата да не се размножаваш много много и не нямам предвид само едни определени малцинства...

160

Анонимен

преди 5 години

При малка фирма в сферата на услугите в която работи само собственика и има годишен приход до 50 хил. без регистрация по ДДС, но приходите му идват от фирми с рег.по ДДС, повишаването на минималната работна заплата е допълнително бреме. Малкия бизнес трудно ще оцелее, средния е под въпрос, едрия ще става все по едър.

159

Бизнесмен

преди 5 години

До БизнесменДа. Ние ставаме, но "вие" не ставате за нищо. Пропадналата държава го показва. Без разни "обръчи", "кръгове" и "партии", с които заедно да крадете евросубсидии и милиардни заеми нищо не можете да направите като хората.----Хубаво, щом ставате, значи сте добре, ние сме зле и не можем нищо като хората. Какъв ви е проблемът, защо сте се загрижили за бизнеса. Гледайте себе си и се радвайте на успехите си. Никой не ви иска грижите.

158

Анонимен

преди 5 години

Предлагам всички недоволни от МРЗ за един месец да започнат да плащат двойно всичко каквото купуват. Примерно купуват хляб, плащат два. Сипват 50 л.бензин плащат 100 и т.н. Нека дадат пример за това как се дава повече за нещо което получаваш и което е недооценено. Така ще се увеличат печалбите и ще има възможност за увеличаване на заплатите им. Навити ли сте мрънкачи?

157

Анонимен

преди 5 години

Изобщо не ме интересуваш..Е как бре, нали си бяхме взаимно задължени....или забрави какви ги плещеше одеве?

156

Анонимен

преди 5 години

Малко са за тези които са наети на работа и им се плаща по толкова или около тази сума. Много са за самоосигуряващите се лица. Ако говорим за работодател, ако един такъв има затруднение да осигури 560 лв.заплата, че даже и двойно, то този човек не е за бизнес, по-добре да си потърси работа на заплата или да я върши сам.

155

Анонимен

преди 5 години

Ама въобще не те мисля. Изобщо не ме интересуваш..И правилно. Мисли как да си платиш сметките с тая МРЗ....или мама и тате още ти ги плащат.

154

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 185 БизнесътПовече от МРЗ ще получим, когато отстраним такива като теб- некадърни и алчни "бизнесмени".

153

Човек

преди 5 години

Бизнеса няма да е лошо да провери за техните внуци каква ще е демографската картина, и като емигрират и техните внуци май.ната и на родината заради която умря Левски и хилади други анонимни герои дали живота си да ни има. Нация преживяла векове сами я бутаме надолу, пет века османско и един век византийско < един век Чорбаджийско.

152

Анонимен

преди 5 години

До Бизнеса 173Откъде правите добри печалби, бе? "Бизнесът"! Нали ние сме некадърни работници, които едва са завършили средното училище и сме нископроизводителни прос.таци, които говорят напосоки???Ти чуваш ли се какво безумия бълваш???Нямаш уж пари да плащаш на работниците, а не искаш да ходиш в чужбина, щото печалбите били добри!!!

151

Анонимен

преди 5 години

Ти не можеш да си платиш сметките за телефона без чужда помощ и си седнал да разправяш, че си бил плащал заплати..Ти мен не ме мисли. Мисли как да получаваш повече от МРЗ.

150

Анонимен

преди 5 години

2 часа път със самолет променят производителността на работника. 2 часа път със самолет променят разходите за труд на работонаемателя.Това са съвременните чудеса на бизнеса и труда. Става чудо и няма обяснение засега.Изследователите и учените още изследват и анализират феномена, явлението. Това явление е като НЛО.

149

Анонимен

преди 5 години

Елементарно, като да искаш да си купиш филе Елена, ама за 3лв/кг, не за 30. Е няма да ти го продадат. За 3лв, салам Народен. .Няма как да стане и обратното. Няма как да ми продадеш салам народен за 30 лв.

148

Анонимен

преди 5 години

В Бг бизнесът е научен само да краде.Научен е да не плаща заплати.Но нещата се променят и затова "бизнесът" реве с цяло гърло.Колкото и да реве, процесът е необратим. Колелото се върти и мантрата "украинци и молдови" няма да му помогне, ако не започне да плаща на работника.

147

Бизнеса

преди 5 години

Кои сте "вие" бе некадърен *** ? То затова по цял ден реват по вестниците "бизнесмените" защото били "добре". Ми добре, биснесаът сме зле, вие работещите сте добре, какъв ви е проблемът? Моля, не се грижете за нас, живейте си добре.

146

Анонимен

преди 5 години

Лошото е, че след 1989 година бяха унищожени профсъюзите и хората бяха оставени на произвола на мутрите. При едни профсъюзи като във Франция например, в България МРЗ отдавна щеше да е над 1000 лева, а средната заплата над 4000 лева.

145

Бизнесмен

преди 5 години

Щом мрънкаш против заплати от 510-560 лева,, значи за никакъв бизнес не ставаш.Щом мрънкате против ниските заплати и не можете да си намерите работа за по-високо заплащане, направете си извода за какво ставате.