213

Анонимен

преди 5 години

Тука някои пишат - тези паметници ли били проблема ни в момента. Хората протестирали, били гладни, болни, недоволни и т.н. Ами то от тия паметници се катурна каруцата, ама кой да мисли и да разсъждава.

212

А диктатурата ГЕРБ

преди 5 години

А аз не мога да забравя кражбите на ГЕРБ дето вече 10 години са на власт. Диктатурата им кога ще свърши???

211

О С Т А В К А !!!

преди 5 години

Диктатурата е сега !При социализма 27 000 милиционери на 9млн. население. Днес 70 000 полицаи на 5млн.Следене, подслушване на телефони, чипове в личните документи, камери по пътищата, камери в домовете, камери на работата, камери в магазините, пръстови отпечатъци в болниците, досиета...Едно време имаше много по-гоквакаляма свобода от днес.А и животът беше по-сигурен и спокоен.Бай Тошо беше мъдър човек и държавник. Тиквата е *** слуга на евреите и Запада, и пoдлога на Ердоган

210

SS

преди 5 години

За вас, червени колелета, който не е болшевишка гнида значи непременно е фашист! Много сте жалки. Половин Европа увредихте и тези държави едва ли някога ще стигнат стандарта на запада!

209

Анонимен

преди 5 години

Додо, пла шип утарнико, теб първи ще обисим, пък после ще осъдим на втория Народен съд.

208

Анонимен

преди 5 години

Отдолу има тунел на до банката и парламента. Излиза на 4ти километър, Народният театър и май до жк. Дървеница ходи. Били са система от бункери. Сега е пълно с клошари.

207

Анонимен

преди 5 години

Юден Веле да си мести паметниците в самата Германия. Ако имат топки за това.

206

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

българия ще стане нормална държава, кога над пловдив вместо альошата, се появи батенберг с вдигната сабя, а вмето паметника за съвецката армия има мемориал за военните успехи на българската армия, откакто такава има.

205

Народна Просвета

преди 5 години

от тогава, до ден днешен , борбата единствено е кой да е официален васал. дали да са приближените до янко ятака, или да са "модернизираните" последователи на луканов. същите, дето са постигнали всичко сами, и чиито внуци без грам разсъдък в момента ни набутват по медиите като назначени изобретатели, програмисти, артисти, музиканти. а те кликат лайкове на доц. др. сашка ганева, и си мислят че имат IQ повече от екзистенциалния минимум. е, нямат. да падат бомбите и да се приключва.

204

Народна Просвета

преди 5 години

безплатна медицина - от кръста надоле аспирин, от кръста нагоре аналгин. задължителна казарма, в която всички влизат различно интелигентни и излизат каскети, службаши и доносници, или дослужват месеци арест. жоро павето, чикатило и един господ знае колко серийни престъпници, чиито дела са засекретени, им се е разминавало, щото са партийци. петър младенов викна танковете срещу хората, които искаха промяна. танковете не дойдоха, но дойде луканов

203

Велик САЩ

преди 5 години

Това не са паметници, това са грозни "неща", които трябва да се срутят моментално. освен че грозят и навяват спомени за робство, диктатура и репресии те заемат място, където могат да се построи нещо по-полезно, като истински паметник например.

202

Народна Просвета

преди 5 години

също така, да чакаш по нормалния ред 3 години за телевизор и перална машина,и 20 за лек автомобил и панелен апартамент. да чакаш с записване на опашка за капачки за буркани, или да дадеш 20 лева подкуп за да вземеш "по втория начин". децата ти да чакат на опашки за тетрадки, щото не стигат. в магазина за деликатеси (един), да купуваш каквото има, щото и това ще свърши. ефективна присъда за търговия с валута. разрешително от КДС за произволно пътуване зад граница.

201

Народна Просвета

преди 5 години

До Енчоза живелите спокойно по соца, напомням за некои прекрасни черти, а именно:да те бият в милицията, ако слушаш радиостанция, различна от "хоризонт" и "христо ботев", да те отстранят от училище, ако имаш фланелка на ейси диси или да те бият в милицията, ако е на кисс. да пишеш обяснения в милицията откъде имаш видеомагнетофон. да чукаш камъни, ако те хванат на границата с чифт "ливайс" контрабанда. да пееш "слънце е нашата партия" на манифестация, по време на чернобилската авария.

200

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До Енчоенчо, ти май си набор 199х. глей си работата, живелия.по читалищната тема- ни шумкарите са новите , нито имаме нови господари от 1878 до днешен ден. останалото е плява за по вестниците. кораба не потъва, никога не е имало кораб. и докато ви пуснат наркотиците, ще се окаже че сте се издавили и е късно.

199

Енчо

преди 5 години

Ще забравим, когато започнем да живеем по добре от онова време, защото спокойствието, сигурността, чистотата, правилата, културата и интелектуалния капацитет на държавата, са ни като приятен спомен от онова време. За това ще помним!

198

Анонимен

преди 5 години

Урсула Попиолек само прочетох и "берлинчанка"... И баща ти не беше поляк, нали? От ония берлинчани... Аре ... То в тая Германия останаха ли немци?

197

Българин

преди 5 години

Дойче веле да го'''

196

Руския

преди 5 години

Вечна памет на славянските братя от Русия освободили ни от Турско и Фашистко робство.Дълбок поклон!

195

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 239Първо това не са паметнци а мемориали и гробове на загинали съветски войници, а в България няма загинали съветски войници т.е. това са окупационни паметници на съветската колонизация. Това са паметници които трябва да напомнят на българите че са васали на Русия, а самите паметници служат на руската мечка като маркер на препиканата ни от руските поробители територия. Второ в изброените страни няма такива подивели русофили като българските.

194

Анонимен

преди 5 години

237, и кои са тези всички? Единствените за които знам са поляците. Във Виена, Берлин, Будапеща съветските паметници си стаят.