41

Анонимен

преди 5 години

Турция отдавна е надживяла ориенталския манталитет. Там не се интересуват българин ли си, грък ли си, арабин ли си, татарин ли си. Там гледат парата.А на продавачката дето дели хората на "бедните клиенти" и "богатите клиенти", ще и кажа едно- няма богат- беден. Ти си там да продаваш и не ти влиза в работата кой какъв е. Няма симпатичен, несимпатичен. Ако не си го разбрала, търговията не е за теб. Мястото ти е в някой офис, по цял ден да клюкарстваш. Или на пейката пред блока.

40

Анонимен

преди 5 години

До ПрофесорПрав сте. Ние сме в растеж. Всичко расте. Бензин 2,40 за литър. Вчера купих два хляба и платих 1,80 днес пак купих два хляба и платих 2,10. От 90 стотинки вчера един хляб днес е 1 лев и 5 стотинки. Хората по улиците мрачно крачат за работа затънали в кредити към банките. Газта се вдигна, храната, абсолютно всичко расте. Това е "растежа" на Герб и "патриотите".

39

Анонимен

преди 5 години

До Waffen SS 13Българите не сме нискокачествени консуматори. В Тр ходят на шопинг не само Бг, ходят гърци, италианци, германци... Границите са отворени. След като там е по- евтино и качествено, защо да не отидат хората и да разнообразят менюто си? Някои живеят на час- два път от там.Ако бг търговец беше наистина търговец, щеше да се възползва от ниския курс на лирата и да продава такива стоки на изгодни цени в Бг. Но не! Бг търговец дуе цените и чака милионите.

38

bluesky1

преди 5 години

Византия не е гръцка държава, а е Римска империя, както и Константинопол е столица на Римската империя! Османците побеждават Византия, както и останалите балкански държави поради междуособни войни и феодална разпокъсаност...Населението на тези страни не е било щастливо да защитава пропадналия си корумпиран политически елит, както между впрочем е и сега!!! За тях е било все тая турци или гадни феодални владетели ще ги управляват! Гърция ще стигне до Кавказ на ама на кукуво лята..ку-ку- ку-ку ку-к

37

До Бг

преди 5 години

Като продавачка Ви казвам, хората без пари, колкото по-любезно се държа с тях, толкова по-подозрителни и сопнати стават. Другият вариант е, отварят една приказка,отпускат се, разказват си житието, забравят че са в магазин, че губят времето на персонала, който има и други, реални клиенти. Хората с повече възможности са по-наясно за какво са в магазина, любезеноста не ги шашка, знаят че така трябва.

36

ВИК

преди 5 години

10% коментарите по темата ,останалите си избиват комплексите и го бият на патриотизъм.Слабаци.

35

Анонимен

преди 5 години

В Турция се развива търговия. Търговецът не разчита на огромни надценки, както в Бг, а на количество, оборот. В Бг всеки магазин опасан с камери като космическа совалка, на вратата батка с кървясал поглед, гледа лошо клиентите, в стаичката друг батка следи 3-4 екрана. Продавачката наредила, подредила 20 блузи с писукащи устройства, не иска никой да пипа стоката, шефът чака от 20 блузи да направи милиони оборот. Купил ги на 10-15 лв бройката, продава ги на 120-150лв/бр. Търговци!

34

От махалата

преди 5 години

Г-н професоре ,а колко са 10 по 4% и 1000 по 3 %?Благодаря Ви редвърително за отговора.

33

bluesky1

преди 5 години

Какво има в БГ....колцентрове, молове, някакъв ай ти сектор, строителство, неработеща и неефективана администрация...т.е. производството ни е смешно, включително за неща, които може всяка среднонормална страна да развива, каквито са производството на храни, дрехи, обувки и т.н.....жалки сме...вчера си купих зимни гуми - произведено в Полша, в супермаркета се загледах какъв е произхода на картофите и лука - бяха с произход Египет бе хора, смех в залата!!!!!...припадам от магарето под масата!

