178

Анонимен

преди 5 години

Желю Желeв (Къртицата) е интересна личност. От приближените на Людмила Живкова, репресиран заради книгата (всъщност доста добра) "Фашизмът", дисидент и първият демократично избран президент.Аз го помня с това че активно пропагандираше срещу правителството на Филип Димитров и допринесе за свалянето му с "Боянските ливади". След което се изредиха Любен Беров, Ренета Инджова и Жан Виденов. И нещата отекоха в канала.

177

Анонимен

преди 5 години

Жельо Жабов - смешна история.Един пълен случайник в Политиката,който беше упторебен от Олигархята да източи България.

176

Анонимен

преди 5 години

Това показва, че все още не сме достигнали дъното на простотията !

175

софиянец

преди 5 години

Сигурно догодина (10.11.2019) смятат на Жельо му направят подарък за 30-те години демокрация. Те така направиха гаф с националния ни празник, ама нали Жаби е роден на 3 март, та да му се подмажат. Имам състуденти, турско семейство и вече 20 години не сме пропуснали година без да се видим, независимо, че ни делят близо 500 км. Поздравяваме се за празници - и нашите, и техните, само за 3 март мълчим като риби. Каквото и да е било преди 500 години, то не трябва да се пренася в днешните ни отношения

174

Анонимен

преди 5 години

"А най запомнящото се от неговото царуване е това че премахна жителството и селата станаха пущинаци."А ти кво искаш?! Да се правиш на аристократ в града и да ти седят едни роби на село и да ти произвеждат храната за трапезата ли?!

173

Анонимен

преди 5 години

С какво е допринесла тази жа..ба за добруването на народа. Ще го запомниме с жена му която не била пила. Също така със салтото му по стълбите на самолета. А най вече с това че по негово време милиони се изнесоха поради хубавата побългарена демони-урация. А най запомнящото се от неговото царуване е това че премахна жителството и селата станаха пущинаци. Абе все позитивни неща се случиха по негово време. Заслужава да се преименува България на Жаба.рия.

172

Анонимен

преди 5 години

Това не беше ли селянчето от Веселиново, дето премахна Софийското жителство и напълни София със селяни.

171

Анонимен

преди 5 години

НЕ е редно да се кръщава ,кавото и да е на политици. Още повече на съвременни.

170

Анонимен

преди 5 години

Летище ЛОКО СОФИЯ.

169

Анонимен

преди 5 години

Летище "Вуте".

168

Дзъ

преди 5 години

що не вземат да го кръстят Бойко Борисов????

167

Анонимен

преди 5 години

"Щото-няма никой читав в старата българска история спокойно мога да кажа същото примерно за френската и ще е също толкова вярно. "Ако не си разбрал, дори и след като вече няколко пъти ти беше казано... тук в момента става дума за българската, не говорим за френската. Ако дойде време да говорим за френската, тогава е друго.

166

Анонимен

преди 5 години

Всъщност летище Тодор Живков, не звучи по-зле. Не си спомням Желю Желeв да има колосален принос за нашата държава, за разлика от горният.

165

до 177

преди 5 години

"пределно съм наясно как е в чуждите"- това патетично изказване бие на Дънинг-Крюгер и кънти на кухо.Пак ти казвам, няма лошо да се гледа обективно на историята ни. С всичките ѝ лоши моменти. Но ти не го правиш с твоите гръмовни и крайни твърдения. Защото в историята такива клафикации се избягват. Това ми показва до колко си наясно с процесите в дълбочина.И до сега само аз давам примери. При теб са само квалификации при това на просташки език.

164

До Анонимен 176

преди 5 години

Има срамни моменти във всяка история, при това в някои доста повече от нашата. Пък ти изкарваш, че ние тук сме най-зле и с най-много срамни моменти.Което просто не е вярно и показва липса на критичен подход. Като искаш да си обективен-бъди не отивай в другата крайност. Щото-няма никой читав в старата българска история спокойно мога да кажа същото примерно за френската и ще е също толкова вярно.

163

Анонимен

преди 5 години

Желeв е влязъл в БКП на 21 години.

162

Анонимен

преди 5 години

"Баце това че вкарваш квалификации и политиканстване показва колко си чел."Бе какво политиканстване бе моето момче? Ааххаха! Ти лyд ли си?? Супер си смешен! След като има срамни моменти в българската история и след като те са известни, значи е напълно в реда на нещата да се споменават тия работи. Ето, примерно атентатът в църквата Света Неделя си е срамен момент в българската история. Убийството на Стамболов си е срамна част. И много още. Ти кво искаш? Като сме българи да си затваряме очите?

161

До Анонимен 175

преди 5 години

Баце това че вкарваш квалификации и политиканстване показва колко си чел. Нашата история е такава каквато е. Съвсем не толкова славна каквато си мислят масата. Но пък това, което извеждаш на преден план не е характерно само за тук и не е много по-различно от това, което се е случвало на запад и на изток от нас.Сравнявай с междуособиците и жестокостите ромейската история ако искаш или жестоките граждански войни в Англия по същото време. Това е историята, никой не живее изолиран в балон

160

Анонимен

преди 5 години

До КокиСтава - а първия легален бардак в София може да е "Хубавото Наде", издигнало се от секретарка до вънжен министър (сега посланнинк). Ако не - на нейно име да нарекат паркинга на Сточна гара на мъжа и, приватизиран почти за без пари.

159

Шак

преди 5 години

На мен ми е достатъчно да му викам Терминал 2.