32

Анонимен

преди 5 години

До SharkЗначи ти харесва какво произвеждат, качеството ти харесва, ама манталитета им не ти харесва. Как така хора с лош манталитет произвеждат хубави неща?Като не ти харесва манталитетът им, недей ходи там. Насила ли те дърпат към Тр?!Това, което турците правят, се нарича ТЪРГОВИЯ. Уговарянето да купиш стоката точно от тях, а не от др. търговец е част от търговията.За разлика от Бг, където ти казват: "Като не ти харесва, отивай на друго място!". И те гледат като крадец.

31

Анонимен

преди 5 години

Няма две мнения - всеки, който се води уж приятел на Путин, е най-добрия, умния, икономиката му е топ, дори да изнася на безценица... С тоя делюжънъл майнд не сте далече от манталитета на Викторио Путинофила.

30

Професор

преди 5 години

В Турция може да има производство но по икономически показатели са зад нас. Българската икономика е с растеж от 4% всяка година. Колко е растежа на Турция? 3%. Виждате разликата. Единствената страна със стабилен растеж в източна Европа е България. Изпреварваме Гърция и Румъния в много отношения. Това се дължи на управлението на Герб което за десет години превърна страната в мощен икономически и политически регионален фактор с който вече всеки се съобразява.

29

шопинг=пазаруване

преди 5 години

Ама комплексарите си мислят, че са холивудски звездици които хачат милиони да са разубавяват. Шъ умръ от смях.Пръд Льо и Мър Ла отиват на шопинг с спортното си возило марка БМВ произведено 2003 на газ. Машаала.

28

Даа ,всезнайковци !

преди 5 години

Колко умни българи са събрали тук във форума,та дори и в Германия да е българина ,бай Тти *** си остава бай Ганья.

27

Анонимен

преди 5 години

До EGSMBNSPTRНебългарите стоят в Бг, за да паразитират, така ли? Ти с какво си полезен на Бг? С омразата, която разпръскваш около себе си? Голям патриотизъм струи от теб! Так держать!

26

Shark

преди 5 години

Турците имат хубави неща, наистина доста по-евтино е там, и по-качествено. Но имат много лош манталитет да се опитват да те принуждават да купиш. Поведението им граничи с наглост, в момента, в който някой вземе да ме кара агресивно и нагло да си купя, и като вземе да ме убеждава колко е хубаво това, което продава и как номера е точно този, който търся, а аз с просто око виждам че това е поне 2 номера по-малко, просто се врътвам и си отивам. И ми развалят настроението и не искам нищо да купувам

25

...

преди 5 години

Аз ходя там понеже се налага да купувам едно лекарство, което не се предлга на нашия пазар и то не, защото е неефикасно, а защото е много евтино. Месечна доза е около 1.80лв. Купувам за по 6 месеца, за да не се налага да ходя по- често. Ако няма такова количество ми предлгат да изчакам 15-20 мин и ми го доставят, черпят ме чайче и това за сметка от 10-11лв.

24

Анонимен

преди 5 години

Турската държава упражнява контрол над големите предприятия. Появи ли се турски бизнесмен като нашия Банев който фалира заводите в Девня веднага се намесва държавата. Там не фалират големите телевизии, фабрики и банки. Държавата веднага ги одържавява, собственика ако не успее да избяга в чужбина бива арестуван. Държавата управлява предприятието и после го продава на друг частник.

23

Анонимен

преди 5 години

Турция е малкия "Китай" в Европа. Нямат петрол но благодарение на производството оцеляват. Там се работи наистина много. Половината от телевизори и LCD екрани в Европа са турско производство макар и под други търговски марки. Бяла техника, текстил, зеленчуци и т.нт. Заради производството Турция изпитва недостиг на електроенергия. Тя най големия пазар на руска газ след Германия в Европа. Внасят и големи количества пшеница от Русия и Украйна.

22

Solar Power

преди 5 години

До 23.... напълно си прав. А тези които искат да направят нещо са спъвани от ей такива като деси меси ....